wmaraci reklam
lidertakipci

Wordpress Üyelik Sistemi Nasıl Yapılır Mail Onaylı/Onaysız

2 Mesajlar 7.523 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

skdenizcom skdenizcom WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad D** I**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 11 / 13
  • Ticaret 1, (%100)
Merhabalar,nihayetinde sözünü vermiş olduğumuz wordpress üyelik sistemi nasıl kurulur ve bunun ayarları nasıl yapılır adlı rehber niteliğinde makalemize hoşgeldiniz.

eğer sitenizde üyelik sistemi kurmayı düşünüyorsanız ki bu makaleyle ilgilendiğinize göre öylesiniz tam olarak en doğru yerdesiniz.makaleye başlamadan önce belirteyim “skdeniz.com-Sanal mektep“olarak makalelerimize uzun bir aradan sonra tam gaz devam ediyoruz haftada minimum 2 makale yayınlamayı planmaktayız.

Gerekli WordPress Eklentileri şu şekilde;
Pie Register (Üye olma-Giriş Yapma Eklentisi)
Wp-mail Smtp (Mail onaylı olmasını istiyorsanız kurunuz mail gönderme eklentisi)
Not!:Eğer mail sunucunuzda sorun var ise wp-mail smtp yerine wp-gmail smtp eklentisini kurabilirsiniz bunun için bir gmail hesabına sahip olmanız yeterlidir.

Not!:Pie Register Eklentisinin wordpress’te linki bulunmadığı için link paylaşamıyorum ancak googe’a pie register download diye aratırsanız rahatlıkla bulabilirsiniz.

Not!:makale için açtığım localci.cf sitesi üzerinden anlatım yapılacaktır.

Yukarıdaki belirtilen eklentileri kurduğumuzu ve eklentileri aktifleştirdiğimizi farz ederek anlatıma devam ediyorum.

WordPress Üyelik Sistemi
*Register Form Yazan kısmın solunda bulunan kalem aracına basarak düzenlemeleri yapalım.Label yazan kısmın karşısında yazan yazıyı Üyelik Formu Olarak Değiştiriyorum.Altında Bulunan Description yazısının karşısına Üyelik formu yazısının altına yazacağım açıklamayı yazıyorum örnek olarak *Lütfen bilgileri eksiksiz doldurun yazıyorum.

Register Form yazan kısımla işimiz bitti altında bulunan username kısmına geçelim

*Username yazan kısmın solunda bulunan kalem aracını seçelim ve düzenlemeleri yapalım.Label Yazısının karşısına Kullanıcı Adı Yazıyorum.Username Kısmı Bitti şimdi E-mail kısmına geçelim

*E-mail yazan kısmın solunda bulunan kalem aracını seçelim ve düzenlemeleri yapalım.Label karşısına E-mail veya E-posta yazabilirsiniz.Label 2 Kısmına ise biraz altında bulunan Confirm E-mail Yani e-mail adresini tekarlanmasını istiyorsanız işaretlersiniz label 2 aktif olur burayada Tekrar E-mail veya Tekrar E-posta yazarsınız

.E-mail kısmıyla işimzi bitti şimdi Password Kısmına geçelim

*Password yazan kısmın solunda bulunan kalem aracını seçelim ve düzenlemeleri yapalım.Label yazan kısma Şifre veya Parola yazabilirsiniz.Label 2 yazan kısma ise Parolanın tekrarlanacağını belirten birşey yazabilirsiniz ben şifre yazısını yazacağım.Show Strength meter yazan kısım parolanın güvenlik gücünün göstergesidir eğer istiyorsanız zaten default olarak yes seçili istemiyorsanız no olarak değiştirebilirsiniz.wordpress üyelik sistemi ayarlamasına devam ediyoruz

Minimum Strength yazan kısım sistemin kabul edeceği minimum parola gücüdür Very weak‘ı seçerseniz sistem çok zayıf parolaları bile üye olarak kabul edebilecektir bunun seçimi size kalmış.Strength Message Kısmı ise zayıf parolalara belirtilen mesajdır buraya zayıf parola girenler için gözükecek mesajı girebilirsiniz Ben Zayıf Şifre Olarak Güncelliyorum.Password kısmındada işimiz bittiğine göre submit kısmına geçebiliriz.wordpress üyelik sistemi ayarlamasına devam ediyoruz

*Submit kısmının solunda bulunan kalem aracını seçelim.Submit button text yazısına başvuru formunu doldurduktan sonra göndermek için basılan butona ne yazacağımızı belirliyoruz ben başvur yazacağım.Show reset button kısmı ise başvurmak için girilen bilgileri tek tuş ile silmemizi sağlıyor reset butonu kısacası olmasını isterseniz karşısında bulunan kısımı yes olarak değiştiriniz.

Reset Button Text kısmında reset tuşunun üstüne yazmak istediğiniz yazıyı belirlersiniz no olarak seçili olanların birşey yazmasına gerek yoktur zaten gözükmeyecektir.Confirmation Succes Message ise başvuruyu sorunsuz yapan kişilere ne mesajını vermenizi sağlayacaktır text’i seçtiğinizde altında bulunan kutucuğa başarılı bir şekilde formu dolduran kişilerin ekranında gözükecek mesajdır.

Text’in yerine Page’i seçerseniz sitenizde bulunan sayfalardan birini seçersiniz ve başarılı üye olanlar bu sayfaya yönlenirler.

redirect’i seçtiğinizde başarılı bir şekilde üye olan kişileri istediğiniz bir sayfaya yönlendirmenizi sağlar altında bulunan kutucuğa link girmeniz yeterli olacaktır.wordpress üyelik sistemi ayarlamasına devam ediyoruz




Sonrası

Öncesi


Form Editor Kısmı ile işimizi bitirdiğimize göre artık General Settings kısmına gelebiliriz.

*Url Settings: Bu kısımda sayfa seçimini yapacağız ne demek istediğimi birazdan anlayacaksınız.

Login Page kısmına geldik login page kısmı üye olmuş kişilerin giriş yapacağı sayfanın belirlenmesini sağlar.eklentiyi aktifleştirdiğimizde Pie Register-Login sayfasından giriş yapılır bunu dilerseniz wordpress admin panelinden sayfalarıma gelip sayfanın ismini değiştirebilirsiniz. login page kısmının karşısında bulunan açılır pencereden giriş sayfasını seçiyoruz.wordpress üyelik sistemi ayarlamasına devam ediyoruz

Registration Page:aynı şekilde bu da üyelik formunun hangi sayfada olmasını istiyorsanız onu seçmeniz gereken bir kısımdır bunuda dilerseniz sayfalarıma gelip sayfanın ismini değiştirebilirsiniz.

Forgot Password Page:Parolasını unutmuş kullanıcıların şifremi unuttum yapacağı sayfadır karşısında bulunan forgot password sayfasını sayfalarım kısmından türkçeleştirebilirsiniz.

Profile page:Sitenize üye olarak giriş yapmış kişilerin kendi profillerini görüp düzenleyebileceği kısımdır bunuda sayfalarımdan ismini düzenleme şansına sahipsiniz.

After Sign-in Page:Siteye giriş yaptıktan sonra sizi yönlendirecek sayfadır bunu default bırakmanız tavsiyemdir tabiki karar sizin.

NOT!:istemediğiniz sayfaları none’ı seçerek deaktif edebilirsiniz.örnek olarak profile page yani üye girişi yapmış kullanıcıların profiline bakıp düzenleyebildiği sayfayı kaldırabilirsiniz bunun için profile page kısmının karşısında bulunan açılır pencereyi açıp none’ı seçmektir.wordpress üyelik sistemi ayarlamasına devam ediyoruz

*After Logout: henüz çıkış yapmış kullanıcıları yönlendirmek için kullanacağımız bölümdür.

After Logout Url:Bu kısma kullanıcı çıkış yaptıktan sonra yönlendirmek istediğiniz sayfayı girmeniz yeterlidir.

After Logout Page:Sitenizde bulunan Sayfalardan birini seçerseniz çıkış yapmış kullanıcı bu sayfaya yönlendirilir.



*Login Form:bu kısımda ise giriş yapma kısmını ayarlayacağız.

Username Label:Kullanıcı Adı yazmanız yeterli olacaktır.

Password Label:Bu Kısma Şifre veya parola yazmanız yeterli olacaktır.

Captcha:Eğer üye girişi yapacak kişilerin doğrulama yaparak giriş yapmasını istiyorsanız karşısında bulunan Re-captcha veya Math-captcha‘yı seçmeniz gerekecektir istemiyorsanız none olarak bırakınız.

Captcha Label:Captcha nın yanında yazmasını istediğiniz yazı örnek olarak doğrulama yazabilirsiniz.

*Forgot Password:Parolasını unutmuş kullanıcların parolasını sıfırlaması için kullanacağı formu düzenleyelim.

Username Label:Username or E-mail yazan kısmı “kullanıcı adı veya e-mail” yazmanız yeterli olacaktır

Captcha:eğer şifremi unuttum kısmında doğrulama istiyorsanız math-captcha’yı veya re-captcha’yı seçiniz.

Captcha Label:Captchanız aktifse bu kısma doğrulama yazabilirirsiniz

User Verifications:bu kısım çok önemli!eğer üyelik sisteminde mail onayından geçmesini istiyorsanız;

Verifications:bu kısmı E-mail Verification olarak seçiniz

E-mail Edit verifications:bu kısmıda 1 step e-mail edit verifications olarak seçiniz.

*Password Strenght Meter Settings:güçlü-zayıf parola göstergesini türkçeleştirelim.

Strenght Indıcator:Güvenlik Göstergesi

Very Weak:Çok Zayıf

Weak:Zayıf

Medium:Orta

Strong:Güçlü

Mismatch: Uyumsuz

Bu ayalar’ı kaydedelim Pie Register Eklentisi ile işimiz şuanlık bitmiştir.wordpress üyelik sistemi mail ayarlarını yapalım

WordPress Admin panelinden ayarlar sekmesinin içinde bulunan e-mail kısmına gelelim not:bu kısmı sadece wp mail smtp eklentisini kurup etkinleştirmiş kullanıcılar görebilir.

From email:bu kısma gidecek mailde gönderilen kişiye gözükecek e-mail adresidir.ona göre istediğiniz mail adresini yazabilirsiniz.

From Name:Gönderen Kişinin İsmi Örnek Olarak “Sanal Mektep”

Mailler:bu kısmı Send All wordpress emails via SMTP olarak seçiniz.

Smtp Options:sitenizin cpaneline bağlanıp smtp bilgilerinizi öğrenebilirsiniz veya sunucu firmanızdan destek talebi açarak öğrenebilirsiniz.not:eğer mail sunucunuzda sorun varsa wp-gmail smtp eklentisini kullanabilirsiniz.

Smtp Host:bu kısımda smtp bilgilerinizi bilmeniz gerekecek bildiğinizi varsayarak anlatmaya devam ediyorum buraya smtp host’unuzu giriyorsunuz ben yandex kurumsalı kullandığım için smtp.yandex.com.tr giriyorum

Smtp Port:bu kısımada smtp portunuzu girmeniz gerekecektir ben yandex kurumsal kullandığım için 465 giriyorum

Encyripto:Use ssl encyripto’ı seçelim

Authentication:Yes use Smtp authentication’u seçelim

username: kısmına ise mail bilgilerimizi giriyoruz:bilgi@skdeniz.com

password: kısmına:mail şifremizi giriyoruz:******

wordpress üyelik sisteminde Mailer’in sorunsuz bir şekilde çalıştığını anlamamız için Send a test mail kısmının altında bulunan kısma herhangi bir mail adresinizi girin send butonuna bastığınızda eğer boot(true) yazıyor ise sorunsuz çalışıyor demektir ancak boot(false)yazıyorsa yanlışlık vardır bunu bulup düzelttikten sonra tekrar test edebilirsiniz.

WordPress Admin Panelinin solunda aktif bir şekilde gözüken pie register eklentisinin içinde User Notification kısmına gelelim

E-mail Verification kısmına gelelim;

From name:Giden Maili gönderen kişinin ismi:Skdeniz.com Ekibi

From E-mail: gönderilen mail adresi :bilgi@skdeniz.com

reply to:giden maile gelecek cevap hangi mail adresine düşsün:bilgi@skdeniz.com

Subject:mail konusu:E-mail onaylama

altında bulunan koca kısmı eminim türkçeleştirebilirsiniz kendinize göre belirli formülleri var örnek olarak;

Sevgili %firstname% %lastname%

%user_login%, Kullanıcı Adını Alarak Sitemize Üye Olduğunuzu Duyduk.Pekala Bunu Onaylamamız İçin Aşağıdaki Onay Linkine Tıklayın.

%activationurl%

İp Adresiniz: %user_ip%’dır kayıt altına alınmaktadır.

Saygılarımla, Deniz Işık

%blogname% Ekibi

burada % işareti olan yazıları sakın türkçeleştirmeyiniz yoksa bozulur bu formüllü yazı karşı tarafa şu şekilde gitmektedir.

Sevgili isminiz soyisminiz

kullanıcı adınız,kullanıcı adını alarak sitemize üye olduğunuzu duyduk.pekala bunu onaylamamız için aşağıdaki onay linkine tıklayınız.onay linki burada. ip adresiniz: 554.545.545.54’dir (tamamen sallanmıştır ancak gerçekte ip adresiniz mail üzerinde yazmaktadır).kayıt altına alınmaktadır.

Saygılarımla,Deniz Işık

skdeniz.com Sanal Mektep Ekibi

formülü anladığınız varsayıyorum. Thank You message kısmınıda yine bu şekilde doldurabilirsiniz bu kısım onaylanmış hesaplara teşekkür için giden maildir ona göre düzenleyebilirsiniz.

WordPress admin panelinin solunda aktif gözüken pie register eklentisinin içinde admin notification kısmına gelelim bu kısımda üye olan kişilen kullanıcı adları admin’e mesaj olarak gelmektedir kısacası admin bilgilendirme kısmı ona göre düzenleyebilirsiniz.

Anlatabildiğim kadar ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştım umarım wordpress üyelik sistemi adlı makalemizi beğenmişsinizdir.sorularınızı veya sorunlarınızı bize bildirmekten çekinmeyiniz.bir başka makalede görüşmek üzere
cgrclk

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

skdenizcom skdenizcom WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad D** I**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 11 / 13
  • Ticaret 1, (%100)
anlatım için http://skdeniz.com/wordpress-uyelik-sistemi-kurmak/
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al