lostyazilim
tr.link

Gerçekten Senetle Para Veren Var mı?(Dolandırılmayın)

5 Mesajlar 7.059 Okunma
lstbozum
tr.link

systemkruger systemkruger WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek tekniker
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 513
  • Beğeniler 266 / 145
  • Ticaret 1, (%100)
(Altını çizerek söylüyorum ki internet ortamında kesinlikle senetle para bulamazsınız. Hiç kimse size senetle borç para vermez. Elinizde ki üç kuruştan da olmayın.)(Yazıya böyle başlanmaz ama bu sefer farklı olsun istedim. Hadi kapatıyorum parantezi)

Bu yazıyı yazmamda ki amaç, para bulmak için çıktığınız yolda farklı serüvenlerle karşılaşırsanız ne yapmanız gerektiği ile ilgili ipuçları vermek. Yazımızın devamında yaşanmış gerçek olaylara da yer vereceğiz. Misyonum (bu kelimeyi hep sevmişimdir) her zaman doğruları ve gerçekleri yazmak. Bu kez “fazla” gerçekçi olacağım. Yazıyı yazmadan önce fazlasıyla araştırma yaptım. Hadi bakalım, hazırsanız başlayalım.

Hayatımızda ihtiyaçlar hiçbir zaman bitmiyor. Dolayısıyla paraya ihtiyaç da hep ilk gündem maddemiz oluyor. Böyle bir durumda ise ilk aklımıza gelen “ya şundan bundan isteyeceğime gider kredi çekerim” mantığı.

Ancak kredi notunuz düşükse sözüm ona bankaya bile yaklaştırmıyorlar. Sonrasında ise başlıyoruz Google amcaya danışmaya. Aradığımız en ünlü cümle öbekleri; senetle para veren yerler, senetle para veren kuyumcular, senetle kredi veren var mı, gerçekten senetle kredi veren var mı (aratılan cümleler gitgide tanınmaz hal alabiliyor).

Buda yetmiyor bu kez yakın akrabamız sayılan facebook’a soruyoruz. Daha takıntılı isek Google ve facebook’u birer banka aracı olarak görebiliyoruz.

Senetle Para Ver(mey)en Yerler

Mali sıkıntılar her insanın başına gelebilecek bir durumdur. Bu nedenle her insan böyle bir durumla karşı karşıya kaldığında istisnasız “para” bulabileceği ilk yer bankalardır. Kredi notunuz makul seviyelerde ise (1100 puan ve üzeri) kredi başvurusu yaparak o anki ihtiyacınızı karşılarsınız. Peki ya puanınız kredi çekmek için uygun değilse; (neden senetle kredi arıyoruz, madde madde oraya getireceğiz sözü)

-Önce eş-dost yoklanır. Genellikle de çevremizdekilerin ya hepsinin durumu kötüdür, ya keşke birkaç gün önce söylememizin ne kadar önemli olduğu vurgulanır, yada yeni düğün yapmışlardır. Bunu geçtik.

-Kredi kartı aklımıza gelir. Oda halk tabiri ile “ağzına kadar çakılı”dır. Bunu da geçtik.

-Ek hesap, avans hesap, artı para hesabı gibi literatürde bir dünya değişik isimleri bulunan, benim tabirimle “faizli borç hesabı” denen melaneti de denedik, e oda eksi bakiyede. Bunu da geçtik.

-Satacak bir şeyler aradık, bu da olmadı.

E kaldık tek başımıza.

Evet şimdi sıra geldi internetten medet ummaya. Oturduk bilgisayarın başına. Her bilgiye ulaştığımız Google amcadan bize senetle para bulması için yardım istemeye başladık. Yazıyoruz önce “senetle kredi veren var mı” diye, bir baktık oda ne. Senetle para hakkında bi düzine web sitesi var. Yeni sekmede hepsini açtık ve tek tek gezinmeye başladık.

Hepsinin içeriği aynı. Yukarıda başladığım ilk paragrafla giriş yapılır, sonrasında “sizlerde bulunduğunuz ilde senetle para veren yerler veya kuyumcular bulabilirsiniz”. Ah birde kimmiş bunlar bir bilsek, elimizde bir adres olsa işimiz daha kolay olacak. Ben daha kimsenin bulabildiğini de görmedim.

Google’den hayal kırıklığı ile ayrıldıktan sonra şimdi sıra geldi yakın akrabamız facebook’a. Yukarıda ki arama çubuğuna “senetle kredi veren yerler” dedik ve oda ne. Herkes internetten para dağıtıyor. Aman Allah’ım tüm sorunlarım çözülüyor.

Birazdan iyi niyet sahibi, parası ve gönlü bol, sırf insanlığın ölmediğini tüm dünyaya göstermek isteyen biri çıkıp hiç tanımadığı bana senet karşılığında para verecek. Bu dünyada böyle insanların olduğunu bilmek ne mutlu.

Yalnız ufak bir sorun var. Her şeyi insanlık için yapan ve size on binlerce lira borç verecek kişinin dosya masrafı parası yok(zaten dosya parasının peşin alındığı tek yer sanal ortamdır). Yada işlemlerin başlaması için sizden bir miktar para alması gerekiyor.

“Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez” sözünü hatırlayarak istediği parayı verdiği hesap numarasına gönderdiniz ve “oh” deyip arkanıza yaslandınız. Hadi bakalım geçmiş olsun, DOLANDIRILDINIZ…

Bu konu hakkında yazmadan önce konuya daha iyi vakıf olabilmek için bu tarz “senetle para” vereceğini iddia eden birçok kişi ile internet üzerinden görüştüm. Hepsinin ortak dili “para gönderilmeden işlem başlatılmaz”. Ben böyle berbat “dolandırma girişimi” görmedim.

Hararetli tartışmaların sonunda en nihayetinde birçoğundan da engel yedim. Karşılaştığım o “iyi niyet insanları” hep bana para göndermek istediler ama öncelikle de benden para istediler.

Bir çok profil hakkında şikayette bulundum. Yakın dostum, aileden bi abi sayılan facebook sağolsun beni hiç kırmadı ve doğruluğum kanıtlanınca şikayet ettiğim tüm hesapları anında engelledi.

Bende birilerinin canını yakmaya kalkan, çaresiz insanların elinde ki üç-beş kuruşa göz diken bu “………..” (nasıl doldurursanız) kişilerin hesaplarının kapanması sonrası (çözüm olmadığını bilsem de) nihayetinde biraz rahatladım.

Bu konu hakkında bir yazıyı ilerleyen günlerde yazmak gibi bir düşüncem zaten vardı. Ancak erkene alma sebebim bir ziyaretçimin bana mail yolu ile başından geçenleri anlatması. Kendisinin izni ile isim vermeden yazdıklarını aynen paylaşıyorum.

“merhaba değerli ....com. Yazılarınızı beğendiğimden sürekli takip ediyorum sizi. Birçok konuda ciddi anlamda gerçekleri yazan ender sitelerden birisiniz. Size ulaşmak istememin sebebi son zamanlarda internet üzerinden senetle kredi verilmesi vaadiyle benim ve çevremde tanıdığım insanların dolandırılması. Ve ne yazık ki kimsenin de dur dememesi. Bu konu hakkında bir yazı yazmanızı ümit ederek başımdan geçenleri anlatayım.

Kredi notum düşük olduğundan, mali olarak çok sıkışmamın verdiği etki ile birçok para bulma yöntemi aradım ancak bulamadım. Bankalar zaten vermediğinden alternatifleri bulmak için sosyal medyada arayışlara girdim.

En son facebook’ta “senetle kredi, kredi acil” gibi aramalar yaparak çok kişi ile tanıştım. İhtiyacım olan senetle kredi veren birini bulmak ümidi ile bu kişilerle yazıştım. Hep dedikleri “dosya masrafı” “pul parası” “noter parası” peşin alınır. İnanın hani “bile bile lades” dedikleri şeyi bilsemde, bunlardan senetle kredi alma ihtimali %1 bile olsa bir ümit arkadaşımdan borç alarak senetle kredi vereceğini iddia eden kişiye 100 tl gönderdim.

İşlemlerinizi hemen başlatıyoruz, dediler. Bende beklemeye başladım. Tabi ki daha öncesinden senetle krediyi nasıl alacağımı sorduğumda, “kuryeyi göndereceğiz, bulunduğunuz ilde ki banka şubesinde buluşarak oradan paranızı alıp kuryede ki senetleri imzalayacaksınız” gibi mantığıma sığan bir cümle kurdular.

Sonrasında başladık beklemeye. İster enayilik deyin, isterseniz de saflık deyin. Çaresizlik içerisinde ki birinin sağlıklı düşünmesi beklenemez.

Aradan yarım saat gibi bir süre geçtikten sonra bir mesaj yazarak işlemlerin ne aşamada olduğunu sormak istedim. Birde baktım ki engel yemişim. Mesaj gönderilmiyor. O an anladım dolandırıldığımı.

İnsanlara olan inancım ilk defa darbe almıştı. Ben nedense hep insanlara güvenmeyi tercih eden birisiyim.

İnanın bunları yazarken utanıyorum. Amacım benim yaptığım hataları başkaları yapmasın.

Herkes böyle değildir diyerek senetle kredi vereceğini iddia eden ve bir şirket profili çizen biri ile yine aynı sohbetleri etmeye başladık. Konuştuğum kişi bayandı ve üstelik de hemşehrimdi. Uzun uzun sohbetler sonunda basiretim mi bağlandı bilmiyorum (çok detaya girmiyorum) çıkartacağı krediye karşılık istediği masrafı (150 tl) kendi adına verdiği hesaba gönderdim. Sonuç mu? yine aynı. Anında engel yedim.

Bu kişilerin adını da yazmak istiyorum. Eğer bu yazıyı okuyan birileri olursa ve sosyal medya da denk gelirlerse kesinlikle benim yaptığım hatayı yapmasınlar.

İlk bahsettiğim kişi facebook’taki adı hasan kaçan ama %99 gerçek adı Coşkun Dönmezbaş.

İkinci konuda bahsettiğim kişinin facebook hesabında ki adı gerçek adıdır. Oda Meliha Taş.

Sakın şunu demeyin. Adamlar ************** olsa niye iban numarasını versin ki. Onlarda biliyorlar kimse 100-150 TL için savcılığa gidip şikayetçi olmaz. Sonuçta orda kimsenin kendisine “enayi” gözü ile bakılmasını istemez.

İlk başlarda bir başkasının bana senetle para verebilme ihtimali zayıf gelse de, kendime şu cümleleri kurarak “para veriyor ama faizi ile, sonuçta oda kazanıyor” bu zayıf ihtimali maalesef kuvvetlendirdim.

İnsan daha sağlıklı düşününce şöyle diyebiliyor; bir insanın faizle para kazanmaya niyeti varsa neden tanımadığı birine senet karşılığında para vererek parasını riske atsın. Onun yerine herhangi bir bankadan vadeli mevduat hesabı açar ve bir daha da gözü arkada kalmaz.

Lütfen sizden ricam bu konu hakkında bir yazı yazın. En azından sitenize gelen kişiler bilinçlensin.

Saygı ve sevgilerle…”

Mail bana ulaştıktan hemen sonra bende kolları sıvadım. Yazmadan önce yukarıda bahsettiğim gibi gerekli araştırmaları yaptıktan sonra makalemi yazmaya karar verdim.

Zaten yazacağım çoğu şeyi ziyaretçimiz özetlemiş.

Şunu aklınızdan çıkarmayın.

-size o kadar parayı arkadaşınız, anne-babanız, eşiniz-dostunuz bile vermezken, hiç tanımadığınız birisi neden versin.

-Dosya masrafı veya diğer masraflar adı altında hiçbir finans kurumu, verilecek kredi kesinleşmeden masraf almaz. Üstelik bu masraf elden alınmaz, aldığınız krediden kesilir. Dosya masrafı oranı son yapılan düzenleme ile % 0,5’tir.

Özellikle bu **************ların bu kadar rahat hareket etmesinin en büyük nedeni tutar düşük olduğundan kimsenin şikâyette bulunmaması.

Bir daha ki yazımızda görüşmek üzere hoşçakalın.

wmaraci
reklam

mkarson mkarson Web Dev. - Sec. Expert Kullanıcı
  • Üyelik 20.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Developer - Security Exp.
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 196
  • Beğeniler 0 / 88
  • Ticaret 11, (%100)
Kredi kartıda , kredi çekmekte , kolay para yoluna gitmekte pişmanlıktır.
Alın teri dökülmeden eğer cebine bir para giriyorsa meşruiyetini sorgulayacaksın.
Güzel makale olmuş , eline sağlık umarım 1 kişide olsa ipten döner.
systemkruger

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek tekniker
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 513
  • Beğeniler 266 / 145
  • Ticaret 1, (%100)
mkarson teşekkürler hocam.

daniel1336 daniel1336 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 1337
  • Beğeniler 587 / 525
  • Ticaret 36, (%100)
Hocam güzel ve uyarıcı bir makale olmuş elinize sağlık. Hala bu tarz şeylere kanan insanları görmek çok üzücü maalesef çevremdede benzer hikayeler duyuyorum ben kahroluyorum nasıl inanıyorlar bunlara diye. (Konu dışı, vizyon değil misyon olması gerekir hocam o kelime. Vizyon gelecekten beklenti misyon ise görev edinme anlamındadır. Vizyonum gerçek ve doğru yazmak dediğinizde şuan yazamıyorum ama ilerde yazmayı hedefliyorum gibi bir mana çıkıyor ortaya benim bildiğim anlamıyla)
systemkruger

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 14.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek tekniker
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 513
  • Beğeniler 266 / 145
  • Ticaret 1, (%100)
daniel1336 değerli yorumunuz için teşekkürler hocam. haklısınız hemen değiştiriyorum
daniel1336

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al