Counter-Strike oyununda turnuva düzenleyen ESEA firması, bir kullanıcıyı reşit olmayan bir kızı taciz ettiği için tam 1000 yıl boyunca oyundan uzaklaştırdı. Net bir tarih vermek gerekirse bu oyuncu, 6 Haziran 3016 tarihine kadar oyuna herhangi bir şekilde giriş yapamayacak.

Bu uzaklaştırma cezası, Reece “bloominator” Bloom adlı oyuncuya uygulandı ve oyununcunun hesabında resmi uzaklaştırma nedeni olarak “kötü amaçlı aktivite” yazıyor. Taciz olayının kanıtı olarak 15 yaşındaki bir kızın eSports oyuncusu ile arasındaki sohbet kayıtları ve fotoğraflar olarak belirtiliyor.

Ortaya çıkan sohbet kayıtlarında, Bloom adlı profesyonel E-Spor oyuncusunun “Sadece genç zihinleri etkileyebilmekle ilgili bir şey.” ve “Pedofil olmam, umrumda değil.” gibi şeyler söylediği görülüyor. Ayrıca Bloom’un Armor Esports takımının bir üyesi olduğu açıklandı.

Konuya ek olarak Bloom, yaşanan olaylar üzerine Twitter üzerinden özür diledi, ancak kısa bir süre sonra Twitter hesabı silindi.

KAYNAK: http://www.proyazar.com/15-yasindaki-kizi-taciz-eden-e-spor-oyuncusu-counter-striketan-1000-yil-boyunca-uzaklastirildi/