-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba arkadaşlar yabancı içerikli bir site açacağım fakat lokasyon tercihi sizce ne kadar önemli? Türkiye lokasyonlu hostingin bir zararı olurmu. Ve yabancı lokasyonlu hostingi en uygun fiyata nereden alabilirim.
MrMert
Sistem Uzmanı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bakın hostinglerde lokasyon seçimi şu şekildedir.
İlk olarak giriş kitleniz nereden onu belirleyin yurt dışı diyorsunuz yurt dışının neresi ?
Eğer sabit bir yerde ise örnek veriyorum Frankfurt'dan sitenize giriş var oradan bir hosting alabilir, yada sanal sunucu alıp kendi kontrol paneliniz olarak kullanabilirsiniz.
Ancak ;
Yurt dışında birden fazla ülkede girişleriniz var ise ve maliyet size fazla geliyorsa türkiye lokasyon seçmek istiyorsanız, aynı zamanda destek kolay olduğu için "Nameserver DNS sunucusu ayrı olarak kullanan firmalar var örnek olarak 4 farklı ülkeden sunucu alıp içinde dns server kuruyorlar böylelikle yurt dışından giren kullanıcılar daha hızlı sitelere erişim sağlıyorlar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
MrMert
Sistem Uzmanı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Örnek bir firma isterseniz Güzel Hosting, Netdirekt bildiğim kadarı ile farklı dns sistemini kullanıyorlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Alper hosting lokasyonunun pek bir önemi olmuyor genelde. Ama yinede siteye giren kullanıcalara göre seçmen daha iyi olacaktır. Kullanıcılara ne kadar yakın olursa o kadar hızlı olur site yüklenme hızı. Tabi dağlar kadar fark yok. Ben godaddy almıştım bunun için örneğin avrupa kuzey amerika asya gibi seçimler yapılabiliyordu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
SEO Uzmani
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
168, (%100)
Yabanci site icin benim onerim Hollanda lokasyon olacaktir hocam, her yere yakin. Fakat sadece Usa ya hitap ediyorsa kesinlikle Usa lokasyonunu tercih et hizda acayip fark ediyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Teşekkürler USA'dan bir hosting almam gerekicek bu sonuçlara göre :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba arkadaşlar, İngilizce Niche sitem için lokasyon tercihini nasıl yapmalıyım? Türkiye lokasyonlu olması bir yavaşlığa neden olurmu? Yorumlarınızı bekliyorum.