-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, son bir kaç gündür yaşanan Çanakkale depremini detaylı olarak incelemekteyim. Bu konu hakkında bir çok kişi yorum yaptı, siyasi isimler dahil. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum mesela sadece bugün 100'den fazla artçı sarsıntı oldu. 4.8de bu sarsıntılardan biriydi, Melih Gökçek konuyu farklı bir boyuta taşıyarak suni bir deprem olabileceğinden endişe duyduğunu belirtti. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum, bu kadar sık olması normal mi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Çanakkale'deki 5.3'lük depremin artçı sarsıntısının 5.0 büyüklükte olmasının kendisini ürküttüğünü söyledi.
Bundan sonrası için iki seçenek olduğunu belirten Prof. Dr. Ercan, "Birinci seçenek yaklaşık bir hafta artçı depremler sürecek ve dinecek. İkinci seçenek ise 6.0- 6.5 büyüklüğünde daha büyük bir deprem olabilir" dedi.
Lütfen düşüncelerimizi bir birimizle paylaşalım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Bilim adamlarının açıklamalarından çok sıradan bir belediye başkanının lafını konuşmaya gerek yok. Söylediği sözler akıl alır gibi değil çünkü. Üniversiteler gerekli açıklamayı yapıyor.
Depremin önlemi olmadan önce alınır. İki sokak ötede adam kaçak apartman dikti, gelip bakan bile olmadı. Şikayet ediyorsun suçlu sensin. Bir depremde bütün ailesi yok olacak, ondan sonra saydır önüne gelene.
Neyse, herkes hak ettiğini yaşar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Orası öyle tabiki, ama kafamı karıştıran şey Prof. Dr. Ercan, "Birinci seçenek yaklaşık bir hafta artçı depremler sürecek ve dinecek. İkinci seçenek ise 6.0- 6.5 büyüklüğünde daha büyük bir deprem olabilir" dedi.
Profesörün bu senaryosu oldukça düşündürüyor beni. Şuanda KANDİLLİ RASATHANESİ VE DEPREM ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (KRDAE) 'den inceliyorum her 10 dakikada bir sarsıntı oluyor o bölgede. Biraz bilim üzerinden konuya yaklaşsak daha verimli sonuçlar elde edebileceğiz sanki, yorumun için teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
56, (%100)
Bir belediye başkanının deprem ile ilgili yapacağı açıklama şehrin deprem konusundaki dayanıklılığı, alabileceği önlemler ile ilgili olması gerekirken deprem ile ilgili ilerisi için konuşmasına diyecek bir şey bulamıyorum. Jeoloji mühendislerinin konuşup halkı aydınlatması gereken bir konuda başkentin belediye başkanının hangi sıfatla bilgiyle çıkıp halkı aydınlatıyorsa... Yıllarını sismoloji bilimine adayan adamlarım konuşması gerekirken bir belediye başkanının youtube üzerinden izlediği videoları kaynak göstermesi konuşmasına komik :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Konuyu açmadan önce Melih Gökçek kısmını ekleyip eklememekle tereddütlerim vardı, keşke eklemeseydim :) . Benim asıl istediğim deprem hakkında sizlerin ne düşündüğüydü. Sizlerin depremler için olan yorumlarınıza ihtiyacım var belki yorumlarınız benden ötesine gidemeyecek ama bir birimizi bir nebze olsun aydınlatmış olacağız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
56, (%100)
Marmara Denizi ve çevresindeki fay kırıklarının büyük bir depreme sebep olacağı belli. Bilim adamlarının bu yönde bir çok açıklaması mevcut. Önümüzdeki 20 yılda gerçekleşme olasılığını yüksek tutuyorlar... Bu şartlar altında deprem için ülke olarak, kişisel olarak ne yapıyoruz diye sorduğumuzda cevap hiçbir şey... Tek yaptığımız şey deprem olduğunda bu konuları konuşup 1 hafta sonra unutmak... Maalesef millet olarak bu konularda çok duyarsızız. Olan olayları çok çabuk unutuyoruz... "Deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür" ilkesini belirlemeliyiz..
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yorumun için teşekkürler, tamamen haklısın bu konuda. İnceleme, analiz, icraat bunlardan çok çok uzağız oysa ki tamamen kendimiz için çabalayacağız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
satınalma/proje danışmanlık
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
iki kere lokasyon vererek deprem olacak dikkat diye konu yazdım dediğim aralıkta dediğim lokasyonda oldu şimdi bu senaryoyu iyi analiz ettim ama yazarsam yine silinir o nedenle yaşayıp görmek en güzeli.
Allah depremin büyüğünden küçüğünden korusun
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
iki kere lokasyon vererek deprem olacak dikkat diye konu yazdım dediğim aralıkta dediğim lokasyonda oldu şimdi bu senaryoyu iyi analiz ettim ama yazarsam yine silinir o nedenle yaşayıp görmek en güzeli.
Allah depremin büyüğünden küçüğünden korusun
Lütfen bizimle paylaşırmısın kardeşim, silinirse de silinsin biz birbirimizi aydınlatalım gerisi önemli değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
M** R**
-
-
-
Ticaret
103, (%99)
Yıllardır Marmara'da yedinin üzerinde bir deprem olacağını bilim adamları söylüyor. Ama umursayan var mı ? Deprem olur, yüzlerce kişi ölür, milli yas falan ilan edilir. Televizyonda bir sürü jeoloji uzmanı falan çıkar. Günümüzde moda olan, depremde ölenler köprüsü tüneli bilmem neyi falan yapılır. Göz göre göre başta İstanbul olmak üzere bir çok şehirde insanlarımız ölecek. Bağırarak değil, siren çalarak geliyor depremler ama ...