lostyazilim
tr.link

Aklımdaki İş Kurma Projesi

13 Mesajlar 2.106 Okunma
lstbozum
tr.link

07ibrahim07 07ibrahim07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek IT Manager
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad İ** D**
  • Mesajlar 953
  • Beğeniler 0 / 218
  • Ticaret 23, (%96)
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir üzerinde düşündüğüm fakat bir türlü karar veripte başlayamadığım bi iş fikri var aklımda.Öncelikle ilgilendiğim ve şuanda online olarak uğraştığım alanlar şu şekilde;

Google Adsense,
Sosyal Medya Yönetimi,
Web Tasarım,
Seo,
E-Ticaret,

Bu alanlarda aktif sanal ortamda çalışmaktayım ve kendi çapımda bir kazancım var.Ancak bu kazanç sadece kendi kendimi döndürmeye yetiyor.Hiçbir ilerleme alamıyorum.Yaş 24 her zaman kendi işimi kurup kendim kazanmak istemişimdir.

Gelelim aklımdaki Projeye öncelikle bu alanlarda hizmet vereceğim şahıs şirketi açmayı düşünüyorum.Belli bir adresim ufak bir ofisim olmalı.Ben bir yandan ofiste bu hizmetleri verirken ofisin bir bölümüne Editörlük açıp buraya 5 Çalışan almak istiyorum.Bu 5 çalışanın 1i işkur bağlantılı gelicek ve maaşını ve sigortasını işkur yapıcak.Yani bana maliyeti olmayacak.Bu 5 kişinin yapması gereken görev sadece günde 20 adet makale yazmak.Çalışma ortamını istedikleri gibi ayarlıycam.Asla işveren baskısı veya işine karışma olmayacak.Günlük 8 saat ve 1500TL ücret.Sadece oturup 20 adet makale yazılacak.İsteyen akşam evde 5 tane yazar işe gelince 15 tane yazıp rahat eder.Kim nasıl isterse rahatça özgürce çalışacak.Benim için iş yürüsün yeter.

Yapacağım makale satışlarından kim ne yazmış kimin yazdığı ne kadar satılmış, iade ne kadar olmuş veya makale alanlar kimin yazdığından memnun kalmış bu durumlara göre prim verilecek.

Ben ofisin bir bölümünde kendi işimi yürütüp büyütmeye çalışırkende bir yandanda editörlük hizmetiyle hem kazanıp hem kazandıracağım.Satış konusuna gelecek olursak bence elde kalmayacak illaki satılacak olan tek şey makale.Çünkü herkesin ihtiyacı var üstelik üst sınıf web sitesi sahipleri 5er 10ar değil 40 50 adet makale istiyor.Piyasa bizden memnun kaldıkça herşey dahada güzel olacak.

Gençlerin çoğu işsiz, işkurda hergün iş kuyrukları oluşuyor, ofis ortamında masa başı çay kahve sıcak samimi bir ortamda 1500Tl maaşla patron baskısı olmadan çalışmak isteyecek bence binlerce insan var.İş Antalya'da kurulacak Antalya şartlarına görede 1500Tl çok iyi para gençler için.

Ben zaten kendi alanımla ofisi döndürmeye çalışacağım.Bu işte ilk 1 yıl hiçbir kazanç beklemiyorum.İş için bütçem 30Bin TL 1 Yıl içinde ofisi döndürsek zarar etmesek yeterli.Herşey hemen olmaz zaman gerekli.Sanal ortamda çevrem mevcut buna güvenerekte bu tarz işkurmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar henüz prosüdür yasal işlemler falan hiçbirini araştırmadım.O yüzden lütfen yorum yaparken bazı konulara dikkat edin mesela 5 işçiden birini işkurdan alırım dedim ama belki öyle kolay olmuyordur.

Lütfen ben kendim makaleyi yazar satar kendim kazanırım niye benim üzerimden para kazandırıyım tarzında yorumlar yapmayın.Çalışanın günlük yazması gereken makale sayısı 20 ve en az 250Kelime.Yeni başlayacaklar için 20 makale fazla olduğunu bende çok düşündüm.Ama iş ortamında olacağı ve sadece işinizin bu olduğunu düşünerek imkansız olmadığını düşünüyorum.Ve kendim oturup 20 adet makaleyi 8 saatte yazdım imkansız değil yazılıyor para kazanmak kolay değil arkadaşlar.

Şimdiden yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkürler ofisin editörlükten ibaret olduğunu düşünmeyin lütfen dediğim gibi asıl ön planda olacak iş benim kendi ilgilendiğim alanlar.Asıl kazanç buradan gelecek.
seomarkam umayya

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

engellibilgi engellibilgi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Özel Sektör
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 17 / 77
  • Ticaret 8, (%100)
İbrahim Hocam,

Asgari ücretli bir kişinin sana maliyeti = 1.777,50 TL
Yemek Masrafı = Günlük 10 TL den 220 TL
Isınma = Tek kişi için Aylık 50 TL
Çay vs Diğer masraflar = 100 TL
TOPLAM = 2047 TL

1 Kişiden kazanacağın Para: 440 Makale*4 TL desek = 1760 TL

Bana göre bu maliyetlerle para kazanmak zor,
onun yerine freelancer yazarlar bulup aylık garanti iş teklif edebilrisin ne kadar makale o kadar ücret sigorta vs ödeme derdinde olmaz. Ofiste ne kadar insan o kadar para ve harcama demek

Adsense konusun benimde projelerim var. Görüşmek ve ortaklık yapamk istersen her zaman konuşabiliriz

myofset myofset WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 11 / 42
  • Ticaret 7, (%86)
Hocam onun yerine full internet işi kurabilirsiniz seosundan hostingine sayfa optimazyonuna hepsini yapın derim yoksa maliyetini kurtarmaz

uzayhaberlerim.com

myofset myofset WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 11 / 42
  • Ticaret 7, (%86)
İs verdiginiz gençlere seo filan öğretebilirsiniz 1 aylık eğitim ile

uzayhaberlerim.com
wmaraci
wmaraci

Shooter Shooter WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Medya Uzman
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 528
  • Beğeniler 25 / 69
  • Ticaret 12, (%100)
Yukarıda ki arkadaşında dediği gibi freelancer yazarlar bulmanız daha mantıklı olacaktır. Kendi ilgilendiğiniz alanlar iş getirecek, para kazandıracak diyorsunuz. Bana kalırsa kendi alanında birini bulup onunla iş yapman daha mantıklı olacaktır. Editörlük işi de olsun istiyorsan freelancer çalışman senin için daha iyi olacaktır. Hem daha geniş bir kitlede çalışan arayacaksın ve sigorta vb. sıkıntıların da olmayacak.

engellibilgi engellibilgi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Özel Sektör
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 17 / 77
  • Ticaret 8, (%100)
Hocam bir ofiste 6 kişi olacak ? çok zor yönetmesi

halo9217 halo9217 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad H** S**
  • Mesajlar 624
  • Beğeniler 199 / 105
  • Ticaret 0, (%0)
baltalamak gibi olmasın ben de 25 yaşındayım aklımda çok güzel proje / fikirler var ama sermaye yok banka kredisiyle de yapılmaz kendi düşüncemdir
öncelikle herşeyin masfraf ve maliyetini düşün derim.
Ticarette şuna önem veririm kendi görüşümdür ( bir şeyi yapıp satmak değil, devamlılığını, sürdürebilirliğini ve desteğini sürdürmek gerekiyor )

Çanakkale

• Üyelik 27.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek IT Manager
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad İ** D**
  • Mesajlar 953
  • Beğeniler 0 / 218
  • Ticaret 23, (%96)
Değerli arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Çıkmazların içerisindeyim.Bu iş için bütçe 30bin kredi değil hazırda olan para ve bu parayı riske atıyorum/atacağım.Bu işlerin şirket adı altında ve belli bir iş adresi olması durumunda, firmalarla bağladığım işlerde vereceğim fiyat teklifleri yüksek olacak.Üstelik kariyer açısındanda yükseleceğimi düşünüyorum yani iş dahada ciddiye binecek.Ofis masrafları işçi giderlerini 6 ay karşılayacak seviyedeyim.

Şuan tek eksiğim cesaret edip işe başlayamamak.Ayrıyeten şuan maaşlı bir işte çalışıyorum.Eğer olursa açacağım ofisi burdan yönetebilirim.İşe alacağım 5 kişiden birini tanıdığım güvendiğim birisini seçersem oda işin başında olur.Hem maaşımla hem gireceğim bütçeyle giderleri daha kolay karşılarım diye düşünüyorum işler iyiye gidersede komple geçerim başına.

• Üyelik 27.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek IT Manager
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad İ** D**
  • Mesajlar 953
  • Beğeniler 0 / 218
  • Ticaret 23, (%96)
myofset dediğiniz gibi editör olarak işe başlayacak arkadaşlar ileride farklı alanlara yönelerek hem şirketin kazancını hem kendi maaşını artırabilir.Önü açık olan bir iş bir çok düşünce fikir üretilebilir.

Shooter Shooter WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Medya Uzman
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 528
  • Beğeniler 25 / 69
  • Ticaret 12, (%100)
Antalyada olsaydım değerlendirmek isterdim.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al