lostyazilim
tr.link

Marka Hakkı ve Web Sitesi

15 Mesajlar 1.862 Okunma
lstbozum
tr.link

ozkaratas ozkaratas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 170
  • Beğeniler 58 / 36
  • Ticaret 0, (%0)
Bayro hocam abcmahallesi adına ihtiyacım yok abc.com.tr olsun yeter çünkü yerel bir firma rehberi yapmayı planlıyorum. Rakip sitede bu işi blog mantığı ile yapmaya çalışmış ortaklık teklif ettim kabul etmeyince bu yola başvurmayı tercih edeceğim.

wmaraci
reklam

ozkaratas ozkaratas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 170
  • Beğeniler 58 / 36
  • Ticaret 0, (%0)
Başka bir yerden gelen cevabı aynen yazıyorum:

Merhabalar,

Marka başvurusu yapıldığı gün ve saat içinde koruma altına alınır. Dolayısıyla geçmişe dönük başta domainler olmak üzere herhangi bir hakkınız olmayacaktır. Ama siz yinede, uyarı mahiyetinde bir yazı gönderebilirsiniz.
Marka başvurusuyla com.tr alabilirsiniz.
Saygılarımla,

Bayro Bayro Opencart e-ticaret PRO Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek e-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** D**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 305 / 304
  • Ticaret 27, (%100)

ozkaratas adlı üyeden alıntı

Bayro hocam abcmahallesi adına ihtiyacım yok abc.com.tr olsun yeter çünkü yerel bir firma rehberi yapmayı planlıyorum. Rakip sitede bu işi blog mantığı ile yapmaya çalışmış ortaklık teklif ettim kabul etmeyince bu yola başvurmayı tercih edeceğim.

Dediğim gibi siz bana alan adını gönderirseniz incelerim alınabiliyorsa eğer yardımcı da olurum size, anlaşmalı olduğum Patent Firması mevcut her konuda destek sağlarız size.
ozkaratas

kişi bu mesajı beğendi.

tamerh tamerh WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Eğitim
  • Konum Karaman
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 359
  • Beğeniler 198 / 178
  • Ticaret 10, (%100)
misalen yazmak gerekirse:
mor lale mahallesinde oturuyorsunuz, belki de oturmuyorsunuz ama burayla ilgilisiniz.
morlalecity.blogspot.com diye bir site var. mor lale mahallesinin firma rehberi hizmetini veriyor.
ortaklık teklif ettiniz. kabul etmediler.
siz de morlalecity.com.tr adresini almak, morlalecity ismini tescillemek ve morlalecity.blogspot.com sitesini kapattırmak istiyorsunuz.
bir kere niyetiniz iyi değil.
bu nedenle başarılı olmamanızı dilerim.
ikincisi blogspot sitesi sizin tescilinizden önce yayına başladığı için sonuç alamayacağınızı düşünüyorum.
Allah gönlünüze göre versin.

wmaraci
wmaraci

MertBalci MertBalci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek .
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 2345
  • Beğeniler 758 / 757
  • Ticaret 434, (%100)

ozkaratas adlı üyeden alıntı

Hocam şimdi şöyle düşün mahalle adı kırmızı ben kırmızı yı tescil ettim yani mahalle adı olmasına rağmen başka bir anlama da geliyor o zaman marka hakkını almamda ve ihtar çekmemde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Neticede ben şimdi kafadan bir marka uydursam ülkenin başka bir yerinde bir köye-beldeye-mahalleye karşılık gelmesi muhtemel.

Şöyle örnek vereyim size;

Beşiktaş.com.tr domaini bir spor kulübüne ait. Ben besiktas.blogspot.com adresini açıp beşiktaş ilçesiyle ilgili site kurabilirim. Hatta ismi kötüleyebilir de.. Aynı isimde olmamız hiçbir şeyi değiştirmez. Sonuçta siz aldığınız marka ile o kelimeye sahip olmuyorsunuz sadece aldığınız marka sınıfında sözünüz geçiyor :)

Bunun canlı bir örneği de mevcut; www.kanald.com

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al