Cypersnet
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
PHP, C+
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
merhaba arkadaşlar,
bugün pc durmadan kendi kendine kapandı teknik servise götürdüm birçok şeyi denediler ve sonunda bataryayı iptal edip öyle denediler pc kapanmadı. Asıl sorum şu laptop benim bataryası sökülmüyor acer marka bunu nereden tedarik edebilirim. Şuan prize takılı kullanıyorum aslında almama gerek var mı bilmiyorum mobil çok kullanmıyorum 1 yılda batarya pert oldu. ?
atila
Sms Onayı Gerekli
Kimlik Onayı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilinmiyor
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bence fişde kullanıyorsan hiç boşuna batarya alma bende hep fişte kullanıyorum bir gün bataryada kullanıyım dedim full jarzı warken 20 dk sonra batarya zayıf dedi, batarya takılı sürekli fişte kullandığım için batarya ölmüş kısacası.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Ve Reklam
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Günümüz Li-ion bataryalar (telefon,tablet,laptop) hücreli yapıya sahiptirler. Eğer sürekli şarjda bırakırsanız hücreler ölür. Cep telefonunu sürekli %30 da şarj eden kişi bir süre sonra pilinin o %30 luk kısmını kaybeder. Bu yüzden bataryaları bazen tamamen bitirerek doldurmak gerekiyor.
Laptopda batarya gerekli mi diye sorarsanızda eğer laptopunuzun bataryası bozulmuş ise kesinlikle akım korumalı bir priz alarak kullanmaya devam edin Çünkü batarya aynı zamanda akımı dengeleme işlevide görüyor bu sayede cihazının sürekli aynı akım ve güçte enerji alıyor.
Benim bildiklerim ve yorumum bu kadar yanlışım varsa affola :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Laptopun modeline dayanarak pil aramanız boşuna olur bence çünkü bataryası çıkmayan laptoplarda bataryalar belli bir estetik şekli olmadığı için modele göre değil seriye göre üretiliyorlar. Laptopu sökerek bataryanızın serisine bakarak bulabilir veya aynı akım değerini sağlayan başka bir seri batarya kullanabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Kalitesine göre değişiyor fiyatlar. Seri numarası aynı olduğu sürece sıkıntı olmaz almadan önce cihazı açıp aynı bataryamı var diye kontrol etmenizi veya youtube dan cihazın açıldığına dair videolara bakarak batarya konusunda emin olmanızı öneririm.