Burada font-size:50px; yapsamda font-weight:300; yapsamda sitemde hiçbir değişiklik olmadı,dün gece yapıp bırakmıştım belki birz geç algılıyordur dedim ama sabahtan beri hala aynı.
Ben sitemin css dosyasına mı yanlış girdim,nereden düzeltebilirim?
Selamlar. CSS ile ilgili dikkat edilecek üç konu var.
1. !important vermeyi gerektirecek ortak kodlar. Bazen !important vermek de yetmez ama bir yerden başlamak gerekir:] Latife bir yana, !important'a rağmen çalışmayan kodlar için bir diğer öncelikli !important'ı falan silmeniz gerekir. Bunu silerken de bir başka alanı bozabiliriz, bunu iyi incelemek gerekir. Zira tema veya sistem bir koda !important vermek zorunda kalmışsa o oldukça kritik bir şeydir.
2. CSS'imiz Header.php ye ekli mi?:] evet bu basit hatayı da gözden kaçırmış olabiliriz.
3. CSS'imizde versiyon kullanmak. Özellikle Chrome başta olmak üzere, Firefox Edge falan artık tarayıcı önbelleği konusunda aşmışlar. Bizlerin sitemize CACHE eklentileri kurmamıza gerek kalmayacak kadar her şeyi CACHE'liyyorlar ve dolayısıyla stil dosyamızı editledikten sonra önbelleği silmek zorunda kalıyoruz. Elbette bu amatör yöntem yerine CSS'imize versiyon vererek bunu anında çözeriz. Sayfalar arası geçiş veya aynı sayfaya normal yenileme yapmakla anında yanıt alırız.
Bunun için
dosyamızın .css'ten hemen sonrasına ?v=1 random bir versiyon girerek onu şu hale getirebiliriz.
ve stil dosyamızı her düzenlediğimizde header.php'yi açıp o versiyon numarasını bir arttırırız.
Ben bununla uğraşmam, css dosyam zaten minicik boyutta, her tıklamada tekrar güncellese de sorun olmaz diyorsanız bir tüyo olarak;
versiyon numarasındaki o 1 rakamı yerine
yazarsanız her yenilemede random numaralı bir versiyon atayacaktır ve artık css'e yazdığınız her kodu anında herkes görecektir.
Çözümü de anlatsaydınız keşke hocam. Aynı başlığa gelecek olan arkadaşlar için yol gösterici olurdu.
Artı olarak sorunun muhtemel çözümü: Yapacağınız değişiklikler öncesi cache eklentisi varsa devredışı bırakın. Her yaptığınız değişiklikler sonrası mutlaka tarayıcı geçmişinizi silip tekrar siteye giriş yapın.