Mertcan
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
Artık Sahibinden.com'a birinin dur demesi gerekiyor. İzledikleri fiyat politikası oldukça aşırı. Ofise ödediğimiz kira 1.300 TL, Sahibinden.com'a aylık ödediğimiz ücret 1.700 TL. Doping vs aldığımızda daha da katlanıyor. İnsanların mecbur olmasından faydalanıyorlar resmen.
/////////////////////////////
Rekabet Kurumu, ‘hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı’ gerekçesiyle sahibinden.com hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Türkiye’nin en büyük ‘aracılık’ vasıtası ile alışveriş yapılabilen e-ticaret sitelerinden olan sahibinden.com hakkında, son zamanlarda ‘aşırı aidat’ alındığına dair emlakçılar tarafından şikayette bulunulduğu söyleniyordu. Olayın duyulmasının ardından ön soruşturmasını yapan Rekabet Kurumu, söz konusu site hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.
Kurumun resmi sitesinde yer alan açıklamanın tamamı şu şekilde:
[I]"Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş.’nin hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri 04.05.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-15/175-M sayı ile karar verdi. Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır."
[/I]
Son birkaç aydaki 2. büyük soruşturmasını başlatan Rekabet Kurumu, daha önce LG, Teknosa, Vestel, Aral, Vatan, D&R ve Bimeks arasındaki mailleşmeleri ortaya çıkarmış fakat adı geçen şirketlere bir cezai yaptırımda bulunmamıştı.
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Sahibinden.com'a ne için 1700 TL ödüyorlarmış onu anlamadım?
Mertcan
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
Ben ödüyorum. Kurumsal paket fiyatları 500 TL'den başlıyor aylık 10 ilan falan. Ona da en son zam gelmişti şuan 500 değildir kesinlikle.
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Firma Rehberi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
31, (%100)
Serbest piyasa ekonomisi, ben sahibinden.com'un yanındayım. Şimdiye kadar ne zorluklar çekerek büyümüşlerdir. İşler iyi olduğunda da kaymağını yemek hakları diye düşünüyorum.
Bulduk.com.tr adresine kaydoldum. Mobil kullanılabilirlik çok iyi, masaüstüne geçince de inceleyeceğim.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İnşaat Teknikeri
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Yılda 1 ilan hakkı sizce abest değil mi ?