wpuzman
WordPress Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
iThemes Security kullanıyorum ve kayıtlar kısmında sürekli 404 hataları karşıma çıkıyor. Hataları inceleyince daha önceden sitede olan ve sonradan sildiğim etiketler olduğunu farkettim. Mesela "benimsitem.com/tag/okuma" linkine google bot girmiş ve 404 hatası almış. Fakat ben bu etiketi sileli 1 ay oldu.
Acaba sitemap güncellenmiyor mu diye baktım fakat, Yoast Seo'nun sitemap özelliği aktif durumda. Ve yeni yazılarım sitemap e ekleniyor.
Google xml sitemap eklentisini ekstra olarak kullanmalı mıyım? Yoksa Yoast'ın sitemap özelliği yeterli midir?
Yardımlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Merhabalar,
wpmavi sitesinin tavsiyelerini genelde dinlerim. Orada yoast seonun sitemap özelliği yeterlidir yazıyor. Kendisi de o şekilde kullanıyor.
Hatalar belli bir süre sonra arama sonuçlarından çıkmaz ise ana sayfaya yönlendirme yapın gitsin :)
-
wpuzman
WordPress Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Ben de orayı yakından takip ediyorum.
Fakat benim anlamadığım google botların sildiğim sayfayı ziyaret etme sebebi?
Doruk
alea iacta est.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
WebApprantice
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Googlebot sizin silmenizle değil, index almış olmasıyla ilgilendiği için sizi uyarıyor.
Ben bu linkte bulunan içeriği kullanıcıya sundum ama sitenizde böyle bir içerik artık yok. Ya bu içeriği tekrar sunmalısınız ya da bana bu içeriği kaldır demelisiniz.
Search Console'a giriş yaptıktan sonra, Google Dizini > URL'leri kaldır yolunu izleyerek silmiş olduğunuz etiket linklerinin indexten kaldırılmasını isteyebilirsiniz.
Ya da, örnek olarak Ramazan Ayı etiketini silip, Ramazan olarak değiştirdiyseniz 301 yönlendirmesi yaparak Googlebot'a "Artık bu içeriği kalıcı olarak bu etikette sunuyorum!" diyebilirsiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Doruk
alea iacta est.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
WebApprantice
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Yoast SEO sitemap üzerinden silse dahi, bu lokal bir işlemdir. Googlebot sitemap dosyasınızı ziyaret ettiğinde yalnızca bu yolu takip etmeyecektir.
Sitemap dosyanızda bu etiket URL'si yok ama Google kendi sunucusunda sizin sitenizde böyle bir URL olduğuna dair kayıt oluşturmuş. Eğer Google ile işbirliği yapıyorsanız onu bu durumdan haberdar etmelisiniz :)
Eğer trafik alan bir etiket ise benzer bir içerik oluşturmanızı öneririm. Ana sayfanızda benzer içerik var ise yine yönlendirebilirsiniz ama alakası olmayan yerlere yönlendirme yapmak aldatma teşebbüsü gibi algılanabilir. Az da olsa olumsuz etki edebilir bu yüzden