lostyazilim
tr.link

İSS Olma Hakkında - Beyin Fırtınası

24 Mesajlar 3.351 Okunma
lstbozum
tr.link

senisende senisende Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Borsa, Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 66 / 38
  • Ticaret 3, (%100)
Ergin sizinle tartışamaya girmeyeceğim. Yaşınıza saygım var. Fakat bir şeyler öğrenmek istersen Açıköğretime dilekçe atmana gerek yok. Öğrenmek istediğiniz şeyi tabi "ekonomi" hakkında bana mesaj atın ben size yardımcı olurum.

wmaraci
reklam

Ergin Ergin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek müzisyen/webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 47 / 219
  • Ticaret 3, (%100)
senisende Hadi hadi :) Ayar veriyim derken yedin lise mezunundan ayarı böyle kıvranırsın:) Ders olsun sana. Bak ciddiyim bozulma. Kırma niyetim yok.

Kolay gelsin

senisende senisende Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Borsa, Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 66 / 38
  • Ticaret 3, (%100)
Ergin Benimde kırma gibi bir niyetim yok :D Tartışıyoruz burada değil mi? Ama konu çok uzadı ve farklı yerlere doğru gitmeye başladı. Tartışmak, konuşmak isterseniz buyurun özel mesaj atın beklerim. İyi forumlar.

Ergin Ergin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek müzisyen/webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 47 / 219
  • Ticaret 3, (%100)
O zaman şöyle bağlayalım. Liberalizm rekabeti sağlar. Verimliliği artırır. Kabul. Devlet hantaldır, özel sektör işleri daha hızlı ve daha ucuza çözebilir. O da kabul.

Ancak şöyle bir sorun var. Özel firma ben hakkari'ye veya çorum'un bir köyüne kablo döşemem arkadaş fizibıl değil bu diyip işin içinden çıkabilir. Hadi birisi döşedi, ikincisi girmez.

ABD'de bile bu konuda özel sektörün rekabeti sağlayamadığı çoğu insanın seçeneğe sahip olmadığı söylenmiş. O zaman özellikle altyapı yatırımlarında devletin devreye girmesi gerekmez mi diye bir soru sorulabilir.

Doğrudur yanlıştır bilemem. Ama çıkıp ben iktisat mezunuyum ben biliyorum diye kestirip atamazsın. Altyapı konusu iktisatçılar için bile tartışmalı bir konu. Pek çok ülkede devletin devreye girmesiyle gayet başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al