-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Profesyonel Fotoğrafçılık, Webmaster
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
bugünlerde kafama takılan bir soru var, bir site alacaktım özgün dedi satıcı ancak bunun gerçekten özgün olduğunu nasıl anlayabiliriz.
Bunla ilgili bilgisi olan varmı?
Bir site copy/paste veya özgünmü arasındaki farkı anlamak için ne yapmamız lazım?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bağımsız Hizmet Sağlayıcı
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
bir kısmını kopyala ve arama motorunda arat. daha sonra listelenen adreslere girip konunun aynı olup olmadığına bak, aynı ise eğer tarih kısmını kontrol et. En basiti bu şekilde.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
@nsrtyksl buna nasıl analiz yapıcaz hocam mesela snipperle çevirdim yazının ilk kısmını alsamda gelmiyor site aldığım?
@dump3cz uzun sürüyor dolması kesin doğru sonuçlar veriyor mu hocam bu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
V** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam bana kalırsa yanlisiniz var daha yeni %100 kopya olan bi metne baktım %100 benzersiz dedi :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** E**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Bunu yardımcı araçlar ile tespit edebilirsiniz fakat %100 doğru bir sonuç vermeyecektir.
Genellikle bu tarz işlemleri 2 metini karşılaştırmada kullanarak doğru bir sonuç alıyorlar.
Örneğin, x sitesinde ki yazının benzerini yaz bana dediğinizde bu araç işe yarıyor.
Gelelim sizin konu ve sorunuza,
Almak istediğiniz sitenin kategorisini yakından takip ediyor olmanız gerekiyor. Örneğin, teknoloji haberleri belli başlı kaynakları vardır oralardan kontrol edilip, 2 metini karşılaştırarak benzerlik yani sözde özgünlük testi yapılabilir.
mpolat
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hit sayısına ve hit kaynağına bakın hocam. Hiti yüksek ve sıralamada çıkıyorsa özgün olmasa ne fark eder.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bu soruyu sormamdaki amaç bazen site satılıyor alıyoruz.
Dün bir arkadaşa geldi 1 hafta önce bir site aldı özgün diye 60 makale vardı açıklamadan olsun başlıktan aldı bir kaç cümle arama yaptı sayfa çıkmada ancak web adsensesi uçtu.
Bu yüzden kafama takıldı kesin bir sonuç olarak nasıl bir makalenin özgün veya özgün olmadığını nasıl anlarız. Çünkü her yazılan makale kesin copyadır ancak içerisindeki cümleler değişiyor.
Şu sebeplerden kesin özgün veya copyadır diyebiliriz?