MeMo
SEO Candır, MeMo Uzman :)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster, Editör, SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
T** M**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Merhaba, benim SSL'ı bir sitem var şimdi yeni vps aldım siteyi oraya taşımak istiyorum ama SSL falan ayarladım bilgileri girdim NS'leri değiştirdim sonra VPN üzerinden baktım ama bağlantı korumasız diyordu.
Taşıyamıyormuyuz SSL'yı yoksa başka yerden ücretsiz alıp kullanabilirmiyim, bildiğiniz ssl veren site varsa yazın googleden 1 2 sine baktım ama alamadım gitti.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Kullandığınız vps sunucuyu siz mi kurdunuz ? Eğer bir yönetim paneli ile birlikte kuruldu ise o yönetim paneline göre ssl sertifikası kurmanız gerekecektir. Plesk Panel veyahut cPanel gibi bir kontrol panelinden bahsediyorum... Tamamen kendiniz kurduysanız eğer manuel olarak kurduysanız eğer bunu belirtirseniz ona göre yardımcı olabiliriz.
Ayrıca sunucunuzun kontrolü tamamen sizde mi ? yani root erişiminiz mevcut mu ? Yerli firmalarda genelde root izni için ekstra ücret alıyorlar tam kontrol sağlamıyorlar eğer durum böyle ise vps'yi satın aldığınız firmaya ssl kurdurmanız gerekecektir.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba,
Kullandığınız plesk panelde SSL sertifikası için bir mödül getirildi. Bu mödül ile özel ip'ye gerek duymadan ücretsiz ssl sertifikasını kurabiliyorsunuz sunucunuza. Bu ssl sertifikası Let's Encrypt'tir. Son zamanların en çok tercih edilen ve bilinen bir ssl sertifikasıdır bu.
Eğer bahsettiğim mödül yok ise
https://ext.plesk.com/packages/f6847e61-33a7-4104-8dc9-d26a0183a8dd-letsencrypt bu bağlantıdan mödülü sunucunuza indirip kurmanız gerekecektir.
Sunucu yönetimi hakkında bilginiz yok ise firmanız ile iletişime geçip onların kurmasını veya sizi yönlendirmelerini isteyin. Bilgim var diyorsanız google'da biraz araştırma yaparak plesk panele let's encrypt kurulumu diyerek birçok kaynak bulabilirsiniz.
OpenSSL'de var gerçi, oraya hiç girmeyim kafan karışmasın şimdi :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
MeMo adlı üyeden alıntı
Machine teşekkürler, SSL kısmında SSL private key ve crt yi ekledimde olmadı.
Yalnız ben eski kullandığım yerdeki SSL private key ve crt yi girdim onunla çalışır mı?
Sitenin eski barındığı yer bir hosting paketi mi yoksa oda mı sunucu ? Eğer sunucu ise orda kullandığın kontrol panelininde plesk olması gerekiyor. Plesk değilse kusura bakmayın eski ssl sertifikanıza ait crt ve key dosyasını kullanamazsınız. Yenisini oluşturmanız gerekecektir.