lostyazilim
tr.link

Sayfaya Ait Alt Yazıları Çekme

14 Mesajlar 1.624 Okunma
lstbozum
tr.link

WpOmerFaruk WpOmerFaruk blogkurdu.net Kullanıcı
  • Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Wordpress Geliştiricisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
Bu arada belki de sayfa yerine yanlışlıkla alt yazı demişsindir diye şu bilgiyi de vermek istedim. Eğer oluşturduğun bir sayfaya alt sayfalar eklemişsen ve bu üst sayfayı açtığında alt sayfaların listelenmesini istiyorsan bunu da kolaylıkla şu şekilde yapabilirsin:

Öncelikle functions.php dosyasına şu kodları ekle:

function ofy_altsayfalari_listele() {

global $post;

if ( is_page() && $post->post_parent )

$altsayfalar = wp_list_pages( 'sort_column=menu_order&title_li=&child_of=' . $post->post_parent . '&echo=0' );
else
$altsayfalar = wp_list_pages( 'sort_column=menu_order&title_li=&child_of=' . $post->ID . '&echo=0' );

if ( $altsayfalar ) {

$string = '
    ' . $altsayfalar . '
';
}

return $string;

}

add_shortcode('ofy_altsayfalar', 'ofy_altsayfalari_listele');

Ardından Admin Paneli > Sayfalar sekmesine git oluşturduğun Blog sayfasını düzenle ve şu kısakodu ekle:

[ofy_altsayfalar]

Artık siteadı.com/blog sayfasına gittiğinde alt sayfaları görebilirsin :)

wmaraci
reklam

WpOmerFaruk WpOmerFaruk blogkurdu.net Kullanıcı
  • Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Wordpress Geliştiricisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
Eğer biraz daha gelişmiş şeyler yapmak istersen mesela alt sayfaları içerikleriyle beraber çekmek gibi https://codex.wordpress.org/Function_Reference/get_pages burayı kontrol edebilirsin. Ama zaten bunun adı blog oluyor. Wordpresste blog temelli bir sistem. Yani bunu yapman için zaten yazılar bölümü var. İlk anlattığım gibi yaptığın zaman hiç bu zahmetlere girmek zorunda kalmazsın :)

qooi qooi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Mağazacılık
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
WpÖmerFaruk evet ben anlatamamışım kusuruma bakmayın ama yine istediğim olmadı. Yani şöyle anlatayım. benim index'im farklı ve ürün ilanları var orada. Bir yandan da Blog sayfası açıp oradan ilgili güzel makaleler yazmak istiyorum. Ben de bunu nasıl yaparım derken Sayfalar kısmından Blog diye bir sayfa oluşturdum ve içerik girmeye başladım fakat bunlar görünmedi. Çünkü ebeveynleri Blog sayfasıydı. Yani her blog yazım Üst Blog sayfasının altına yazılacak. ve siteadi.com/blog sayfasına girdiğim zaman da Üst sayfa Blog olan sayfanın alt sayfalarını listelemek istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

alkantenik alkantenik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Freelancer - Web tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 20 / 47
  • Ticaret 6, (%83)
Yönetim panelinden ayarlara gel. Okuma sekmesine tıkla. Orada son yazılar sayfası için senin oluşturduğun blog sayfasını seç.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al