CSS Nedir? Ne için CSS Öğrenmeliyim?
Basit ve yeni başlayanlar için bir anlatım yapmamız gerekirse CSS, HTML dili ile birlikte kullanılan bir dildir. İkiside çoğu zaman tek başlarına bir işe yaramazlar ve birbirlerine muhtaçlardır.
HTML dilini bir binanın iskeleti olarak düşünebilir, CSS'i ise o binanın döşenip, boyanmış hali olarak düşünebilirsiniz. Örnek olarak bir site kodlayacaksınız diyelim. Dünyanın en iyi HTML dilini kullanan kişi de olsanız, tüm kodları ezbere biliyorda olsanız sadece iskelet oluşturursunuz. İnternet ortamında hepiniz denk gelmişsinizdir. (Genelde bozuk veya hatalı sitelerde) Resimler aşağıya doğru uzamış, beyaz bir arka plan, a href kodları alt alta dizilmiş görselliği 0 olan kod parçacıkları...
Peki bu sitelere bu muazzam görüntüleri nasıl veriyorlar? İşte bunun cevabı konumuz olan CSS'dir. CSS ile aklınıza gelen tüm tasarımları yapabilir, o basit html sayfalarını göz alıcı hale getirebileceğiniz dildir.Öğrenmesi de gayet kolaydır. Neden kolay? Aslına herkese kolay değil, ingilizce bilenlere kolaydır demek daha doğru olur. Şöyle bir kaç kod ile yola çıkacak olursak:
background-color: red; veya font-size: 15px; gibi. Gayet açık bir örnek bence. Tüm kodlar olmasada CSS'in en çok kullanılan kodları genelde bu şekilde ingilizceye dayalıdır ve basittir. Öğrenmeye başlamak istiyor fakat korkuyorsanız, bu korkunuzu unutun!
Peki CSS ile sadece görsellik mi katabiliyorum? Hayır!
CSS ile basit ve hoş animasyonlar yapabilirsiniz.
CSS'yi öğrenmeye başladığım zamanlarda çok araştırmacı ve bu işi seven biri olarak ilerliyordum. (Hala da öyle) Yabancı kaynaklarda gördüğüm CSS animasyonları beni benden alıyordu. CSS'i öğrenmeye başladığınızda ve her yeni kodu alıp uygulayıp başardığınızda o tadı alarak daha fazla öğrenmek isteyeceğinize emin olabilirsiniz. Herşeyden önemlisi web tasarım öğrenmek istiyorsanız bu işi sevmeniz gerekiyor. Sevmeden hiç bir yere varamazsınız. İkinci önemli kısım ise sabırdır.
Peki ben neden HTML & CSS öğrenmeliyim ki? Ne yararı olacak bana? diyorsanız buyrun devam edelim...
Tabii ben bu yazıyı biraz da HTML bildiğinizi varsayarak yazdım. Ben HTML'de bilmiyorum diyorsanız yine sorun değil. İnternet üzerinde tonla video var. İstanbul içerisinde ismek kursu var. Hem öğrenebilir hem de ismekten sertifika alabilirsiniz.
Gelelim neden öğrenmeliyim sorusuna. Eğer öğrenirseniz kendi tasarımlarınızı yapabilirsiniz. Temalar için tonla ücretler ödemek zorunda kalmaz, üzerine php ve javascript koyarak kendi özel scriptlerinizide yazabilirsiniz. Bugünün ortalama fiyatlarıyla Envato üzerinde bir tema 40-50$ arasıyken kendi yazdığınız bir scripti 2000-3000 TL gibi ücretlere satabilirsiniz. Sadece bir tasarım üzerinden bu kadar para kazanmanız mümkün. Şu da göz ardı edilemez bir şeydir ki rekabet çok fazla ve o yüz binlerce rakibin arasından sıyrılıp kendi farkınızı ortaya koymanız gerekiyor.
Kaynak: http://www.artcapitan.com/forum/konular/yeni-baslayanlar-icin-css.110/