lostyazilim

Reklam vermek için fiyat çalışması nasıl olur

6 Mesajlar 749 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

fRee fRee Be fRee Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 222
  • Beğeniler 44 / 24
  • Ticaret 3, (%100)
merhabalar, başlık biraz karışık gelebilir tam olarak bende nasıl başlık yazayım karar veremedim..

Şimdi bana bir mail geldi daha önce de gelmişti yine böyle bir mail gelince nasıl yol izlemeliyim nasıl fiyat çalışması yapıp sunabilirim tecrübeli bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim bu ticari konuda oldukça acemiyim.

Mail şu şekilde geldi, kısaca geçiyorum..

"Kurumsal satış kanalı adına sitenize reklam vermek istiyoruz. Konuyla alakalı fiyat çalışması talep ediyoruz."

tarzında mail geldi ve buna nasıl cevap vermeliyim..

Sitenin tüm reklam yerlerine ayrı ayrı fiyat mı belirlemeliyim yani bir kaç örnek verecek olursam temada reklam yerleri belirli örneğin.. LOGO YANI, Tüm içerikler üstü, Tüm içerikler altı, Kategori listesi altı/üstü gibi tarzında bi fiyat belirleyip mi sunmalıyım tam olarak bilmiyorum...

Bu konuda yardımcı olacak kimse var mı yol gösterecek ?

wmaraci
reklam

MehmetMasa MehmetMasa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 1946
  • Beğeniler 552 / 554
  • Ticaret 40, (%100)
Bölüm bölüm iletmeniz daha sağlıklı olur

aaksu aaksu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 310
  • Beğeniler 3 / 62
  • Ticaret 3, (%100)
bölüm bölüm fiyat belirleyebilirsiniz ya da bazı siteler adsense mantığı ile çalışan bir yazılım üretmekteler. reklamverenler hesaplarına bakiye yükleyip tık başı ödemekteler. bu sistem aynı alanı birden çok müşteriye satmak için ideal. fakat sizin için her bölüm için ayrı fiyatlandırma mantıklı gibi görünüyor.

hlsbhr hlsbhr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Kumaş AR/GE Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 887
  • Beğeniler 189 / 192
  • Ticaret 0, (%0)
siteyi incelemek istiyorum linki pm atar mısınız

İf you fight, you won't always win. But if you don't fight, you will always lose.
wmaraci
wmaraci

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Senior Email Marketing Special
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)
fRee nerelere reklam vermek istiyorsanız öncelikle onları belirleyin çok fazlada reklam alanı yapmayın derin

Sonrasında bir tane word dosyası için reklam alanı verdiğiniz yerlerin ekran görüntülerini alın ve altlarına fiyatları yazın bir cümlelik açıklamada güzel olur

Bu şekilde yaparsanız hem profesyonel görünür hemde karşı taraftaki kişi bu dokümanın çıktısını alıp gösterebilir.

fRee fRee Be fRee Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 222
  • Beğeniler 44 / 24
  • Ticaret 3, (%100)
Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Bir yazı ile Bütün reklam bannerlerin boyutlarını ve aylık fiyatlarını yazdım ayrıca sitenin anasayfa görüntüsünü alarak hangi bannerın nerede yayınlanacağını renkli olarak gösterdim.

Şimdi reklam talep edildiğinde bu bannerların çalışmalarını da ben mi yapmak zorundayım. Yani reklam vermek isteyenin banner'ı yoksa bunu ben mi yapacağım yoksa kendisi mi gönderecek veya banner ı ben yaparak banner ücreti de mi alacağım bu iş nasıl oluyor peki ?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al