Site adresi: Sadece alıcısına verilecektir.
Domain uzantısı: .net (Keyword değildir ancak ilçe için marka olmuş bir domaindir)
Site için istenen fiyat : 26000 TL.
Sitenin yıllık getirisi: 22.000 TL üzeri
Kategori, sitenin içeriği nedir: Turistik yer, tatil beldesi ve işletme tanıtımları
Satış Süresi: 1 hafta içinde.
Günlük hit sayısı: Yüksek sezonda günde 1500-2000 organik ortalama.
Site tüm içeriği birlikte mi satılık, sınırlama var ise neler:Tüm içeriği ile birlikte satılık
Hangi Firmada: GoDaddy
Hosting dahil midir: 1 ay idare edilir.
Banlı olduğu sponsor var mı: Hayır
Banlı olduğu arama motoru var mı: Hayır
Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi: Joomla, dahil.
Yazılım lisans sonlanma zamanı: sınırsız
Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı, telif hakkı vb..: Yok
Ödeme Yöntemi: işbankası, enpara
Site Hakkında Bilgiler:
- Ege Bölgesi'ndeki bir tatil ilçesinin tanıtım sitesidir.
- Site açıldığı ilk senede tatil ilçesinin neredeyse tüm anahtar kelimelerinde 1. sırada yer aldı.
- Son dalgalanmalar da siteyi çok etkilemedi, hemen her önemli kelimede ilk 3 sırada bulunuyor.
- Benzer bir tatil sitemiz haricinde hiç link çıkışı yapılmamış, tanıtım yazısı alınmamıştır.
Saha Çalışması:
Havuzda bulunan toplam işletme sayısı 150 civarında. Çok fazla saha çalışması yürütmemiş olmamıza rağmen 60-70 arasında işletmeden büyüklükleriyle doğru orantılı olarak 150-600 TL arasında yıllık reklam ücreti alınmıştır. Etkili bir çalışma ile daha iyisini yapabilirsiniz.
- İşletmelerden Temmuz-Ağustos aylarında ödeme alınmaktadır. Bu nedenle şimdi siteyi almanız durumunda geri dönüşünüzü önümüzdeki 5-6 ay içerisinde alabilirsiniz.
- Site 2 sezondur yayında, ilk sezonunda 18.000, ikinci sezonunda ise 22.000 TL üzerinde bir ciro yapmıştır. Reklam ücretlerindeki düzenlemeler ve saha çalışması ile bu geliri arttırabilir ilk sezonunuzda kara geçebilirsiniz.
NEDEN SATIYORUM?
Kendi mesleğimle alakalı daha farklı bir proje için kaynak yaratmak amacıyla önümüzdeki hafta içinde satabilirsem satmayı düşünüyorum. Bu nedenle fiyatı da alacak kişi için uygun tutmaya karar verdim. Yoksa her sene uğraştırmaksızın sabit bir gelir oluşturuyor, masrafsız kazanç diyebilirim.
Eğer bu hafta satılmazsa zaten önümüzdeki sezon gelirini de alacağım ancak daha fazla elimde tutarak zaman kaybetmek istemediğim bir proje için geç kalmak istemiyorum.
Adsense:
Geçtiğimiz yıl deneme amaçlı olarak sezon sonuna doğru 1 aylığına ekledik, sadece anasayfa banner'a eklememize karşılık aylık 150 TL gibi bir kazanç sağladı. Profesyonel bir yerleşim ile fazlası kazanılabilir.
İletişim&Whatsapp: 0 532 beşbeş8 84 yetmiş6