SoftwareDeveloper adlı üyeden alıntı
Burada bir müdahale yapmak istiyorum. Algoritma dediğimiz şey ile akış diyagramı farklı kavramlardır. Sizin bu söylediğiniz şey akış diyagramı, programın adımları oluyor.
Algoritmalar veri yapıları ile iç içe kavramlardır.
İş görüşmelerinde algoritma problemi sorulduğunda, sorulan soru genellikle veri yapılarına dayalı olur.
Örneğin graph üzerinde en kısa yolu bulma, sırasız bir diziyi sıralama, bağlı liste işlemleri vs vs..
Algoritma denildiğinde asıl akla gelmesi gerekenlerin başında şunlar vardır :
- Searching, sorting, compressing algoritmaları, graph - linked list - queue - stack - map vs gibi veri yapıları ve bunların işlemleri.
Algoritmalar genellikle matematiksel işlemler tabanlıdır. Örneğin sıkıştırma algoritmaları, görüntü işlemede kullanılan kenar bulma efekt verme vs işlemleri, sıralama algoritmaları gibi..
Eğer algoritma öğrenmek istiyorsanız, kaliteli bir veri yapıları ve algoritmalar kitabı edinmenizi tavsiye ederim. Ve bunlar üzerine kurulu algoritma problemlerini çözmeye çalışmanızı. Örneğin itünün algoritma yarışmasında sorduğu problemlere bakabilirsiniz.
Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. burdaki insanlar olarak programların 0 ve 1 'ler ile yazıldığına ve çalıştığı konusunda hem fikiriz. Peki nasıl oluyor da o kadar fonksiyon 0 ve 1 'e dönüşüyor. Bence buradan başlanması lazım. Kod yazarak öğrenmek pratikte yardımcı olacaktır. Ama kişisel tavsiyem sayı tabanlarından başlamanız, ardından veri tipleri , ardında flow chart,ardından değişkenler. Sanırsam bu noktadan sonra kodlamaya geçebiliyorsunuz.(unuttuğum bir kısım varsa affola.)
Burda yazdıklarım kendi kişisel görüşlerimdir. sonuçta daha 1. sınıf okuyan bir mühendis adayıyım. Algoritmalar dersini aldığım için kendim nasıl öğrendiysem başkasına da tavsiyem o yönde.