-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Merhabalar, bir şey dikkatimi çekti birkaç gündür. Haberler.com teknoloji haberlerini chip.com.tr'den direkt olarak alıyor. Başlıklar, resimler vb. her şey aynı. Peki bu Google ve AdSense yönünden zarar çıkarmıyor mu? Yasak mı değil mi merak ettim. Sizin düşüncelerinizi de bekliyorum.
Gramen
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Yönetici
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Kopya içerik her zaman sıkıntıdır bu doğru ancak Google hiçbir zaman bir tek şeye bakara ceza vermemektedir. Örneğin; geçtiğimiz günlerde yaşanan seohocasi.com sitesi kesinlikle bir sebepten ötürü ceza yememiştir.
Haberler.com sitesi özgün haber girmese dahi girdiği haber ile sosyal medya ve organik sonuçlar üzerinden aktif olarak etkileşim sağlayabilmektedir. Bu yüzden ceza yemezler. Örneğin; haber ajansları haberi ilk giren olurken servisleri ile birçok site bu haberleri değişiklikler ile yaparak girmektedir aslında benzer içeriklerden dolayı sorun olması gerekir ancak bu tür siteler ciddi bir etkileşim sağladıkları için bu mazur görülür ve herhangi bir sorun oluşturmaz.
Peki etkileşime örnek nedir; haberlerin altına alınan yorumlar, haber sayfalarına gelen ziyaretçiler, haber sayfalarında bulunan paylaş butonları ile web sayfalarının paylaşılması diyebiliriz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Article Writer
-
-
Ad Soyad
B** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu tarz siteler, mevcut manşet ve ana haberler dışında ki hiç bir şeyi genelde düzenlemiyor gördüğüm kadarıyla.
IHA bir haber geçtiğinde, otomatik olarak site paylaşıyor. IHA video hakkında bir konuşma metni paylaşsa, sistem hemen paylaşıyor. Her şey olduğu gibi paylaşılıyor arka tarafta.
Adsense ve Google açısından ise sorun OLMAZ. Zira belli ana kelimelerde lider olan, ülkenin öncelikli sitelerinden biri. Google yeni bir blog sitesi gibi, "içeriğin kopya" demez. Nitekim ortada günlük milyonlarca ORGANİK hit var. Google için cennet...
1 kişi bu mesajı beğendi.
"Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value."
Gramen
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Yönetici
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Önemli değil diyemeyiz. Özgünlük kadar etkileşim de önemli diyebiliriz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Mobile Developer
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
arkadaşlar bende bu durumu yazmıştım chipe geri dönmediler ama şunu anladım bunlar içerik ortaklı sözleşmesi yaptılar ve bunun için chipe para veriyorlardır diye düşünüyorum. yoksa kimse uzun süre içeriğini bi başkası tarafından paylaşılmasını istemez. bir de bunlar kurumsal şirketler
Instagram: @sercancetincom
Youtube: sercancetincom
Website: http://sercancetin.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Hocam zaten haberler.com ücret karşılığında alıyordur. Yoksa yasal olarak kopyalanması yasak zaten. Sözleşmeleri vardır yani.