-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO & Web Dev.
-
-
Ad Soyad
U** İ**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
sevgili dostlar seçimler 5 senede bir yapılıyor. Seçim gelene kadar 5 senede kötü niyetli bir kişinin eline bu yetkiler geçerse 5 senede yapabileceklerini düşünmek dahi istemiyorum. Umarım herkes iyi düşünür. Ona göre kararını verir ..
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
M** R**
-
-
-
Ticaret
103, (%99)
Bu sistemin gözümüzün önünde olumsuz ve hatta kanlı biten bir sürü örneği var. Pakistan, Mısır, İran, Irak, Suriye....Büyük çoğunluğu darbe ile karşılaştı, iç savaş yaşadı. En kanlı canlı örneği Suriye. Hala yaşıyoruz. RTE'nin kendisi söylüyor Esed diktatördür bilmem nedir diye ama aynı sistemi kendi istiyor. Bu sistemin değil oylanmak, gündeme gelmesi bile "komik".
Bu arada görev süresi tamamlanmadan "halk tarafından indirilen" başbakan kim ola ki acaba, çok merak ettim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO & Web Dev.
-
-
Ad Soyad
U** İ**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Sevgili kanuni cumhurbaşkanının şu anki yetkileri kısıtlı. Devletin ağabeyi konumunda. Tarafsız. Neredeyse her şeyi meclis yapıyor. Ancak gelecek sistemde meclisteki pek çok yetki cumhurbaşkanına veriliyor. Cumhurbaşkanına ekonomik ve sosyal konularda kararname çıkarma yetkisi geliyor. Şu anda böyle bir hakkı yok. Bunu şu anda meclis yapıyor. Yani şimdiki sistemde dediğimiz tehlikeler yok. Gelecek sistemde kişiye göre yönetimimiz şekillenecek. Ben tüm memleketi bir kişinin 2 dudağı arasına bırakmak konusunda ciddi endişeler yaşıyorum. Eminim sende bu konuları iyice düşünür ona göre atarsın oyunu. Meclis güçlenmiyor aksine pek çok yetkisi elinden alınıyor. Cumhurbaşkanında şu anda olmayan yetkiler veriliyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.