Selamun Aleykum arkadaşlar
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisiyim.Fikir edebiyat sanat vs kategorileri barındıran bi site açtım geçen sene.Yazın kapandı hosting ücretini ödeyemediğim için.Ama bu sene yeniden açtım 1.dönem.Çevremdeki tanıdıklardan vs (Teyzem kitap yazarı , okuldan tanıdığım arklar vs) yazılarla siteyi yürütmeye çalıştım ama yeterli düzene sokamadığımı düşündüm.Herkes tanıdık olunca sözün geçmiyor pek :)Neyse bir kaç haftadır sağdan soldanda yazılar almaya başladım tabi kaynak belirterek . Web tasarım tarzı konularda pek bilgim yok internetten araştırarak bu kadar yapabildim siteyi.Sitemi inceleyip görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.Bu kadar tanıtımdan sonra asıl konuya geçelim:)
-Adsense konusuna gelince sürekli başvuruyorum ama reddediyorlar.1 ay bekletiyorlar sonra ret mesajı gönderiyorlar.Sundukları ret sebepleride bana pek mantıklı gelmiyor.Mantıklı gelmiyor derken yanlış anlamayın çok bildiğimden değil öyle düşündüğüm için.
Örneğin bana düzeltmem için söyledikleri;
--AdSense'e başvurmadan önce, sitenizin tamamen oluşturulduğundan ve yayında olduğundan emin olun. Siteniz hâlâ beta durumunda veya "yapım aşamasında" ya da yalnızca web sitesi şablonu halindeyken başvuruda bulunmayın.
(burda ne anlatmak istiyorki site zaten yayında değilmi :) )
--Reklam kodunu web sitenizin yayında olan bir sayfasına yerleştirin. Bunun ana sayfa olması gerekmez, ancak içerdiği AdSense reklam kodu dışında tamamen boş olan test sayfaları onaylanmayacaktır.
(reklam kodunu yanlış yerleştirdin tarzı birşey sanırım bu da ama nasıl yanlış yerleştirebilirmki worldpressdeki uygulamasından çok basit bir şekilde tıklayarak yerleştirdim makalelerin sonuna yada yan menülere.)
--Ziyaretçilerinizin web sitenizin tüm bölümlerini ve sayfalarını bulabilmesi için net bir gezinme sistemi sunun.
(her türlü kategoriyi açtım forumda okuduğum kadarıyla yeterli olması lazım ; Son Yazılar vs de var.)
--Sayfalarınızda yeterli metin bulunduğundan emin olun. Çoğunlukla resim, video veya Flash animasyon içeren web siteleri onaylanmaz.
(Edebiyat sitesi kurdum abi zaten hep metin var bu uyarı ne alaka :))
Siteme adsense reklamları almam için neler yapabilirim.Sitemin eksikleri nelerdir ya da önerileriniz varsa heycanla bekliyorum.
Siteye ulaşmak için www.fikirdensanata.com
Bu arada yazı göndermek isteyen arkadaşlar varsa çok sevinirim.
İletişim:fikirdensanata@gmail.com