lostyazilim
tr.link

Blog Sayfalarında Kritik 11 Hata

3 Mesajlar 763 Okunma
acebozum
tr.link

yerinizburasi yerinizburasi İnternet'in Bilgi Sitesi Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad D** Y**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Blog Sayfalarında 11 Hata Nelerdir?

1. Yazılar Plan Dahilinde Yayınlanmalıdır


Blog açıldığında ilk aylar heyecanlı ve istekli geçer. İçerikler plansız şekilde yayınlanmaya başlanır. Bazen günde 2-3 yazı bazen de hiç yazı paylaşılmaz. Halbuki ilk aylarda teknik açıdan her şey halledilmiş olmalı ve içerik planlaması yapmalısınız. Aksi halde bir kaç ay sonra hem yazı konusunda tıkanırsınız hem de tatmin etmeyen istatistik alırsınız. Günde veya iki günde bir yazı girmek en sağlıklı olanıdır. Bunu aşırıya kaçırmak ya da hafta da bir yazı girmek sakıncalıdır.(Yeni açılan bloglar için geçerli.) Güncelliğini kaybeden blog sayfası her şeyini kaybeder. Aynı şekilde sık yazı girmekte içeriklerin okunmadan arşive eklenmesine neden olur.

Ayrıca çoğu blog yazarında gördüğüm bir sorunda yazıları olduğu gibi ana sayfada göstermeleridir. "Devamını Oku" özelliği mutlaka eklenmelidir. Hem yazı merak uyandırır hem de diğer yazılara fırsat verir. Uzun yazılmış bir yazı var ama okumak istemiyorum aşağı ininceye kadar zaten diğer yazılardan da vazgeçiyorum. Sonuç olarak ana sayfada kaç yazı yayınlanacağı ve yazıların ne kadarının gösterileceği önemlidir.

2. Aşırı Reklam Yerleştirilmemelidir

Blog para kazanmak için yazılmaz ama yazdıklarınızın sonucunda para kazanılabilir. Bunun için mantıklı davranmalı ve ön plana çıkabilecek alanlara az sayıda reklam eklenmelidir. Bana göre kıstas ana sayfadaki içerik sayınızı geçmemektir. Yazılar her zaman görünür olmalı ve ziyaretçiler yazıları okumak için reklamlarla mücadele etmemelidir. Para kazanmak konusunda devamlılık istiyorsanız bunu sağlayacak olan ziyaretçileri kaçırmamaya özen göstermelisiniz. Reklam için Blog Yazarak Para Kazanılır mı? yazımı okuyabilirsiniz.

3. Temanız Dikkat Çekici Sadelikte Olmalıdır

Yazdıklarınız çok önemli ve detaylı bilgiler barındırabilir. Belki günlerce araştırmalar yaparak kaliteli yazılar peşindesinizdir. Peki yazdıklarınıza verdiğiniz önemi sayfa yerleşimine vermiyorsanız verim alamayabilirsiniz. Temanızın rengi, yazıların fontu, başlıkların büyüklüğü, gereksiz eklentiler gibi göz yormaya aday hatalar yapılmamalıdır. Vitrini özensiz ve dağınık hazırlanmış mağazanın müşteri beklemesi gibi olur. Görünüm çok önemli olduğundan elden geldiği kadar profesyonel düzenlemeler yapılmalı ve işe yaramayan kodlar eklenmemelidir.

4. Yazıları Anlatan Görseller Ekleyin

Yazınızı yazdıktan sonra en önemli unsur eklediğiniz görseldir. Çünkü ziyaretçiler yazılardan önce görsel ile muhatap olur ve içeriğin hangi detayları barındırdığını görsel üzerinden anlayabilir. Yazılar görseller ile desteklenmeli ancak sayfanın yavaşlamasına da neden olmamalıdır. Bu nedenle eklediğiniz görselin kalitesine ve optimize edilmesine özen gösterin.

5. Kopya İçerik Girmeyin

Blog açtıktan sonra belli bir süre geçince plansızlıktan kaynaklanan ve ilgi duymadığı alanda yazmaya çalışmaktan dolayı içerik eksikliğine girilir. Böyle durumlarda yapılan hatalardan en tehlikelisi kopya içerik eklemeye başlamaktır. İlgi duyduğunuz benzer bir konuyu kendi açınızdan kaleme alabilirsiniz. Bu şekilde hiçbir olumsuz durum söz konusu değildir ama aynı yazıyı olduğu gibi aktarmak ve kaynak belirtmemek hem size başarı getirmez hem de şikayet durumunda ceza almanıza neden olabilir.

6. Menü Alanına Fazladan Sayfa Eklemeyin

Ziyaretçileri yönlendirmek amacıyla sayfalar oluşturulur. Bu sayfalar ana sayfada menü bölümünde eklenir. Bu şekilde gerekli gereksiz her sayfayı eklemeniz görünümü bozar ve yönlendirmek yerine kaybolunmasına sebep olur. Eğer sayfalarınız çok önemli ve kesinlikle paylaşılması gerekiyorsa temanızın alt tarafını da kullanabilirsiniz. Böylece hem sayfaların hepsini göstermiş olursunuz hem de kalabalık görünümden kurtulmuş olursunuz.

7. Ana sayfada Kenar Çubuğunu Sade Tutmalısınız

Sayfanız yazılardan ve gadget olarak eklediğiniz öğelerden oluşur. Yazılarınızda yakaladığınız itibarı sidebar alanlarında da sürdürmelisiniz. Fazladan eklenen her gereksiz kod ile sayfa hızınız yavaşlar ve görüntü açısından hataya düşersiniz. Ziyaretçilerin sayfada kalma süresini artırmak için faydalı zannettiğiniz her gadget aslında ziyaretçinin sizden uzaklaşması anlamındadır.

8. Belirlediğiniz Renkler Etkilidir

Tema seçtikten sonra uyguladığınız renkler çok önemlidir. Sevdiğiniz renklerin hepsini bir arada kullanmaktansa belirlediğiniz renk üzerine yoğunlaşmalısınız. Renk cümbüşü içindeki sayfayı kimse sevmez. Birbiriyle uyumlu, alanları iyi belirlenmiş ve tonlamasına dikkat edilmiş her sayfa daha makbuldür. Hataya düşmemek için fazla iddialı olmayan ana renginiz olmalı ve koyu renk kullandığınız alan için açık renk ile metinleri girmelisiniz.

9. Sosyal Medya'da Yazıların Paylaşılmasına Olanak Tanıyın

Yazılarınızı yayınladıktan sonra ziyaret eden herkes o yazıya ortaktır. Beğenilen bir yazının farklı mecralarda paylaşılması sayfa trafiği açısından çok kıymetlidir. Hiç zahmete girmeden başkalarının profillerinde sizin yazılarınızdan bahsedilir ve doğrudan başka ziyaretçiler kazanmanıza vesile olur. Böyle önemli kazanım konusunda hata yapmamak için mutlaka yazı alanı içinde sayfa üstüne veya altına sosyal medya paylaşma butonları eklenmelidir.

10. İletişime Özen Gösterin

İletişim için hemen he blogcunun eklediği sayfası vardır. Oluşturduğunuz iletişim sayfası yeterli gelmeyebilir. Sayfanızın kenar çubuğunda veya altında mutlaka sosyal medya hesaplarınız olmalıdır. Bunun dışında sayfanın hem üst menüsünde hem de alt menüsünde iletişim sayfasına yer verebilirsiniz. Yapılan yorumlar üzerinden de iletişime geçilmek istendiğinde veya iletişim formu kullanılarak sorular geldiğinde en kısa zamanda faydalı şekilde cevaplamalısınız.

11. Flash Bileşenler veya Müzik, Video Eklemeyin

Bu aşamaya kadar bahsettiklerimin neredeyse hepsi sadelikle sonuçlanıyor. Bu kadar sadelikten ve profesyonellikten dem vurduktan sonra bunları kullanmamanız gerektiğini söylemem abes kaçmaz. Yazıların içinde veya sidebar alanında gereksiz flash öğeler eklemek dikkat dağıtır. Eğlenceli görünen çoğu öğe aslında blog için zararlıdır. Gelen insanları konudan uzaklaştırmak ve okumamasını sağlamak için elinizden geleni yapıyorsunuz anlamındadır. Blog yayına girdiği andan itibaren başkaları okusun diye yazılar girdiğinize göre içerikler aslında herkese açık bilgidir. Herkes aynı şeyden hoşlanamayacağına göre çoğunluğun sesine kulak vermeli otomatik açılan bu tür öğeler eklememelisiniz.
Distingue nhtctn FTHY

kişi bu mesajı beğendi.

Doğuş Hakan Yılmaz - http://www.listeyazilar.com İnternet'in Bilgi Sitesi.
googleasistan
webimgo

ZenginAnil ZenginAnil WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 932
  • Beğeniler 185 / 274
  • Ticaret 20, (%95)
Güzel yazı olmuş, doğru yerlere değinmişsiniz. Elinize sağlık.
 

 

nhtctn nhtctn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** Ç**
  • Mesajlar 216
  • Beğeniler 42 / 19
  • Ticaret 9, (%100)
Faydalı Bilgilerinizden olayı teşekkürler.Elinize sağlık.
 

 

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al