-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle bu soruyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın özür dilerim. Bu sene üniversiteye gideceğim yeni medya bölümü yada gastronomi arasında kaldım. Gastronomi okursam işsiz kalma şansım neredeyse yok ve kendimi ne kadar geliştirirsem o kadar maaş alacağım ama benim hep hayalim bir web sitesi kurup bunu geliştirmek daha sonra ekibi büyütüp daha başarılı işlere imza atmaktı bilmiyorum belki çok büyük hayalperestim'dir işte bu yüzden bu işin içinde olan sizlere sormak istedim.
Sizce ne yapmalıyım yeni medya bölümünü seçip hem okurken hemde sitemi geliştirip iyi bir kariyer yapa bilir'miyim ? Güzel bir şekilde cevaplarsanız çok teşekkür ederim.
noop
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
domain alınır-satılır
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
gastronomi okurken de site kurabilir geliştirebilirsin.
bahsettiğin iki bölüm hakkında da bilgim yok. iş imkanları nasıl bilmiyuorum. ama bir bölümde okurken başka bir alanda da uzman olabilirsiniz. örnekler vereyim:
tıp okuyup yeşilçamda jön olmak. cüneyt arkın. bu en uç noktaydı.
bilgisayarla ilgili bir bölüme başlayıp 2. sınıftan terk olmak. herkes biliyor bill ve sanırım mark da okulu bitirmedi.
çevremden bildiklerim matematik okuyup yazılımcı ya da borsacı olanlar var.
iki hatta 3 alanda uzmanlaşanlar var. tek mezuniyet ama asıl işi diğer alanlarda.
elon musk adam ne mezunu bilmiyorum ama alakasız işler yapıyor. paypal nere marsa koloni kurmak nere tesla araba yapmak da apayrı bir alan.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Editör
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Gastronomi okumayı istiyorsan oku, aynı zamanda site açıp geliştirebilirsin ikisi bir arada yürür bence. Belki okuduğun bölümle ilgili site açarsın seçim senin ama gastronomi okumak daha mantıklı
1 kişi bu mesajı beğendi.
Nesco
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
ben gastronomi okumanızı öneririm. çünkü web site işi için bir çok arkadaşta bana katılır okumaktan ziyade tecrübeniz ile ilerleyebileceginz bir alan. Diploman alıp almamış olmanız çok önemli degil.Yazılım dersini bilmem ne dersini farklı olarakta temin edebilirsin alabilirsin. Ama bilegine bir bilezik tak internetin ne olacagı belli olmuyor.
Ben şahsen tıp fakültesinde okuyorum. 3.sınıfa geçecegim hayırlısıyla. Ama okulumun yanında 1 yılı aşkın bir süredir bu işlerde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Sizede bu şekilde öneririm. Mesleginizi cebinize koyup boş vakitlerinizi kendinizi bu alanda geliştirmeye harcayın.
NumanABi
--> numanozdemir.com <--
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
N** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%95)
Web gibi basit işler için okul bırakmayı falan düşünme sakın. :))))
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ziraat Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Website üzerinden amacın para kazanmaksa işin inceliklerini öğrenmen lazım. Okul ile bağdaşmayan bir şey. Mesela bilgisayar mühendisliğini oku istediğin kadar kod öğren ama adamın biri gider haber sitesi açar paraya para demez. Tabi kısmet boyutu da var.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Yaman
Yazıyor...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ş** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Gastronomi çok iyi bir bölüm olmasının yanında işsiz kalma durumu söz konusu değil. Web sitesi açmayı internetten araştırarak kolaylıkla öğrenebilirsin. Web sitesinden para kazanmak biraz emek ve şans işi. İnternette her zaman risk faktörü vardır fakat bu gerçek hayatta çok az. O yüzden web sitesine bel bağlamayın. Gastronomi okuyup güzel bir iş, kariyer yapın. Boş zamanlarınızda web sitesi ile ilgilenin. Aldığınız maaş + web site geliri size yeter de artar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
bilişim ve e-ticaret uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
1. yol
gastronomi oku..
paranı kazan,
o para ile kursa git web tasarım ve ya kod ...
siteni kur..
2. yol
Gastronomi oku,
paranı kazan,
fikrini oluştur, fikri mülkiyetini al, biryer ile anlaş, firkini reel e döktür, web siteni kur..
3. yol
gastronomi oku
paranı kazan
orjinal bir filir değilse aklındaki hazır script felan al kur yayınla.. burada sana hazır scriptleri düşük rakamlara hatta ücretsiz kuracak arkadaşlar bile var..
WWT
NazımYılmaz
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Web Tasarım Departman Sorumlus
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bu işlere heveslenip okulu bırakma kardeşim. Okulunu oku, webi her zaman yaparsın. Okulunla ilgilenirken illaki baya vaktin olacak ve saçma şeylerle uğraşmak yerine web e yönelebilirsiniz.
Bu önerimi dikkate alırsan senin için iyi olacak :) emin ol.
Kişisel : nazimyilmaz.com.tr