-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Danışman
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Merhaba, php sınıf içerisinde while döngösünü nasıl kullanabilirim mantığı nedir acaba? Örnek vererek açıklayabilecek biri var mı?
Mysql listeleme, silme,ekleme, güncelleme işlemlerinin olduğu ve üyelik işlemlerini içeren bir class yapmaya çalışıyorum.
sınıfı çalıştırdığında şu şekilde bilgileri almak istiyorum.
$uyegetir->uyeler->uye_id;
$uyegetir->uyeler->uye_cep;
$uyegetir->uyeler->uye_kayit_tarihi;
$uyegetir->uyeler->uye_status;
şeklinde çıktı almak istiyorum fakat döngüyü class içerisinde mi yoksa üye listesini veya üye bilgilerini çekeceğim sayfada mı kullanmalıyım, mantık kuramadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
// Acta est fabula
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Dilin ve SQL serverın önemi yok. Yanlış anlamadıysam database'inizdeki kullanıcıların tümünü listelemek istiyorsunuz.
Aşağıdaki pseudocode üzerinde mantığı kurabilirsiniz. Üyeleri listelerken
While(dbDeUyeVarken)
{
uyeId
uyeCep
uyeKayitTarihi
uyeStatus
}
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** C**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
while da herhangi bir koşul yok çünkü. Sürekli true dönecek. Bir kısıtlama koymanız yada zamanla tükenecek bir şart koymanız gerekmekte.
Ek olarak -> status çekerken 0 veya 1 gibi integer ibareleri tek tırnak içinde yazmayın. Direkt olarak "SELECT ... WHERE status = 0" şeklinde kullanabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Danışman
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Valla haklısınız bir tecavüz söz konusu olabilir :D Kendi kendimi geliştirmeye çalışıyorum yanlış yapa yapa doğruyu bulacağız sanırım. Hiçbirşey bilmiyorum diyemem ama çok birşeyde bilmiyorum. Tarif edilip anlatıldığı zaman yapabilirim diye düşünüyorum. Ben bir deneyeyim tekrar bakalım yine sorun yaşayacak mıyım. :)
// Acta est fabula
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
web programlama
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
yazdığım kodların çalışması gerekiyor bir hata yaptınız heralde.
Construct classı ilk tanımladıgında yani new Uye kısmını yazdıgında çalışacak olan kodlar.
sürekli yeni dosya açıp contstruct ile çalıştırmak pek akıllıca degil. Uyeyle ilgili fonksionların tek bir class da olması daha iyi.
döngüleride genelde htmli bastıgınız yerde yapılır böle kullanın bence
MultiAnaliz.com