lostyazilim
tr.link

Kaynak Backlink ve SEO Etkileri

8 Mesajlar 1.946 Okunma
acebozum
tr.link

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Kaynak Back link; bir web sitesindeki içeriğin bir başka web sitesinde alıntılanması ve bu alıntı yapılan içeriğin asıl siteye bağlantı verilmesi işlemidir.

Ülkemizde Kaynak Gösterme”me” Alışkanlığı

Kaynak göstermek gerçek hayatımızda olduğu gibi internet ortamında da önemli bir şeydir. Bir bilginin yada her hangi bir içeriğin kaynağını, yani nereden ortaya çıktığını belirtmek hem içeriğin doğruluğunu teyit etmek isteyen kişiler için bir delil niteliğinde olup hemde alıntılanan içeriğin sahibine bir nezaket göstergesidir.

Ülkemizdeki web yöneticilerin bir çoğunun korktuğu, “Aman sitemden dışarı link çıkmasın!“, “Aman millet o siteye gitmesin!“, “Aman Google görmesin!” vs. gibi gereksiz telaşeler ile kaynak back link göstermeye korktuğu bir çoğumuzun farkında olduğu bir durum olsa gerek. Bu durumun aslında ne kadar cimri olduğumuzu göstermesinin yanı sıra aynı zamanda içerik sahibine de bir hakaret düzeyinde olduğunu da düşünmekteyim.

Bu durum bir çoğumuzun dilinde olan SEO dediğimiz işlemi gerçek anlamda kavrayamamış kişiler için böyledir. Esasen SEO yönünden bile, bir içeriğe kaynak back link göstermek faydalı bir iştir. Bu sayede en çok önemsediğimiz Arama Motoru olan Google tarafından içeriğimiz çalıntı olmaktan çıkar ve legal bir şekilde alıntı yapılmış içerik olarak algılanır. Yani alıntı yaptığımız içeriğin tek bir harfini bile değiştirmeden olduğu gibi yayınlamak SEO açısından bir sıkıntı yaratmadığı gibi faydalı da olacaktır. Bu içerik kaynak back link paylaşıldığı için “çalıntı” olmayacak “alıntı” olacaktır.

İçerikler’imiz’in Kaynak Olarak Alıntılanması!

Bir çok web yöneticisi arkadaşımızın içeriklerinin başka sitelerde yayımlanmasından endişe duyduğunu görüyor gibiyim. Oysa içerikler’iniz’in kaynak back link verildiği durumlarda başka sitelerde, gerek olduğu gibi, gerekse bir kısmının yayımlanmasından çekinmeyin, tam tersi fırsatınız varsa bu işlemleri sizde yapın. Gerek forumlar olsun gerek sözlükler olsun yada soru/cevap siteleri olsun, elinizden geldiğince kendi içerikler’iniz’i sizde yayımlayın ve kaynak gösterin. Tabi bu durumu spam olarak kullanın demiyorum, yerinde ve doğru bir şekilde, doğal bir şekilde kullanmak size fayda sağlayacaktır.

Bazı web yöneticisi arkadaşlarımız Google’ın bu kadar detaylı anlamadığını düşünse de aslında durum öyle değildir. Google artık sanki bir yapay zeka prototipi haline gelmiş gibi. Öyle ki hiç tahmin etmeyeceğiniz durumları anlıyor, analiz ediyor ve sonuç döndürebiliyor. Aynı durum bahsini ettiğimiz kaynak back likler için de geçerli. Arama Motoru Google kaynak linklerini genel olarak ayırt edebiliyor ve bir siteden bir başka siteye verilen bir kaynak back link‘i diğer linklerden ayırt ediyor ve o linkin kaynak link olduğunu anlayabiliyor.

Bu sayede sitemizin kaynak olarak kullanılması bizim doğrudan olmasa bile dolaylı yollardan SEO çalışmalarımıza katkı sağlıyor. Sizlere tavsiyem; “Kaynak gösterin, kaynak gösterilin.“

Kaynak

wmaraci
reklam

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
Valla kaynak göstermeme işi alışkanlık. Geçen baktım, Habertürk benim 5 yıl önce yazdığım bir yazıyı aynen kopyalamış ama link falan hak getire. E-posta yazıp onlara ilkelerinden bahsettim. Sağolsunlar tıklanabilir link olmasa bile ... adresinden alınmıştır diye not eklediler yazının sonuna.

Sonuç mu? Habertürk o kelimede 3. sırada, benim sitem ortada yok :)
AzX66

kişi bu mesajı beğendi.

Ne ekersen onu biçersin

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Zargana News sitelerinin bulundukları mevkiyi art niyetli olarak kullanmasına alıştık artık. Esas ele başı Adsense ekibi aslında, göz yumuyorlar bu tip şeylere.

Haber sitelerine gelince, onlar işin kurnazlığını öğrendiler artık en dandik siteleri bile takip ediyorlar. Haber anlayışını yerlere attılar.

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
cihaneken yine buna da şükür diyorum. Hiç değilse de Habertürk'te sitemin ismi geçiyor. Adamlar kaale bile almayabilirlerdi. Ama Google amcaya daha kızgınım. Orjinal yazının bende olduğunu bildiği halde sıralamaya koymuyor beni.

Ne ekersen onu biçersin
wmaraci
wmaraci

ahmetcem96 ahmetcem96 www.ahmetcemaktas.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1617
  • Beğeniler 86 / 382
  • Ticaret 75, (%100)
son 6 aydır ingilizce siteler üzerine çalışıyorum. adamlar hem yazımı kopyalıyor hem de link veriyor. ilk başlarda şaşırmıştım fakat sonradan alıştım. bi de gidip adamın sitesine yorum backlink bırakıyordum. on numara oluyordu :D

alast4ir alast4ir http://enginonal.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 17 / 59
  • Ticaret 1, (%100)
Bizde kaynak eklemeyi bırak bilgilendirsen bide gerçekten mi diye soranlar oluyor :) geçen sene bildiğiniz gibi nic.tr durumunda ilk açıklamanın hemen ardından 3 düzenleme şekliyle bir makale yazmıştım 3 halinide takip edip güncelleyen tamindir sağolsun 'gerçekten mi' diye bir cevap vermişti.

Kişisel Blog | http://enginonal.com.tr

AzX66 AzX66 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1457
  • Beğeniler 846 / 453
  • Ticaret 14, (%100)
yoast seo yazı bölümünde seo kriterlerinde dışarıya giden bir link yok bir tane ekleyin uyarısı veriyor demek ki faydası var

seomweb seomweb ceobilisim.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Business Man
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 1142
  • Beğeniler 247 / 199
  • Ticaret 25, (%100)
Benimde kafama takılan bu konunun benzeri bir şey var. Yeni açmış olduğum bir haber sitem var. Bu sitede AA gibi ajanlara para ödeyerek içerik almayı düşünüyorum. Yalnız bu haberleri kullanan bir sürü site var bununla ilgili gözlemlediğim. Bazı siteler sade haberin başlığını değiştiriyor. Bazı sitelerde
haberin başlık ve açıklama kısmını değiştirip haberi aynen yayınlıyorlar. Haberi tamamen değiştirsen de bir şey fark etmeyecek büyük haber siteleri o haber ile ilgili en kafada çıkacaklar. Sadece özgün içerikle ilerlemek te biraz zor. Sizin tavsiyeniz nedir. cihaneken

iqhaber.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al