Selamlar,
berki bilenler vardı ama bilmeyenler için anlatmak isterim digitalocean adında bir firma var buradan ücretsiz olarak vps alabiliyorsunuz şahsen kendim kullanıyorum
Yapılması gerekenler
1. github üyelik açıyorsunuz ( öğrenci email adresiyle ile yoksa indirim kodunu vermiyorlar )
2. öğrenci email adresiniz ile üye olduktan sonra 50 $ indirim kodu veriyor
3. digitalocean üyelik açıyorsun üyelik açarken öğrenci email adresine gerek yok indirim kodunu tanımladığında 50 $ ( ben aldığımda 100$ dı şuanda 50 $ düşürmüşler ) kredin geliyor ve bu kredi ile istediğin özellikteki sunucu alabiliyorsun
en düşük paketi 5$ 10 ay boyunca ücretsiz kullanabilirsin
ister VPN olarak kullan istersen web siteni barındır karar senin :)
Öğrenci hesabı olmayanlara ilk üyelikte 10$ veriyorlar onlarda 2 ay ücretsiz kullanabilir ama şuanda veriyor mu bilmiyorum
Site içerisinde yardım bölümünde bir çok doküman var VPN nasıl kurulur gibi
github üye olduğunuzda daha bir çok firmadan indirim kodu alabiliyorsunuz
Sunucuya wordpress kurdum gayette güzel çalışıyor ASROCOMTR yardımcı olmuştu kendisi
Not : Şimdi aklıma geldi arkadaşını davet ettiğinde 10 $ civarı bir kredi daha yükleniyor bilginiz olsun
Not : Deneyen arkadaşlar açık öğretim öğrenci maili ile kayıt olunuyor muş bilginize
Açtığım konu fazlasıyla okundu ve bir çok kişi faydalandı gördüğüm kadarıyla halada faydalanmaya devam ediliyor sizden ricam aşağıdaki link ile üye olur musunuz
https://m.do.co/c/eafb17a26c15
Hem size 100 $ kredi veriyor 2 ay kullanmanız için
Sorularınız olur ise yardımcı olurum