-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ş** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şimdi bir şahıs bizim sitemizde yayınlanan reklama tıklıyor, aynı kişi belirli bir sayıda aynı reklama tıklarsa google bunu anlıyor nasıl anlıyor?
Mac adresimizi mi görüyorlar, ya da cookie mi kaydediyorlar? sadece ip adresinden değildir herhalde öyle olsa herkes proxy kullanıp kendi reklamlarına tıklardı değil mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
mac adresimizi hiçbir internet sitesi göremez.
Maus imlecinin hareketlerini falan inceliyorlar. Hangi yöne gitti vs.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ş** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bildiğim kadarıyla google javascript kullanıyor javascriptte böyle bir kod varmı ki mouse hareketlerini izliyorlar?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ş** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Valla bana çok ilginç geldi açıkçası, daha bilgisayarların mac adreslerini görmeye yetkisi olmayan bir web-kodlama sisteminin mouse hareketlerini izleyip kayıt altına alabilmesi şaşırtıcı
noop
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
domain alınır-satılır
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
ip, tarayıcı, çerez, mouse belki klavye, reklamda geçirile süre, sitede geçen süre, direk reklama mı tıklamış, ıvır zıvır çok yönlü incelendiğini düşünüyorum. bir ya da birkaç kriter değil, onlarca kritere bakan algoritmaları vardır. benim sürekli domain kaydettiğimi görüp paso domain firmalarının reklamlarını karşıma çıkaran google sahte tıklamaları da bulacaktır.
belki farklı ip, bilgisayar-cihaz, tarayıcı ile ilk tıklamada farketmez ama üçüncüde gene anlayabilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.