-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aynen bu sorunu ben de yaşıyorum centos panel kurduğumda da boşta 500 mb falan yiyor millet 512 mb ramli sunucularda site barındırıyor. Bunların bi ayarı falan mı var nasıl bir yol izlememiz gerekiyor konuyu takipteyim
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Radyasyon
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Neden panelsiz kullanmıyorsunuz hocam?
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Otomotiv
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ssh ile yönetici olarak bağlanın yazıp enterlayın: echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches
Kabul etmezse şöyle yaparak enterlayın: sudo sh -c "echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches" şifre soracaktır. Giriş şifrenizi yazın.
Vesta: Php sorguları için çok iyi bir paneldir, hızlı cevap verir. Cacheli wordpressler için kullanışlıdır.
Centos Web Panel: Vesta kadar hızlı php cevabı veremesede varnish ile birlikte veritabanı sorguları için bu daha kullanışlıdır.
Anlayacağınız, üyelerin aktif olduğu sitede sürekli sorgu olacağından centos; haber, blog benzeri siteler için ise vesta daha iyi.
Bu arada vesta için şunları yapmanı tavsiye ederim:
1) GÜVENLİK DUVARInda ssh ve ftpyi kullanmadığın zamanlar kapatmanı tavsiye ederim:
SSH (1. sırada) ve FTP (3. sırada) ASKIYA AL tıkla ve kapat.
2) SUNUCU (panele girince üstte sağda) tıkla ve orada yer alan şunları askıya al:
-clamd
-spamassassin
Ben: brute-force monitor'üde (en sonda) askıya alıyorum çünkü SSH ve FTP portlarını kapalı tuttuyorum. Bu da rami fazla harcıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba,
Nginx'i Reverse proxy olarak kurarsanız hiçbir faydasını alamazsınız. Sadece cacheleme ve önbellekleme özelliği size etki eder diğer hiçbir etkisinden tam olarak faydalanamazsınız.
Nginx'i standart olarak kurmanız gerekiyor. Nginx'i standart olarak kurduğunuzda mysql ve php-fpm üzerinde kontrol sağlayabilirsiniz. MySQL'e gelen istekleri önce nginx ile hafifletip daha sonra mysql gönderdiğiniz de herhangi bir şişme olmadan kullanabilirsiniz.
En aktif sitemde 1 GB ramlık vps kullanıyorum herhangi bir sorun teşkil etmedi şimdiye kadar. Ayrıca veritabanın tüm kaynakları kullanmaması gerek. Sisteminizde fazla sorgu yapan uygulamalar olması lazım, kullandığınız yazılımla alakalı olabilir, kurduğunuz bir eklenti veya kod buna sebep oluyor olabilir veyahut veritabanınız bir brute force saldırısı alıyor olabilir birçok şey olabilir, detaylı analiz yapılmadan çözüm sunamaz kimse.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro