-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Çiftçi
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Google amp olayına artık farklı bir önem veriyor. Tüm mobil arama sonuçlarında amp sayfalarını görebiliyoruz. Ancak bir çok webmaster amp hizmetinin kazanç kaybına neden olmasından dolayı şikayetçi.
Mobil için hızlı içeriği sunmayı hedefleyen google amp ile birçok js ve css kullanımına kısıtlama getirdi. Kendi ön belleğinden sitelerdeki içerikleri kullanıcılara sunmaya başladı.
Asıl amaç düşük bağlantıda mobil için amp sayfalarını listelemekti. Ancak ülkemizde herhalde herkesin mobil bağlantısı düşük olmalı ki neredeyse mobil hitin tamamı amp sayfalarına gidiyor. Hal böyle olunca geç açılan reklamlar tıklama almıyor.
Sonuç olarak ben bu ampyi sevmedim. Kullanıyorum ama googlenin zorlaması ile. Kullanmış olduğumuz mobil ve responsive temaların sanırım bu nedenle bir anlamı kalmadı.
Ben şikayetçiyim bu durumdan sizler ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
google amp'ye göre sıralama etkilemediğini söyledi, siteme kurdum 1 hafta durdu doğru söylemiş sıralamayı etkilemedi :D bende kaldırdım amp. sitem zaten hızlı gerek yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Bilişim / İnternet
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Reklam gelirlerinde ciddi dusus yasayinca ben amp kaldirdim
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
bence sayfayı küçültmek yerine o sayfayı daha hızlı açmak için bir teknoloji geliştirilmeli
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Responsive uyum olduğu sürece, site mobilde hızlı açıldığı ve okunaklı yazılara, görsellere sahip olduğu sürece amp gerek yok.
İlerleyen zamanlarda yani internet hızı vs daha oturaklı olduğu zaman düşünülebilir tabii.
Kolay gelsin.
Ngin
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Geliştirici
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Peki bu AMP sayfalara içeriğin bir kısmını girsek devamı için tıkla deyip link versek ne olur? Bir sorun yaşar myıız?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Ben de amp'ye 1 hafta önce geçtim. Ancak gelirim yarı yarıya düşmüş durumda. Bir de SEO kaybı yaşadım az miktarda. Geçiş süreci olduğu için mi bu tutarsızlık bilmiyorum. Ancak kaldırıp kaldırmamak konusunda da kararsızım. Rehberlik edecek, yol gösterecek biri varsa yardımlara açığım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Çiftçi
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Benim hitler biraz arttı bu yüzden kaldiramiyorum herkes bir çelişki içinde
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Sıradan
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Bende bugün bu konuyu epey kafaya taktım normalde güncel bir yazı yazdığımda ilk sıralarda yada ilk sayfada çıkarken bugün mobilde ampli siteler yüzünden 4. sayfaya gerilediğimi farkettim. Şuanda araştırma aşamasına başladım ama herkes gelir düşüşünden şikayetçi eğer böyleyse çok anlamı yok zaten kazandığımız miktar bizi çok tatmin etmiyor.
https://dapasorgu.com