Buji, İçten yanmalı motorlarda yakıt-hava karışımını ateşleyen makine parçasıdır. Bujiler yüksek gerilimli elektriği iki elektrot arasından atlatarak kıvılcım oluştururlar. Silindir içinde basınç altında yanma noktasına yaklaşmış yakıt bu kıvılcım sayesinde ateşlenir. Motorun "yanma zamanı" böylece gerçekleşmiş olur. Bujiler birçok çeşitte ve değişik tip motorlarda kullanılmak üzere farklı boyut ve özelliklerde üretilir. Genellikle 4 bölümden oluşurlar.

Elektrik bağlantı ucu
Porselen yalıtıcı (izolatör)
Bağlantı gövdesi ve dişleri
Elektrotlar



Buji Ne İşe Yarar?

Silindir başlığına bağlanmış olarak bir motorda bujilerden çok bulunur. Bujilerin ürettiği şey minik bir yıldırıma benzer bu aracınızı hareket ettiren benzini ateşler.
Buji Nasıl Üretilir?

Buji üretmek için alümüna seramik tozunu ve diğer malzemeleri su ile karıştırırlar. Güzelce karıştırılan ve süte benzeyen maddenin suyu büyük bir kurutucuda çektirilerek tekrar toza dönüştürülür. Sonra toz bir kalıba dökülür. Kalıp tozu sıkıştırarak buna buji yalıtkanı şeklini verir.

Renault Oto Yedek Parça da Uzman Kadromuz ve Güler yüzlü Hizmet Anlayışı İle Siz Değerli Müşterilerimize Toptan Fiyatına Perakende Fiyatlar İle Hizmet vermekten Gurur Duyarız. Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz.
Renault Yedek Parça İçin İhtiyaç Duyduğunuz Tüm Ürünleri
www.hepsirenault.com 'dan




www.n11.com/magaza/hepsirenault'dan
Toptan Fiyatına Perakende Fiyatlar İle Ürünleri Türkiye'nin Heryerine Ücretsiz Kargo Avantajı ile Satın alabilirsiniz.

Oto Yedek Parça
Ferhatpaşa Mahallesi. G18 Sokak. No:35/A Ataşehir/İSTANBUL



Telefon:
0533 665 99 73