cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Laik ve bilimsel eğitim programı. :D ne güldüm gece gece.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sırf Atatürkçü kitlenin desteğini kazanmak amaçlı, Atatürk ile bağdaşlaşmış olan laiklik kelimesi ile Atatürkçü kesimi kullanmak amaçlı oraya eklenmiş bir kelime olarak görüyorum. Açıkca "... kelebek konmuş" gibi.
Ne alakası var eğitimin,bilimin laiklikle. Laiklik bir yönetim biçimidir.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Öncelikle belirteyim şahsınıza kesinlikle yorum yapmıyorum. Konunun muhattaplarına benim yorumlarım.
Laiklik fransızların icat ettiği bir kavram ve bu kavramın laik hukuk boyutuna gelirsek sekülerizmide açıklamak gerek buda dini işlerin bir kenara bırakılıp dünyevi işlerle ilgilenmek gerektiğini savunur. Buna göre laik hukuk ise dini işlerin dünyevi işlere karışmaması ve hukuğun toplumsal eğilim ve gerekliliğe göre şekillenmesidir. Bu durumda Türkiyede ki çoğunluğun gereksinimleri baz alınıp devlet tarafından bu yönde bir eğilim gösteriliyor olabilir. Kaldıki bu akımı icat edenler başta kendileri dinden bağımsız bir yönelim sergilemezler.
Bana göre ve bu terimin gerçek anlamına göre laik demek hangi anlamda kullanılırsa kullanılsın laiklik dinsizlik demektir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Y** U**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Laiklik, eğitimin bilimsel temelli olmasının yoludur. Çünkü bilim dogmaları kabul etmez. Her şeyi tartışmak ve sorgulamak bilimin temellerinde vardır.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Ne ekersen onu biçersin