uMc
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Software Engineer
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, ben 2.5 sene kadar öncesinde masaüstü bilgisayar toplamıştım. Ama bilgisayarı satın aldığım günden bugüne hiç işlemci termal macunu falan sürmedim. İlk montaj yaptırırken vatanda sürmüşlerdi ama o gün bugündür termal macun falan yenilemedim. Bu durumun işlemciye bi etkisi olur mu? ve kasada CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram takılı bu dual kit rame ek olarak aynı model bi 4 GB lik daha ram alıp takviye yapabilir miyim?
Son can alıcı soru: bende AMD FX 9590 işlemci var, işlemcinin normal hızı 4.7 GHZ ama benim bilgisayarım ilk aldığımdan beri 4.0 GHZ olarak çalıştırıyor bunun sebebi ne olabilir?
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
WM
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kardeşim, öncelikle 1. sorudan başlayayım.
Termal macunun arada sırada yenilenmesi performans bakımından önemlidir. Çünkü macunun içerisindeki etken madde zamanla görevini yapamaz hale geliyor. Eğer bilginiz var ise herhangi bir bilgisayar parçası satan yerden 5-10TL arasında olan bir macun alarak sürebilirsiniz. Fakat bilginiz yok ise bir bilgisayarcıya götürerek bilgisayarınızın tamamen temizlenmesini ve macununun yenilenmesini isteyebilirsiniz.
2- Aynı frekans ayarında olan bir Ram takmanızın hiç bir sorunu olmaz rahatlıkla takabilirsiniz.
3- AMD'nin forumlarında okuduğum kadarıyla işlemci stres altındayken, yani yoğun çalışma esnasında kendi hızını kendi ayarlayarak standart 4.7'ye kadar çıkıyormuş. 4.0ghz olarak çalışması normal.
umarım yarıdımcı olmuştur. kolay gelsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Commis de Cuisine
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Amd işlemcileri ne kadar iyi soğutma yaparsan o kadar yükseliyor 70 derece altında kaldığı sürece hız yükselir
Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Selamlar,
Termal macun donmuş, kurumuş, uçmuş hatta tatile bile çıkmış olabilir. Siz en iyisi mi 5 10 liralık termal macunlardan almayın. Gidin iletkenliği güzel olan şöyle ufacık nohut kadarcık olup 30 lira olan macunlardan alın bir bilgisayarcıya sürdürün. Ama sizin verdiğinizi sürdüğüne emin olun. İstediği kadar maval okusun umursamayın dediğim tarzda bir ürün sürdürün. 5 10 liralık olupta 30 liraya satılanı almayın tabi.
Diğer yandan tabi farklı ram ekleyebilirsiniz değerleri aynı olmak koşuluyla. Ama siz yinede bir araştırın bakalım anakartınız ne kadar ram destekliyor diye.
Kolay gelsin.
the World shall know Pain
Interface Designer / IT
Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ee o zaman iade ediver işlemci soğutucunu madem ergonomi yok üründe, üründe olmayıversin. O kadar büyükse maliyetlidir de onun yerine sıvı soğutma koyun.
Kasa kapağının açık olması sorun teşkil etmez. Dahada iyi olur, ısı ne kadar düşükse o kadar iyi. Sadece ekstra iş çıkaracak oda statik elektriğin çektiği tozu üfletmen lazım belirli aralıklarla o kadar. Üflet dedim bak çektir demedim :)
the World shall know Pain
Interface Designer / IT