-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Merhaba, biliyorsunuz gibi Türkiye'de internet verme konusu çok şaibeli.
Tekel tarafından yönetiliyoruz ve anlamsız derecede yüksek ücretler ödüyoruz.
Şimdi Google - Facebook gibi büyük şirketlerin dünyaya interneti verme gibi büyük projeleri var. Peki neden hiçbiri Türkiye'ye girmiyor. Sonuç olarak Google Fiber servisi 100/100 sınırsız interneti 80-90'dan koysa bile ülkenin %70'i bu pakete geçecektir çünkü 18/25/50 mbit akk'li paketlere o kadar veriliyor.
Facebook zaten dron ile bu işi hallediyor.
Sizce ne kadarlık bir yatırım gerekli? En kötüsünden TT'nin altyapısını satın alsa-kiralasa kısa sürede iyi yerlere gelmez mi?
senisende
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Borsa, Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Türkiye'de altyapı problemi var. Bir çok internet firması var ama onlarda her il veya bölgede yok. Kullanmadığımız ev telefonuna dahi ücret ödüyoruz!? Eğer internet sektörünün gelişmesi isteniyorsa ilk önce *****, ptt gibi sektörlerin tamamen özel sektöre devredilmesi gerekli diye düşünüyorum. Yoksa ***** miş devletmiş kazıklanmaya devam.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
*****, TT zaten ozele gecmemismiydi
weblobedi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Satış Ortağı
-
-
Ad Soyad
D** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ben iktisat mezunu değilim, ne diyeyim bilemedim :S
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
müzisyen/webmaster
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ben de iktisat mezunu falan değilim ama en azından şunları biliyorum. Altyapı bir tekelin elinde oldukça fiyatlar ucuzlamaz. Devlet *****'deki kalan azınlık hissesini Oger *******a satsa ne değişir? Hiçbirşey. Yönetim zaten özel firmada.
Rekabet olması için ne gerekir? Kendi altyapısını kuracak çok sayıda özel firma olması gerekir. Peki bir sürü firmanın yolları delik deşik ederek kendi kablosunu döşemesi ne kadar mantıklıdır?
Diyelim ki mantıklıdır. Bu kdv, özel iletişim vergisi ve kurumlar vergisi oranlarıyla kazancının yarısını devlete vereceğini bilen hangi firma bu işe girer? Diyelim ki girdi, fiyatları ucuz yapabilir mi?
Yani Google da gelse biz aynı faturaları öderiz. Bunun birinci nedeni vergilerin fazla olması ikincisi de aslında internetin ucuz bizim kazancımızın düşük olması.
zangess
Ya Sev Ya Terket!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
webtasarim
-
-
Ad Soyad
U** i**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Ülkemizde hala suyu elektriği olmayan köyler kasabalar hemde doguda falanda degil. Ornegin muglanin benim bildigim 2 koyunde eletrik ve su yok bazilarida haftada 1 gun kullanabiliyor. Sehir merkezlerinde kanalizasyon, sebeke suyu ve elektrik hala dert. İnanilmaz ilkel bir altyapimiz var. Yani biz daha bunlari halledememisiz, kaldi ki teknolojik hizmet altyapisini gelistirelim yada gelistirebilsinler... İnterneti Amerika yada Japonyanin su anki kalitesinde kullanabilmemiz icin 10 yil daha beklememiz gerektigini dusunuyorum.
https://biyokimlik.com