Merhaba arkadaşlar belirli bir süre internetten uzak kalmak zorunda kaldım ve bu süre içerisinde sitem saldırı almış. Anlam veremediğim Çin asıllı bir birey/grup/şirket sitemi hedef olarak almışlar ve sisteme sızmayı başarmışlar.
Wordpress açığı mı tema ile mi ilgili yoksa eklentiler mi tam tespit yapmam mümkün olmadı fakat wp-config dosyama erişim sağlayıp benim db ayarlarımı devre dışı bırakacak kodlar ile karşılaştım ve anlam veremediğim bir algoritma ile sitem üzerinden 4463 indeks atmışlar meta tag, meta desc değiştirmişler. Görünüm onların belirlediği başka bir sitede iframe açıyor gibiydi.
Her neyse sorunu fark ettim ve datayı sıfırlayıp dosyaların hepsini silip sıfırdan siteyi oluşturdum. 404 sayfamı kurup sitemap vs google'a bildirdim yeniden değerlendirme isteği gönderdim ve onay aldım.
Hala kendi site adım ile bile google araması yapınca ilk sıralarda çıkamıyorum site tam olarak ne zaman toplanır hızlandırmak için bir şey yapılabilir mi? Lütfen yardım edin, bugün bana yarın size :D Belki başka bu sorunu yaşayan olmuştur özellikle benim seçilmem saçma olurdu çünkü.
domain: http://alperenoztrk.com