Gördüğünüz üzere dünya büyükleri plesk kullanıyor. Bizde Türkiye plesk destek ekibi olarak plesk pane kullanımı çoğaltmamız istendi.
Plesk panel kullanımını hem kendi müşterilerimize hemde çevremizdeki kullanıcılara tanıtıyoruz. Bu yüzden plesk panele alışmanız için Sunucu sahiplerine 1 yıl boyunca plesk lisans desteği sağlıyoruz.
Biliyoruz cpanel varken neden plesk panel kullanalım.
Hemen bunuda kısaca açıklayalım.
Plesk panel de güvenlik açıkları otomatik olarak optimize ediliyor.
Cpanel de ise herşeyi manuel kuruyorsunuz açıkları manuel kapıyorsunuz kaparkende bu sefer hosting ile uyumu kayboluyor. Bunun ioncube kurulumu var php bileşenleri var php kurulumları var. Ama bu plesk panelde daha basit. Plesk panel arayüzü daha basit ve daha kullanışlıdır.
Bir kullanıcı için en büyük sorun veri güvenliğidir. Bu sorun plesk panel ile ortadan kalkıyor çünkü dropbox ile hesabınızı bağlayabiliyor zamanını ayarlıyor dropbox a full yedek alıyor.
Plesk in avantajlarından biri ise Web Site kopyalama 2. siteyi kurmak için 1. siteden dosyaları anında kopyalayabilir zaman kaybetmezsiniz.
İşte bu yüzden Plesk !
Ayrıca Plesk desteği Türkiye'de az diye plesk destek forumu açtık.
Arkadaş ile çalışıyoruz. Sagolsun bütün sorunlarımı sabırla çözdü. Benim gibi acemiler için bile kullanımı kolay arayüzü var.Kullanmanızı tavsiye ederim
Plesk gayet başarılı. Kullanan hiç bir müşterim tekrardan cPanel'e geçmek istemiyor. pleskturkiye.com forumu da Türkiye'de Plesk kullanmak için büyük bir avantaj olmuş. Türkçe kaynak problemi ortadan kalkacak sayesinde.
Cpanel ile Pleskpanel arasındaki benzerlik ve farklılıkları bilmeyenlere anlatmak
açısından detaylı bir tablo halinde sunma imkanı var ise daha faydalı olacaktır
diye düşünüyorum.
Bazı alışkanlıklardan vazgeçmek zordur bilirsiniz.
Ben mesela daha önceleri bir hosting firmasının plesk panelinden nefret ederdim.
Bu yüzden Cpanel kullanımı bana çok daha kolay geliyor her zaman.
Ama şimdi de Plesk panel resimlerde gördüğüm kadarı ile eskisine oranla daha anlaşılır görünüyor.
Bilemedim açıkçası:)
Hosting firmasından ziyade sunucu kullanan kişiler daha ayrıntılı detay
isteyeceklerdir bence.