lostyazilim

sosyal medya kullanıcı adı ile domain adı uyumu

10 Mesajlar 944 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Yusufcoruh Yusufcoruh WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** C**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 17 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
Selamun aleyküm ,
Herekese kolay gelsin arkadaşlar , bir web siteniz var adıda "webmasterportalrehberi" olsun bu sitenin (face,youtube,instgrm,twitter,goole plus,pinterest gibi )sosyal medya hesaplarını olusturmak istiyorsunuz fakat gördüğünüz gibi domain adı çok uzun , örneğin twitterde belli bir karakteri geçemiyorsunuz kısaltalım deseniz örneğin "weporreh" gibi baş harflerini alayım deseniz bu seferde sosyal medyada bu kısaltma yukarda adı geçen 6 sosyal medya mecrasının kiminde kullanılmış kiminde kullanılmamış ,hepsinde aynı sosyal medya kullanıcı adını kullanmak istediğinizde bu sefer tamamen domain adınız ile ilişiği olmayan bir kelime üretmek durumunda kalıyorsunuz . bu durumda doğru karar nedir ? Domain adı ile sosyal medya kullanıcı adı uyumu şartmı ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim .
NOT: domain adı tamamen örnektir . Konu uzun domain adının sosyla medya hesap isimleri .

wmaraci
reklam

Ranay Ranay WM Aracı Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bankacı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** N**
  • Mesajlar 596
  • Beğeniler 415 / 192
  • Ticaret 1, (%100)
Sonuçta insanlar anlamsız kelimeleri markalaştırıp yeni bir yıldız doğurtuyor. Bence sıkıntı isimlerde ki farklılık sorun yaratmaz ama hedefinize giderken daha çok emek sarf ettirebilir o ayrı.

the the Mekatronik.net Kullanıcı
  • Üyelik 01.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 892
  • Beğeniler 282 / 269
  • Ticaret 0, (%0)
Sitenizin adını markalaştırmak için bence sosyal medya uyumu önemli bir faktör. Çok kelimeli domain isimlerinde illaki kısaltma bulunur.

Mekatronik.net - Haber.red - Begeni.net - sms onay

SametTEKE SametTEKE WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 1524
  • Beğeniler 894 / 646
  • Ticaret 4, (%100)
weporreh ise sonuna com koyun hocam genelde öyle kullanılıyor. weporrehcom gibi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** C**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 17 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
yukardaki örnekten gidelim "webmaster portal rehberi" üç kelimeden oluşan bir domain ve her kelimenin ilk iki harfini alır isem "wepore" şeklinde bir kısaltma oluyor bu kelimenin domaini boşta bu kısaltma domaini alıp sadece ana domaine yönlendirmek istiyorum ama 6 sosyal medya hesabından 4'ü dolu sonuna bir "h" harfi ekler "weporeh" yapar isem hem domain hemde sosyal medya hesapları boşta oluyor . şimdi soru şu ;

6 harfli kısa bir domain alıp bu domaine ana domaine yömnlendirip soyal medya hesapları için sonuna bir harf mı eklemeliyim yoksa 7 harfli domaini tercih edip sosyal medya hesaplarını tam uyumlumu yapayım

• Üyelik 30.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** C**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 17 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
Sametteke nin öneriside fena değil

xiaoli xiaoli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / K
  • Meslek Müdür
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** D**
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
örnek isme göre değerlendirirsek, "webmasterportalrehberi"nden çok bağımsız mesela yukardaki kısaltmalar vs bence çok anlam ifade etmiyor, içinden 2 kelime falan çıkararak bir şey yapılamaz mı? gerçek ismi bilmediğim için emin olamıyorum bu şekilde uygun olur mu ama mesela bu case'de ben "wm portal rehberi" gibi bir şey kullanırdım. yani konunun özünü kısalatmadan kullanırdım.

• Üyelik 30.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** C**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 17 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
bir marka oluşturmak istediğimden anlama pek bakmıyorum daha çok akılda kalıcılık açısından düşünüyorum. zaten webmasterportalrehberi nin anlamı belli bu domaine ait bir marka oluşturulsadan yola çıkarak açtım konuyu

62978 62978 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 17.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 79
  • Beğeniler 7 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam bir sosyal ağdan kullanıcı adı almadan önce bütün sosyal ağlardan topluca kullanıcı adı sorgusu yapabilirsiniz.

https://webbilgitek.com/butun-sosyal-aglardan-kullanici-adi-sorgulama-namechk-com/

• Üyelik 30.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** C**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 17 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
orayı kullanıyorum zaten çok teşekkür ederim .

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al