lostyazilim
tr.link

Anonymous Hacker Grubu

5 Mesajlar 2.334 Okunma
lstbozum
tr.link

ennrh ennrh WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 451
  • Beğeniler 38 / 78
  • Ticaret 7, (%100)
Anonymous Hacker Grubu Kimdir? Anonymous, sayıları ve kimlikleri bilinmeyen birbirlerine çok gevşek bağlarla bağlı aktivist ve hacktivist oluşumdur. Anonymous ile ilişkili olduğu düşünülen bir web sitesindeki tanıma göre "Birilerinden emirler almak yerine çok zayıf ve merkezcil olmayan bir komuta yapısıyla internet üzerinden toplanıp dünya görüşleri doğrultusunda operasyonlar düzenleyen bir oluşum." Bu yazımda sizlere Anonymous ile ilgili oluşturulmuş en büyük Türkçe kaynağı sunmaya çalışacağım. Yazının içeriği "Anonymous Kimdir?", "Anonymous'un Felsefesi, Ortaya Çıkışı, Adı, Maskesi ve Logosunun Anlamı" ve "Anonymous'un Eylemleri" şeklinde olacaktır.



Anonymous Hacker Grubu

Anonymous hacker grubu her ne kadar kendilerini anonim ve kimsenin yönetimi altında değiliz şeklinde anlatsalarda, nitekim sembollerinde de bunu vurgularlar, kim olduklarına ve kimler tarafından yönetildiklerine dair birçok şüpheli olay ve teori var. Anonymous, internet üzerinden organize olup insan hakları, hayvan hakları, doğa, toplumsal sorunlar, politik sorunlar, ekonomik sorunlar, askeri sorunlar vs. konularda belli başlı devlet siteleri, şirketlere ait siteler ve dini gruplara ait web siteleri hackleyip konu ile ilgili mesajlarını yerleştirirler. Bazen durum site hackleyip mesaj bırakmak yerine çok büyük ekonomik ve toplumsal sorunlar yol açmaya kadar gider.

Anonymous Hacker Grubu'nun Ortaya Çıkışı

Anonymous hacker grubu 4chan isimli resim tabanlı bir forum sitesinde 2003 yılında kuruldu. Anonymous ile ilgili biraz araştırma yaptısanız 4chan'i mutlaka duymuşsunuzdur. Nedir bu 4chan? 4chan, internet üzerinde kullanıcıların anonim olarak yazı, resim ve video paylaştığı çok basit ve kullanışlı bir temaya sahip günlük 800.000 civarı ziyaretçiye sahip forum sitesidir. Kullanıcılar anonim olarak paylaşım yapmanın yanı sıra yine anonim olarak paylaşımlara yorum yapabilirler.



2008 yılına kadar Anonymous hacker grubu sadece eğlence amaçlı internet üzerinden anonim olarak bir araya gelip eylemlerini sürdürdüler. 2008 yılında ise ilk defa tamamen koordineli bir şekilde Scientology'yi ve Scientology Kilisesi'ni protesto etmek için Dünya'nın farklı yerlerinde farklı gruplar halinde toplandılar. Scientology Kilisesi'ne "Elini İnternet'ten Çek" mesajını verdi. Scientology' ye bağlı birçok web sitesini DDOS saldırılarıyla çökertti. Bununla da kalmadılar ve Scientology'ye resmi olarak dava açtılar. Anonymous ve Scientology arasında geçenleri "Project Chanology" adıyla internett bulabilirsiniz. Project Chanology'den sonra artık Anonymous sadece eğlence amaçlı bir araya gelen anonim bir grup olmaktan çıkmış, toplumsal sorunlara da el atmaya başlamış oldu. Project Chanology, gerçek anlamda Anonymous'un ortaya çıkışı oldu diyebiliriz.

Anonymous Adı, Maskesi ve Logosunun Anlamı

Anonymous isminin nereden geldiğini bilmek için 4chan ile ilgili biraz daha bilgi sahibi olmalıyız. 4chan resim tabanlı forum sitesinde insanlar isimsiz olarak yazılar paylaşır ve yorum yaparlar. Yaptıkları yazıların ve yorumların altında ise "İsimsiz" anlamında "Anonymous" yazar. 2003 yılında 4chan üzerinden gruplaşmaya başlayan Anonymous üyeleri yani Anon'lar eylemlerini de isimsiz olarak yaptılar. 2008 yılında Project Chanology ile beraber artık Anonymous ismi markalaşmaya başladı.

Anonymous üyeleri olan Anon'lar toplum içerisinde kendilerini halktan ayırmak için V For Vendetta filminden alıntı olan Guy Fawkes maskesi takarlar. Peki Guy Fawkes maskesi takma olayı nasıl başladı? Anonymous hacker grubu Scientology Kilisesi'ni protesto ederken tanınmamak için Guy Fawkes maskesi takmaya başladılar. Çünkü Scientology Kilisesi kendilerini protesto edenlerin kimliklerini öğrenmeye çalışıyordu. Böylece ilk defa Project Chanology ile beraber Anonymous grubu üyeleri Anon'lar Guy Fawkes maskesi takmaya başladılar.



Yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz Dünya'nın önünde duran kafası olmayan takım elbiseli adam içeren amblem Anonymous hacker grubu ile beraber anılır. Buradaki başsız vücut Anonymous'un herhangi bir kişi veya grup tarafından yönetilmediğini ve "?" ise tamamen anonim olarak toplanıp karar verildiğini simgelediği görüşü ön plandadır. Şimdi de sizlere Anonymous Hacker Grubu tarafından gerçekleştirildiği düşünülen bazı önemli eylemleri aktarmak istiyorum.

Anonymous Eylemleri

2006-2007

Çocuk İstismarcısı Chris Forcand'ın Tutuklanması: Chris Forcand adındaki 53 yaşındaki bu adam, internet üzerinden 14 yaşından küçük çocukları kandırarak ağına düşürür. Daha sonra çocuklara silah zoruyla cinsel istismarda bulunur. Bazı Anonymous üyeleri durumu fark eder ve Chris Forcand'ı ve yaptıklarını polise bildirir. Bu durum Internet Vigilantism yani yetkisi olmadığı halde suçlu olan birini internet üzerinden yakalamak veya yaklanmasına yardım etmek durumunun ilk örneği olmuş oldu.



Habbo Saldırısı - Habbo Raids: Habbo, 13 yaş üstü oyuncuların kendi karakterlerini ve otel odalarını dizayn ederek eğlenceli vakit geçirdikleri bir topluluktur. Türkiye sürümü de bulunan oyunun ülkemizde 1500 civarı kişi oynamaktadır. Habbo oyununa ilk giren kullanıcılar karşılarında siyah kıyafetler ve bonus dediğimiz Afro saç stiliyle siyahi bir karakter bulur. Siyahi karakterle oyunda havuza girmeye çalıştığınızda karşınıza "AIDS nedeniyle kapalıdır" uyarısı gelir. Habbo oyununun yaptığı bu ırkçılığı Anonymous hacker grubu oyunun web sitesini hackleyerek protesto eder.

2008

Project Chanology: Project Chanology hakkında yukarıda yeterince bahsettik. Özet olarak Anonymous hacker grubunun Scientology ve Scientology Kilisesi'nin web sitelerine düzenlediği DDOS saldırıları ve protestolarını içeren sürece, projeye Project Chanology demişler. Ayrıca Anonymous Scientology Kilisesi'nin web sitelerini hackledikten sonra aşağıdaki Scientology Kilisesi'ni uyaran videoyu web sitelerine eklemişler. Video'da geçen "Bizden saklanamazsınız. Biz her yerdeyiz." ve "Biz Anonymous'uz. Biz Orduyuz. Biz Affetmeyiz. Biz Unutmayız." sözleri dikkat çekiyor.

Epilepsi Vakfı Web Sitesi: Mart 2008'de Amerikan Wired News gazetesinin haberine göre Amerika'da yer alan bir Epilepsi vakfının web sitesi Anonymous tarafından hacklendi. Anonymous'a göre Epilepsi Vakfının epilepsi hastalıkları ile ilgi bu web sitesinde yer alan JavaScript kodları ve yanıp sönen animasyonlar Epilepsi hastalarında baş ağrısına sebep olup epilepsi nöbetlerini tetikliyordu.

SOHH ve AHH Saldırıları: SOHH (Support only Hip Hop)Anonymous Hacker Grubu SOHH Saldırısı ve AHH (All Hip Hop) web siteleri 2008 yılı içerisinde Anonymous hacker grubuna hakaret ettikleri gerekçesiyle Anonymous tarafından defalarca DDOS saldırısına maruz kaldı. Aynı zamanda SOHH ve AHH web sitelerinin ana sayfasında NAZİ ile ilgili resimler, bir sürü ırkçılık içeren basmakalıp söz ve hakaretler yer almaktaydı. Anonymous hacker grubu SOHH'ı hackleyerek SOHH çalışanlarının bilgilerini ele geçirdi ve ilerleyen süreçte SOHH sitesi yöneticileri tarafından kapatıldı.

2009

İran Seçimleri Protestosu: 2009 yılında gerçekleşen İran Devlet Başkanı seçimlerini Mahmoud Ahmadinejad'ın kazanmıştı. Ancak bu durumdan hoşnut olmayan ve seçimde hile olduğunu iddia edenler oldu ve bazı kesimlerden insanlar sokaklara döküldü. Ancak İran'da ki yayın yasakları sebebiyle internette veya televizyonda seçim sonuçlarında hile olduğunu düşünüp sokağa dökülenler gösterilmedi. 2009 yılında Anonymous hacker grubu, bazı İranlı hackerlar ve Dünya'nın en büyük torrent sitesi olan The Pirate Bay'ın da destekleri ile İran Yeşil Hareketi'ni başlattılar. Daha sonra ise İran'da yaşanan durumları uzun bir süre bütün dünyanın internet yoluyla görmesini sağladılar. İran hükümeti bütün çabalarına rağmen bilgi paylaşımını engelleyemedi.

Didgeridie Operasyonu: Adını Avusturalya'ya ait bir çalgıdan alan ve Anonymous tarafından gerçekleştirilen bu operasyonda Avusturalya Başbakanı Rudd Government'a yönelik olarak Avusturalya Başbakanlığı'nın web sitesi hacklendi. 2009 yılında birçok ülke Anonymous ile ilişkili olduğu düşünülen web sitelerine erişimi yasaklamıştı. Bu ülkeler arasında en sert tepkiyi verenlerden biride Rudd Government yönetimindeki Avusturalya idi.

2010

Oregon Tea Party Saldırısı: 2010 yılında Oregon Tea Party tarafından Anonymous'a ait sloganların kullanılması üzerine Anon'lar ve Anonymous taraftarları tarafından Oregon Tea Party'nin Facebook sayfası yazılı ve görüntülü olarak tacize maruz kaldı. Daha sonra ise Oregon Tea Party tarafından şu mesaj yayınlandı: "Anonymous: İmkanlarınızı takdir ediyoruz ve taktiklerinizden ilham alıyoruz. Bize tahmin ettiğinizden çok daha fazlasını öğrettiniz. İstendiği gibi bir daha asla Anonymous'a ait sloganı kullanmayacağız.

Operations Payback: 2010 yılı içerisinde birçok Bollywood film şirketi Aiplex Software isimli siber güvenlik şirketi ile kendi web sitelerini, veritabanlarını, filmlerini vs. DDOS saldırılarından ve siber hırsızlık olaylarından koruyabilmek için anlaştı. Böylece Bollywood filmlerinin korsan olarak internete düşmesine bir süre engel olundu. Ancak daha sonra bir grup hacktivist tarafından aralarında Aiplex Software şirketinin de bulunduğu bazı teknoloji şirketlerine, telif hakkı kuruluşlarına ve hukuk firmalarına siber saldırılar düzenlendi. Böylece "Operations Payback" fitili ateşlenmiş oldu.

Daha sonra Anonymous hacker grubu Operations Payback adı altında teknoloji devi Sony'ye yönelik siber saldırılarına başladı. PS3 ve ona bağlı sistemlr bir süre boyunca kapalı kaldı. 2010 yılının Aralık ayına gelindiğinde bir tür dosya paylaşım ağı olan WikiLeaks üzerinde devletlere ait gizli belgelerin açıklanmaması yönünde baskılar kurulmaya başlandı. Cevap olarak ise Anonymous hacker gurubu WikiLeaks'i desteklediğini açıkladı. İlerleyen süreçte Anonymous, Operations Payback'in yönünü WikiLeaks'e karşı olan kurumlara çevirdi. Bu kurumlar arasında Amazon, PayPal, MasterCard ve Visa'da bulunmakta. Bu ikinci dalga saldırının adı ise "Operation Avenge Assange" oldu. Saldırılar sırasında Mastercard'ın ve Visa'nın web siteleri 8 Aralık tarihinde çöktü. Aynı dönemde Zimbabve devlet siteleri de WikiLeaks'e karşı duruşlarından ötürü hedef kaynağı haline geldi.

2011

Fine Gael Saldırısı: Fine Gael, İrlanda'da faaliyet gösteren bir sağcı partidir. Şu anda İşçi partisi ile beraber koalisyon halinde İrlanda'yı yönetmektedir. İrlanda'da ki 2011 genel seçim kampanyası döneminde Fine Gael partisine ait web siteleri Anonymous tarafından hacklendi. Partinin web sitesini kapatıp yerine Fine Gael partisini destekleyenler için aşağıdaki mesajı bıraktılar:

"Hiçbir şey güvenli değildir. İnancınızı bu parti üzerine koyuyorsunuz ama onlar sizi korumak için hiçbir önlem almıyorlar. Sesinizi sansürleyene kadar size serbest konuşma hakkı tanıyacaklar. UYANIN!"


HBGary Federal Siber Güvenlik Şirketi Saldırıları: 2011 yılının şubat ayında HBGary Federal siber güvenlik şirketinin yöneticisi Aaron Barr tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Anonymous hacker grubuna içine sızmayı başarmıştır. Ancak bulduklarını kimseyle paylaşmayıp bir sonraki San Francisco'da gerçekleşecek konferansta açıklayacağını duyurdu.

Anonymous hacker grubu ise karşılık olarak HBGary'yi tabiri caizse darma duman etti. İlk önce HBGary Federal şirketinin web sitesini hackleyip dosyaların polisle paylaşılmaması gerektiğini söyleyen bir mesaj yayınladı. Anonymous aynı zamanda şirketin e-mail çöp kutusundaki 68.000 e-maile ve silinmiş binlerce dosyaya ulaştı. Daha sonra ise şirketin telefon ağını çökertti. Anonymous hacker grubu aynı zamanda Aaron Barr'ın kişisel twitter hesabını hackleyip duvarına ev adresini ve sosyal güvenlik numarasını yazdı!

İspanya Polisine Saldırı: 2011 yılında İspanya'da Anonymous ile ilişkili oldukları gerekçesi ile 3 kişi İspanya polisi tarafından gözaltına alındı. Devam eden süreçte ise sanki Anonymous bu ilişkiyi kabul edercesine İspanya Polisi'nin web sitesine düzenledikler salırılarla 1 saat boyunca kapalı kalmasına neden oldular.

İsrail Saldırısı: 2011 yılının Haziran ayında İsrail devletinin yasama organı olan Knesset'e Anonymous tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı yapacağını daha önceden bildiren Anonymous saldırıyı başarıyla tamamlayıp Knesset'i bir süreliğine çökertti. Saldırının sebebi olarakta İsrail'in İran'ın uyguladığı Nükleer Programa sızıp virüs yerleştirme amacına yönelik olduğu söyleniyor.

2012

Nijerya İşgali: 2012 yılında Nijerya'da ki iç karışıklıklar sırasında Anonymous hacker grubu, kendilerine Halk Kurtuluş Cephesi adını veren hükümet karşıtı tarafta yer aldı. Nijerya devletinin web sitelerine yönelik birçok saldırı düzenlendi ve bu saldırıların sonucu olarak Nijerya Ekonomik ve Finansal Suçlar Komisyonu'nun web sitesi hacklendi.

Megaupload Operasyonu: Bir dosya paylaşım servisi ola Megaupload'ın 2012 yılında kapatılmasının üzerine Anonymous hacker grubu harekete geçti. Megaupload'a dava açan hukuk şirketine, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığını, Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakları Bürosuna, Federal Araştırma Bürosuna ve Hollywood filmleri de dahil olmak üzere bazı film stüdyolarının temsilcilikleri siber saldırıya maruz kaldı.

Suriye Devlet E-Postalarına Yönelik Saldırılar: Anonymous hacker grubu 2012 yılında Beşar el Esad için çalışan 78 kişinin e-posta hesaplarına erişip postalarını ele geçirdi. Saldırının dikkat çeken yönü ise hesapların bazılarında ortak olarak kullanılan şifrenin "12345" olmasıydı. Anonymous hacker grubu sadece 2012 Haziranı'nda WikiLeaks' 2 milyon 400 bin e-posta sızdırdı.

2013

Aaron Swartz'ın İntiharı: Ocak 2013' te Reddit'in kurucu ve yöneticilerinden olan Aaron Swartz Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden bilgi çalmak ve insanlara dağıtmakla suçlandı. Olaydan kısa süre sonra Aaron Swartz intihar etti. Anonymous hacker grubu ise olaya kayıtsız kalmadı. Amerika Birleşik Devletleri Hüküm Komisyonu'nun web sitesini hackleyip yerine siteyi hackleyen trafiği anlatan bir oyun yerleştirdiler.

Meksika Ordusu Saldırısı: Meksika'da ki 2013 yerel seçimlerini şu anda hala devlet başkanlığını sürdüren Peña Nieto'nun kazanmıştı. Ancak bazı kesimler Peña Nieto'nun oylarda ************** yaptığını savundu. Nitekim Anonymous hacker grubu da bu kesmi destekledi. Yine aynı yıl içerisinde Anonymous, Meksika Ordusuna (SEDENA) ait web siteyi hackledi. Web siteden ele geçirdiği kullanıcı adı ve şifre bilgilerini ise ifşa etti.

İsrail Operasyonu: İsrail operasyonu, İsrail karşıtı bireysel katılımcı hackerlar ve Anonymous hacker grubuna bağlı bazı gruplar arasında koordineli bir şekilde yürütüldü. Saldırı DoS (Denial of Service) saldırıları şeklinde gerçekleşti. Saldırının büyük kısmı ise Holokost Anma Günün'de gerçekleşti. Saldırı İsrail'in banka ve ticari sitelerine yönelik olarak "İsrail'i internetten sileceğiz." sloganları altında yapıldı. Ancak İsrail saldırıların büyük çoğunluğunu püskürttü ve "Bu saldırılar çok yönlülükten ve akıldan yoksun şekilde gerçekleştirildi." açıklamasında bulundu. Daha sonra ise İsrail'li bazı hackerlar İsrail Operasyonu'nun web sitesi olan OpIsrael'i ve İsrail karşıtı yayınlar yapan bazı diğer siteleri hackledi.

2014

Hong Kong Operasyonları: 2014 yılında Hong Kong'ta 3 ay boyunca halk caddelerde oturarak yolları kapatarak hükümeti protesto etti. Bu sırada Anonymous News2Share adlı bir dosya paylaşım sisteminde bir video paylaştı. Video'da demokrası için sokağa dökülen Hong Kong halkının yanında olduklarını ve eğer devlet protestoculara herhangi bir şekilde zarar verirse Hong Kong'da ki bütün devlet sitelerine, sistemlerine ve veri tabanlarına saldırılar düzenleyeceğini açıkladı. Ancak bu açıklama Çin hükümeti tarafından pek dikkate alınmadı. Açıklamadan kısa bir süre sonra ülkede yer alan bir yerel gazeteye göre Anonymous hacker grubu ülkedeki bazı şirketlere ait web sitelere saldırmaya başlamıştı. Ancak daha sonra Çin'in yaptığı açıklamalara göre bütün sistemler Anonymous saldırısına karşı güçlendirilmiş ve saldırılardan herhangi ciddi bir hasar alınmamıştı.

2015

KKK Operasyonu: KKK açılı ile Ku Klux Klan, 1800'lü yıllarda ABD'de kurula siyahi karşıtı aşırı faşist bir grup. 2014'te Anonymous ile ilişkisi olduğu bilinen bir Twitter sayfasından Ku Klux Klan'ın 1000 kadar üyesine ulaştıklarını ve nefret grubu üyelerinin en kısa süre içerisinde yeni ve eski adlarını ve web sitelerini ifşa edeceklerini açıkladılar.

Ölüm Yiyenler Operasyonu: Anonymous hacker grubu 2014'ün Şubat ayında Ölüm Yiyenler Operasyonu adı altında Uluslararası alanda hizmet veren bazı kurumlara saldırdı. Bu kurumlarda pedofililerin(çocuk istismarcıları) davalarındaki kanıtlarla oynayarak onların daha çok ceza almasını sağlamayı amaçladıklar tahmin ediliyor.

Bir Anon'un Öldürülmesi: 2015 yılının Haziran ayında Kanada'da Kanada Kraliyet Atlı Polisleri (Royal Canadian Mounted Police) tarafından Guy Fawkes maskesi takan bir kişi silahla vurularak öldürüldü. Hemen o gün resmi web sitelerinden ve Youtube kanallarından intikam yemini eden Anonymous hacker grubu olayın ertesi gününde RCMP web sitesini hackledi.

Anonymous Türkiye Saldırısı


Öncelikle şunu belirtmek isterim ki yukarıda anlatılan eylemler Anonymous hacker grubunun toplam eylemlerinin yaklaşık olarak 5'te 1'i civarındadır. Yararlandığım kaynaklar kısmından daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Şimdi de sizlere 14 Aralık 2015'te gerçekleşen ve 10 gün kadar süren Anonymous'un Türkiye saldırısından bahsetmek istiyorum. Okulum Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Siber Güvenlik ile ilgili katıldığım bir konferanstan alıntılarla anlatmaya çalışacağım. 14 Aralık günü Anonymous hacker grubu ODTÜ'de bulunan ülkemizde ki .tr uzantılı web sitelerin barındırıldığı e-devlet sisteminin ve e-devlet ile entegleri hastane randevu sistemleri, bankacılık sistemleri vs. sistemlerine büyük zararlar verdi. Peki bu saldırı nasıl gerçekleşti?

Bilgisayarlar hakkında fazla bilgisi olmayanlar için basitçe anlatalım. Bir web siteye bağlanmaya çalışırken aslında web sitenin bağlı olduğu sunucuya istek yollarız. Daha sonra sunucu isteği değerlendirir ve bize sitenin verilerini yollar ve bu sayede web sitesini görüntülemiş oluruz. Sunucular saniyede belli sayıda isteğe cevap verebilirler. Cevap verebileceklerinden fazla istek yollamak sunucunun çökmesine neden olur. ODTÜ'de ki sunucularımız 1 saniye içerisinde X kadar isteğe cevap verebiliyor diyelim. Anonymous saldırısında sanki sunucunun istek kapasitesini biliyorlarmışçasına kapasitenin çok az üstünde bir istekle çöktü. Ama olay sadece istek yollayıp sunucuyu çökertmek kadar basit değil. Sunucu aynı kaynaktan gelen istekleri bir süre sonra görmezden gelir ve yükünü hafifletir. Ama saldırganlar her seferinde kimliklerini değiştirerek ODTÜ'de bulunan sunucumuza istek yolladılar. Bu sayede sunucumuz ve bağlı bulunduğu yukarıda saydığımız sistemler günlerce kapalı kalmak zorunda kaldı.

Anonymous'un Felsefesi

Anonymous hacker grubu herkes tarafından kabul görmüş ve bütün üyelerinde benimsediği herhangi kesin bir felsefi görüşe sahip değil. Üyelerin kendi aralarında grubun amacı ile ilgili tartıştıkları grup içerisinde sık yaşanan bir durum. Anonymous'un eylemlerine bakarak felsefeleri hakkında genel bir kanı oluşturulmak gerekirse eğer, interneti sansürlemeye veya interneti kontrol etmeye çalışan kim olursa olsun karşısında dururlar. Herhangi bir liderleri veya beyin takımı olmadığından grubun yaptığı herhangi bir eylem grubun bütününe mal edilemez. Hal böyle olunca da Anonymous grubunun felsefesinden bahsetmek daha da zorlaşıyor. Grubun içerisinde olaylara illegal yollardan hackleme veya DDoS saldırıları gibi yaklaşanlar, protesto edenler olsada legal yollardan yaklaşarak protesto eden bir grupta vardır.

Bu yazımda sizlere Anonymous hacker grubunun eylemlerinden, Anonymous'ın felsefesinden, Anonymous'un adının simgesinin ve taktıkları şapkanın anlamına kadar pek çok yönde bilgilendirmeye çalıştım. Yararlandığım kaynaklar kısmında yazılarımın büyük bir kısmının İngilizce çevirisine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Hack Dünyası'na ilişkin güncel haberler ve tanıtımlar için buraya tıklayın.

"Anonymous Hacker Grubu" adlı bu makaleyi beğendiyseniz lütfen yorum yapmayı ve paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Pubtekno
 

 

http://www.pubtekno.com
wmaraci
reklam

seomedikal seomedikal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 53
  • Beğeniler 8 / 15
  • Ticaret 3, (%100)
Yine de bir TurkGuvenligi değiller :) Zamanında anonymousun sitesi turkguvenligi tarafından hacklenmişti.

Mirror
 

 

netman netman netman Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Danışman
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 729
  • Beğeniler 204 / 203
  • Ticaret 10, (%90)
Dindar yaşam mı Hedonist(Sadece haz için) yaşam mı daha fazla mutluluk verir? Bilimsel kanıtları için buraya tıkla.

Eline saglik uzun uzun yazmissin emek vermissin sonuna kadar da okudum kardes. Fakat şu kismi ben anlamadim izah eder misin? Konuyla ne alakasi var?
 

 

// Acta est fabula

eLeCTroN eLeCTroN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** U**
  • Mesajlar 66
  • Beğeniler 5 / 19
  • Ticaret 0, (%0)
TG (TurkGuvenligi) nin üstüne tanımam ddos botnet saldırılarıyla hacker olunmuyor
seomedikal

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

ennrh ennrh WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 451
  • Beğeniler 38 / 78
  • Ticaret 7, (%100)
netman Web sitemden kopyaladığım için o aşağıda kalmış farketmemişim kaldırıyorum hocam.
netman

kişi bu mesajı beğendi.

http://www.pubtekno.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al