NumanABi
--> numanozdemir.com <--
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
N** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%95)
Merhaba,sunucumun barındığı ülkede,log tutmak anayasaya aykırı.Bu sunucuya chat script'i kursam,iki kişi arasında küfürleşme vs. olduğu zaman yasal işlem başlatılırsa,ben Türkiye Cumhuriyeti'ne log vermek zorunda mıyım? Vermezsem ne olur? Sadece BTK engeli mi yerim yoksa benim de başım yanar mı? Yoksa sadece sunucuyu barındırdığım ülkeye mi,log vermek zorundayım?
dump3cz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
Kanıt veya delil görmek istediği için belki ama genelde başın yanmaz çünkü zorla güzellik olmaz, ama geçtiyse eğer şu ip şu metni söyledi kaydı gösterirsen sıkıntı çıkmaz(BTK Engelini boşver sen vpn kullananlar olacaktır :) sıkma canını )
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Onca İlleg4l site varken yerıdne duruyorken onalrdan log istemiyorda sendenmi isteyecek . zaten barındıgın ulkede LOG TUTMAK YASAK bu seni kurtarır :D
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Hocam çok ciddi cezalar var, yasa gereği 2 yıllık logları tutmak zorundasınız, hatta kayıtları her gün zaman damgasıyla da damgalayarak (sonrasında kayıtlar üzerinde değişiklik yapılmasın diye)..
NumanABi
--> numanozdemir.com <--
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
N** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%95)
Fakat sunucu Türkiye'de değil ki.Domain ve sunucu yabancı firmadan,sunucu lokasyonu da yurt dışı zaten.Türkiye'nin hukukunun atıyorum Amerika'da ne geçerliliği olabilir ki?
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Olur mu öyle şey? Yasa gereği site sahibi olarak bunu araştırmak sizin göreviniz, eğer vps, vds, dedicated gibi sizin kontrolünüzdeki bir sunucu üzerinden yayın yapıyorsanız logları siz tutmak zorundasınız, eğer shared gibi yönetim erişimi kısıtlı bir sunucu kullanıyorsanız bunu hosting firmanız yapmak zorunda.. Yasa gereği Türkçe yayın yapan (Bu Türkiyeye yayın yaptığı anlamına gelir) siteler buna zorunlu. Yurt dışında barınmanız bişi ifade etmiyor, her halukarda size loglar için bir talep gelirse bunu sunmakla mükellefsiniz ve yurt dışında shared hosting de barınıyorsanız da bunu sağlayıp sağlamadıkları da sizin araştırmanızda. Kanun zaten Türkiye ye hosting hizmeti veren yabancı hosting firmalarına da uyarı niteliğinde..
NumanABi
--> numanozdemir.com <--
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
N** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%95)
Türkiye'ye hizmet vermeyeceğim zaten.Site dili,sunucu lokasyonu,whois bilgileri vs. tamamen yabancı. :) Anlamadığım nokta,log tutmayan VPN'ler log vermek zorunda değilken,ben neden vermek zorundayım kardeşim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Hocam profilinizden gördüğüm kadarıyla işi biliyor olmanız lazım. Vpn sağlayıcılar yayın yapmıyor ki, yayıncı kimliği olanlar için bu kanun..
2 kişi bu mesajı beğendi.