lostyazilim
tr.link

Yabancı Ülkede Üniversite Okumak

16 Mesajlar 2.485 Okunma
lstbozum
tr.link

editorum editorum Oyunu Bul Kullanıcı
  • Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)

damla1 adlı üyeden alıntı

Hiç dil bilmeden de yurtdışında okuyabilirsiniz, yapan arkadaşlarım var. Kore'ye giden de mevcut, Polonya'ya giden de. Yukarıda Sungmert 'in de yazdığı gibi her halükarda para çok önemli. Belirttiğim okullarda 1 sene hazırlık ile yalnızca İngilizce değil, farklı dillerde de belirli seviyede yetkinliğe sahip olmak mümkün.

Fakat benim düşüncem, hem emek hem de para harcadığınız bir konuda özellikle de bu konu eğitim gibi önemli bir konuysa, imkanlarınızın elverdiği ölçüde en iyisini yapabilmek. Bu nedenle İngiltere için IELTS, Amerika için de TOEFL derecesi iyi okullara kabul almanızda büyük önem arz ediyor. Yine de sadece dil tek etken değil. İyi bir okuldan kabul alabilmek için lise diploma notu, dil ve niyet mektubu hatta birtakım okullarda farklı kriteler oranlanarak nihai puan ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak bana göre iyi okullardan kabul alabilmek için TOEFL ya da IELTS büyük öneme sahip. Umarım her şey istediğiniz gibi olur :)

Güzel yorumunuz için teşekkürler. Dikkate alacağım.

wmaraci
reklam

KartPazar KartPazar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ön Ödemeli Kart Satışı
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1135
  • Beğeniler 160 / 373
  • Ticaret 16, (%100)
Ben de sana söylüyorum işte. Her ülkenin ve okulun kendi şartları vardır. Önce gitmek istediğin okulların bir listesini yaparsın. Sonra bu okulların şartlarına bakarsın. Sonra bu şartları yerine getirdikten sonra başvurularını yaparsın. Ama bu başvurular yaz tatilinde değil daha okul devam ediyorken yapılır. Videoda birçok soruna cevap bulabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=FNb9N1RY648&t=665s
editorum

kişi bu mesajı beğendi.

Voltaren Voltaren www.ZomPir.com Kullanıcı
  • Üyelik 12.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 2093
  • Beğeniler 527 / 643
  • Ticaret 0, (%0)
sanırım bülent ecevitte okuyosun bence orası kendini çok geliştirdi ve geliştirmeye devam ediyor ek bina falan olayları olucakmış mühendisliği komple yeni binaya alcaklarmış bence yazılım olayı kendini geliştirme ile alakalı zaten bu süreçte yurt dışı seyahatlerin olacaktır ama bilmiyorum hayırlısı olsun

Finans Haber Portalı : https://www.zompir.com/

onurrckrr1 onurrckrr1 x=u dx=du Let's ∫du It! Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 25 / 105
  • Ticaret 0, (%0)
Benim bu konu hakkında pek bilgim yok ama Youtube üzerinde Selman Kahya diye bir kanal var. Bilgisayar mühendisi birisi ve üniversiteyi lise döneminde stajı yurtdışında yapmış birisi kanalında bununla gibi videolar var inceleyebilirsin.

Arat - Yazılımın Kaderi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cakirweb.aratgame
wmaraci
wmaraci

Komut Komut www.d-help.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek E-Ticaret Yöneticisi
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 17 / 169
  • Ticaret 29, (%100)
Ben üniversitemi amerikada yüksek lisansımı da ingilterede yaptım. Üniversitemi üniversitenin hazırladığı sınavda başarılı olduğum için hiçbir masraf almadılar (yeme - içe vs. herşey dahil). Eğer üniversitelerin yetenek sınavlarına girer ve kazanırsan çok şanslısın. Eğer kazanamazsan çok paraya ihtiyacın olacak.
1- Konaklama : her üniversite ücretsiz yurt vermiyor. Bazı üniversitelerde konaklama ücreti almazken bazıları alıyor. Bu üniversiteye göre ciddi değişiklik sağlıyor.
2- Yeme içme : Üniversitelerin kantinleri buranın fast foodcuları gibi. Bazılarında ayık bilet sistemi var bazılarında nakit para.
3- Diğer : Şahsi diğer giderlerin, üniversitelerin aldığı bedeller vs.

Burada öncelikle senin üniversiteyi belirlemen lazım. Sonra oranın ekonomik şartlarını incelemen lazım.

Benim çinli bi arkadaşım var Tholgatbe Agape. Bu üniversite boyunca bullsun şapkacısında çalıştı. Günde 3 saat çalışıp saatine 50 dolar felan alıyordu ( 2000 senesinde )

İngiltere çok pahalı bir yer. Özetle Çok İyi para lazım.

editorum editorum Oyunu Bul Kullanıcı
  • Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)
Yorumlarınız için teşekkürler. Üniversitenin yapmış olduğu sınava girmeyi düşünüyorum en yakın zamanda.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al