lostyazilim

İşletim Sistemi Yapıyorum (Yardım)

49 Mesajlar 13.237 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Gingboard Gingboard Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar ben GingBoard adında bir işletim sistemi yapıyorum visual basic ile yapıyorum ama onu bir telefona nasıl aktarabilirim orda nasıl çalışır ? ayrıca işletim sistemi yapmak için program önerileriniz nelerdir ?

İşletim sistemi yapmak her baba yiğidin harcı değil yapamazsın falan demeyin basit birşeyler yapıyorum

wmaraci
reklam

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Şunu yapmak her baba yiğidin harcı değil diyenler yüzünden özgün projeler çıkmıyor zaten. Sorduğun soru hakkında bilgim yok fakat gerçekten takdir ederim seni.
mertaluc Quadrini zeritte

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
Aynen katılıyorum hangi konuya baksam yapmazsınız imkansız falan gibi şeyler yazıyorlar ben ufaktan başlayacağım kayda değer birşey yaptım mı geliştireceğim

ibrahimTatar ibrahimTatar öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad İ** T**
  • Mesajlar 1106
  • Beğeniler 283 / 282
  • Ticaret 35, (%100)
Bence ilk başta işletim sistemleri hakkında bilgi topla hocam.
Sonra işletim sistemlerinde hangi diller kullanılır?
Telefona nasıl uyarlanır?
Önceden yapılmış işletim sistemlerinin yapısını da inceleyebilirsin.
Bunlar sana başta yön gösterecektir.Diğerlerini de öğrendikçe eklersin.
Kimse diyemez hocam her baba yiğidin harcı değildir diye.Çok kullanılan bir sözü söyleyeceğim:yapanlar sizden ne zeka olarak üstün ne de beceri olarak kimseye kulak asmayın yolunuza bakın derim ben.Yeterki güzel şeyler ortaya çıksın.Büyük projelerin Türklerden çıkmasını istiyorum.Sizi bende takdir ediyorum.Başarılar diliyorum :)
GsliKahraman HaydarSahinn mucosoft

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)

Deli Ruzgar adlı üyeden alıntı

Bence ilk başta işletim sistemleri hakkında bilgi topla hocam.
Sonra işletim sistemlerinde hangi diller kullanılır?
Telefona nasıl uyarlanır?
Önceden yapılmış işletim sistemlerinin yapısını da inceleyebilirsin.
Bunlar sana başta yön gösterecektir.Diğerlerini de öğrendikçe eklersin.
Kimse diyemez hocam her baba yiğidin harcı değildir diye.Çok kullanılan bir sözü söyleyeceğim:yapanlar sizden ne zeka olarak üstün ne de beceri olarak kimseye kulak asmayın yolunuza bakın derim ben.Yeterki güzel şeyler ortaya çıksın.Büyük projelerin Türklerden çıkmasını istiyorum.Sizi bende takdir ediyorum.Başarılar diliyorum :)

Teşekkürler yorumun için .. Ben bilişim teknolojileri okuyorum ve işletim sistemleri nasıl çılışır telefonlar nasıl çalışır biliyorum kasanın içindeki her birimin görevleri hakkında bilgim var ama örneğin visual basic ile yaptığım bir işletim sistemini windows'a nasıl entegre edeceğim bu konuda bilgim yok

• Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad İ** T**
  • Mesajlar 1106
  • Beğeniler 283 / 282
  • Ticaret 35, (%100)
pcye entegre işinde kendi çekirdek yapını oluşturcaksın hocam.yani masaüstünde kullanılabilir hale getirceksin.tabi hepsi hemen birden olmayacak.aylarını alabilir bence üstüne git derim.Bende bilişim teknolojileri mezunuyum benimde hepsinde yeterli bilgim var fakat lys ye hazırlanıyorum şuanda onun için pcye kafamı veremiyorum.Eğer bilgini tutarlı ve de sağlam projelerde kullanırsan iyi bir şeyler çıkar.Bol bol araştırma yap internette tonlarca bilgi bulabilirsin :)

• Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)

Deli Ruzgar adlı üyeden alıntı

pcye entegre işinde kendi çekirdek yapını oluşturcaksın hocam.yani masaüstünde kullanılabilir hale getirceksin.tabi hepsi hemen birden olmayacak.aylarını alabilir bence üstüne git derim.Bende bilişim teknolojileri mezunuyum benimde hepsinde yeterli bilgim var fakat lys ye hazırlanıyorum şuanda onun için pcye kafamı veremiyorum.Eğer bilgini tutarlı ve de sağlam projelerde kullanırsan iyi bir şeyler çıkar.Bol bol araştırma yap internette tonlarca bilgi bulabilirsin :)

vb.net alternatifi program varmı ?

• Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad İ** T**
  • Mesajlar 1106
  • Beğeniler 283 / 282
  • Ticaret 35, (%100)
Valla hocam dediğim gibi detaylı araştırmalar yapmalısın bu konuda bilgim yok.Sadece duyum aldığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum size :) Google de arayın detaylı sonuçlara ulaşacağınızı umuyorum :)

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Bende yazılım mezunuyum hocam. Vb.net başlangıç dili olarak öğretildi bize. Eğer C# biliyorsan onunla uğraş derim ben. Daha sağlıklı ve sağlam bir dil.
Nurcin

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
Peki teşekkürler bulamazsam da en azından şimdilik Windows üzerinden çalıştırırım :)

Ek Olarak:

isousluer adlı üyeden alıntı

Bende yazılım mezunuyum hocam. Vb.net başlangıç dili olarak öğretildi bize. Eğer C# biliyorsan onunla uğraş derim ben. Daha sağlıklı ve sağlam bir dil.

Doğrudur ama onun derleyicisi full koda dayalı vb.net gibi görsellik yok visual studio ilede kullanabilirim ama vb.net ile aynı yola çıkıyor öylede

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al