Geçenlerde açtığım konu için beni buraya çağırdınız heralde hocam :)
Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ben hala amatör birisiyim. Php öğrenmeye yaklaşık 5-6 ay önce başladım ve çok yol kat ettiğimi düşünüyorum. Bunu gerek ara sıra coşan soru isteğim yüzünden günde 5 konu açmam, gerek ise çok fazla araştırma yapmam etkili olmuştur. Merak ve öğrenme isteği insanı mutlu ediyor neticede. Ama şunu söylemeden geçemem, forumda gerçekten her konuma cevap yazan, bana bir şeyler katan birisi vardır.
HapyMan hocamıda az yormadım .d
Neyse konu ile alakalı bir şeyler söylemem gerekirse,
Profosyonel olmak ve bunu meslek olarak yapmak istiyorsan kesinlikle oob ve framework bilmen gerekli. Şuanda en popüler framework laravel olarak göze çarpıyor. Bende kendi projemde admin panelini yazarken kullandım. Güvenlik, url yönetimi ve bir çok kolaylığı var. Ama laravel'in en çok sevdiğim yani {{Merhaba Dünya}}'dır.
Laravel'in yanında codeigniter de kullanabilirsin. Ama şuanda popüler olan laravel. Codeigniter kullanan arkadaşlarım bile laravel e geçmeye başladı şuanda.
Oob'nin mantığı ise aslında yazım kolaylığı ve projenin projeye dahil edilebilmesini sağlamak. Laravelde bol bol görürsün zaten class'ları .d
Neyse kendi deneyimlerimle benden bu kadar. Umarım yararlı olmuştur. Bu işi meslek olarak yapacaksan öncelikle seveceksin, sonra öğrenmeyi bilip sürekli araştıracaksın. Benim görüşüm budur.