Mrb arkadaşlar, geçenlerde adsense saçma sapan nedenlerden dolayı hesabımı durdurdu. Gerçi TBM düşüklüğü nedeniyle zaten bıkmıştım aslında iyi oldu. Yine internet üzerinden bir şeyler yapmak istiyorum. Ama yapmam gereken girişim yerel olmalı çünkü genel kapsamlı bir iş yaparak reklam almak için iyi bir trafiğe ve alanında lider olmak lazım(Bence). Yerel olarak ne yapılabilir diye düşünürken aklıma avoncular geldi. Sistemleri gayet güzel ama çok satış yapacağım diye eşe dosta yapılan baskıların kişilerde huzursuzluk oluşturduğu kanaatindeyim. Ayrıca insan günde kaç kişiye ulaşabilir ki diyerek, internetin bu yolda daha iyi bir araç olduğunu düşünüyorum.
Burada para kazanma senaryomuza gelelim; ben bu firmalardan 1 tanesini seçip, internet üzerinden satış sitesini yapmayı düşünüyorum. Bu site yerel bir site olacak ve kişi ürününü gün içerisinde tarafımdan elden teslim alabilecek. Site üzerinden satış işlemi ise whatsapp üzerinden sipariş verme modeliyle gerçekleşecek, yani ödeme elden nakit yapılacak. Zaten bir kaç tane bu tür site var ama genel. Haliyle işin içerisine kargo giriyor. Ben ise ürünleri firmadan kargo ücretsiz teslim alıcam.
Şimdi satışını yapmayı düşündüğüm, farmasi firması ve haliyle dükkanlarda satılmıyor. İnternette bu firmayı araştırdığımda çok iyi ürünleri olduğunu ve şikayet sitelerinde bile çok etkili geri dönüşle müşteri memnuniyetine önem verdiklerini gördüm. Şirket kurucularından birisini röportajına göz atabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=A9Y8d8ckBzM
Müşteri neden beni seçsin? Ben burada 3 etken görüyorum; 1. Kargo ücreti ödemeyecek 2. Gün içerisinde ürün kişiye ulaşacak 3. Satıcı baskısı gibi kişiyi huzursuz edici şeyler söz konusu değil, kişi siparişi kendi veriyor.
Kar oranına gelince satış başına %30 gibi bir kar söz konusu. 10 liralık üründen 3 tl kazanıyorsunuz. Tabi bu alt gruba böyle kar oranları çok farklı satışa göre artıyor.
Arkadaşlar tabi firmayı araştırırken bu işten kazananlar neler yapmış, kazançları nasıl diyerek, bu işi yapanları araştırdım. Firmanın kendi sitesinde başarı hikayeleri diye yer var. Ben böyle şeylere güvenmem, o yüzden kişileri internetten geçmişleriyle birlikte araştırdım. Özellikle 2 kişi dikkatimi çekti. Biri Nurcan Doğanlar bir tanesi de Fazıl Tokmak. Nurcan Doğanlar ev hanımı iken bu işe başlıyor ve söylediğine göre şuan çok iyi bir geliri var. Nurcan hanım işleri ilerletince dükkanda açmış. Ürünlerini beğenen ve devamlı kullananlara hem buradan satış yapıyor hemde adresi belli olmuş. Üstüne satış sitesi de açmış ama bence yanlış yapmış çünkü firmanın zaten kendi satış sitesi var. Whois bilgilerinde farmasisatis.com bu kişiye ait çıkıyor. Bu bayan 2015 yılında haber sitesine de konu olmuş aşağıdaki resimin altındaki linkten habere ulaşabilirsiniz.
Haber: http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/06/17/kozmetik-satip-aylik-40-bin-lira-kazaniyor
Fazıl bey'de söylediğine göre mevcut işini bırakarak direk bu işe başlamış. Onun satış sitesi felan yok büyük ihtimal satış yaptığı müşterileri kendisine bağladı. Muhtereme mercedes hediye etmişler bir çok satışından da kar oranlarını içeren sembolik çek resimleri var.
Şimdi arkadaşlar, sizlerin fikirlerini merak ediyorum konu zaten beyin fırtınası kategorisinde yer alıyor. Bu iş yapılır artısı şudur, yapılamaz eksisi şudur diyerek cevaplarsanız memnun olurum. İnternetten alınan reklamların kazancının az olduğunu düşünüyorum. Doğrudan satış sistemlerinin daha parlak olduğunu düşünüyorum.
Deneme amaçlı sitede açtım. Gelişmeleri paylaşırım :)