Bunlar akvaryum hobisinde ki anlamları kelimelerin. Biyolojik bir site değil. Her akvaryum balığının yaşayabileceği farklı ortam vardır farkı su değerleri falan filan. Bunlar onlar için olan değerler. Tür isimleri falan onların kendi isimleri, anladığım kadarıyla akvaryum hobisi ve balıklarla alakanız yok. Merak ettim de bir kaç yanlış tür ismi gösterir misiniz ?
Tamam öncelikle neden bu kadar agresifsiniz onu anlayamadım.Sadece bu işle bilimsel olarak ilgileniyor musunuz diye sormuştum.İlgilenmediğinizi de tahmin etmiştim zaten ama eğer bir öğrenci vs olsanız bilimsel anlamda sitenizi geliştirmek için yardım teklif edecektim.Ukala tavrınız,benim iş olsun diye bunları söylediğimi düşünmeniz sizin için büyük talihsizlik.Çünkü yanlış insana çattınız.Her neyse;
1)Öncelikle tür isimleri normal metinle aynı şekilde yazılmaz.Kalın ya da italik karakter kullanmak zorundasınız.
2)Sitenizdeki bilgileri zaten kopyalayıp google yapıştırınca benzer şekilde en az 5 site açılıyor.Yani ya siz onlardan ya da onlar sizden kopyalıyor.(Bence birinci ihtimal,sonuçta 5 aylık bir siteniz değil mi?)
3)Yazdığınız tür isimlerin bazıları sinonim isimleri olarak kullanılmış.Bilimde priority kuralı vardır ve eğer tür ismi ilerleyen tarihte değiştirilmişse atıfta bulunarak sinonim olduğu belirtilmelidir.Bahsettiğiniz gibi 'Bunlar akvaryum hobisinde ki anlamları kelimelerin.' şeklinde işin içinden çıkamazsınız.
4)Sitenizde acısular diye bir bölüm var.Eminim acısuyun ne olduğunu bilmiyorsunuzdur.Monodactylus argenteus için hem acısularda yaşar demişsiniz hem de doğal habitat olarak kızıldenizi göstermişsiniz.(Kızıldeniz de salinity 40 ‰ civarındadır.Yani acısu vs değildir tamamen tuzlu suya sahiptir.)Olması gereken şuydu;Monodactylus argenteus tuzlu sularda yaşayan ancak kızıldenizin tatlı su giriş bölgelerinde de yaşayabilen eurohalin bir türdür.
5)Balıklarda en fazla büyüdüğü boy tarzı bir ifade kullanılamaz.Zira balıklarda büyüme sınırsızdır ancak optimum büyümeden bahsedilebilir.
6)Yüzme seviyesi diye bir bilgi vermişsiniz.orta,alçak,yüksek vs.Denizlerde,tatlısularda ya da acısularda böyle bir değerlendirme olamaz.Madem bu işleri iyi biliyorsunuz bentik,dip sedimenti,pelajik vs gibi kavramlar kullanmalısınız.
Bunlar sitenize 5 dakika ayırarak gözlemlediğim şeyler.Emin olun listeyi 20 maddeye kadar rahatlıkla çıkarabilirim.Ancak bu tarz bi forumda bu tartışma abes olacağı için devam etmeyeceğim.Size sadece 2 tavsiyem var;
1)bir işi doğru düzgün yapmayı beceremiyorsanız bilen birinin görüşlerine önem verin,
2)Size dosthane olarak soru yönelten birine daha saygılı şekilde cevap verirseniz sevinirim.