-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
D** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Asker'de usta birliği katilıs muayenesi sonucu boy ve kılo uyuşmazlığı sebebi ile sırasıyla
3 ay + 1 ay + 3 ay hava değişimi verildi. Tsk sağlık yönetmeliğine baktım az önce.
B= +30 - +40 kilo fazlalık olması taktirde erbaş ve erler de 6 ay hava değişimi sonrası uygulanır.
D= +41 (dahil) ve daha fazla olan sismanliklar da uygulanır.
Bu şekilde yazıyor. Durumum ne olur ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Commis de Cuisine
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Benim bildiğim 3 ay hava değişimi aldıktan sonra sorun giderilmemişse mecbur tekrar hava değişimine gitmen gerekiyorsa çürük veriyorlar ben böyle biliyorum bu konuyu daha iyi bilenler cevap verecektir elbet
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Eski joh
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
hocam eski bir askeri personelim tekrar bakarlar eger durumda ciddi bir düzelme yok ise ve saglıgın el vermiyor ise muhtemelen askerden muaf ederler askerlige el verişsiz diye bildirirler son çare çünkü sürekli hava degişimi yok artık eskisi gibi olmuyorsa hiç uzatmıyorlar hakkınızda hayırlısı olsun geçmiş olsun
1.88 boyundayım. 130 kiloyum.
+45 kg fazlam var
Kalbim de ritim bozukluğu
Kalp ve karaciğer de yaglanma da mevcut.
bu sartlarda askerlik ztn yaptırtıramazlar
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
D** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Komutanım benim durum da olan 2 arkadaş
3+3 ay hava değişimi sonrası muaf oldular. Yönetmelik de yazan "6 ay kanunu" uygulandı. Bana da uygulanır inşallah. Askerligimin uzamış olması beni düşündürüyor. Inşallah dediğiniz gibi bende muafiyet alır, sivil hayatıma dönerim
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Eski joh
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
%99 muaflık verirler vermeme şansları yok çünkü allah göstermesin askeriyede birşey olsa hepsi hem vicdanen hemde yasal yollardan sıkıntı yaşarlar
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
D** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Komutanım ben ilk etap da askerliğimi biran önce bitirmek, aradan çıkarmak istiyordum. Askere alınırken kilo fazlam vardı ama muayene eden hekim askerlik yapmak istiyormusun dedi. Tabiki dedim. Sonra da askeriyenin belirlemiş olduğu boy/kilo endeksine takıldım. Bunu beklemiyordum. 1.90 boyunda, 129 kiloyum. Boy uzun olduğu için kilolu durmuyorum fazla. Kiloyu vereyim dedim ama olmadı. Uzun yürüyüşler de kalbim sıkışıyor duracak gibi oluyor korkuyorum bana bir şey olacak diye. Nabız en son 135 idi. Sivil de muhasebeciyim. Ama asker olunca işe alan yok suan. Ful evdeyim. Inşallah dediğiniz gibi olur da bende sivil hayatıma dönerim. İşin asli bu saatten sonra askerlik yapma isteğim kalmadı. 6 ay askerliğim uzadı çünkü. Bu az zaman değil. Ama niye bilmiyorum sanki hiç muafiyet verilmeyecek gibime geliyor. Sanki hep böyle git-gel yaparım gibi :/ pskolojik olarak çok takıyorum bu konuyu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
D** T**
-