-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Herkese merhaba,
Şimdi asp.net te yeniyim ve MSSQL veritabanı üzerinde çalışıyorum. ASP.NET te anladığım kadarıyla MSSQL e bağlanmak için iki türlü bağlantı yöntemi var. Birisi oledbconnection, diğeri ise sqlconnection. Peki bu ikisi arasındaki fark nedir. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?:confused:
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
I** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
valla bizde okulda yeni geçtik o konuya fakat sqlconnection daha kolay diyolar fakat mantıkları aynıymış.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Evet mantık aynı yalnız biraz karışık. İkisinin tam olarak farklılıklarını öğrenmek lazım. araştırma yaptım ama net bir cevap bulamadım. PHP ve MySQL in gözünü seveyim ya.
ontedi
www.ontedi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı, Matematikçi
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
oledb ile access tarzı veritabanlarına bağlanabilirsin. sqlconnection ile sql server tarzı veritabanına bağlanabilirsin.
İkisi farklı uzayı kullanır.
www.ontedi.com
www.cizgi.site
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Cevap için teşekkürler. Benim de aklım bu yüzden karıştı. Şimdi okuduklarıma göre asp.net te iki farklı SQL e bağlanma şekli varmış, bağlantılı ve bağlantısı veri mimarisi olarak. Peki bunlar nedir. Kısa bir örnek alabilirmiyim bunlarla ilgili?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
hocam sql connection kullanıcaksan linq yu bir araştır.benim bildiğim kadarıyla oledb lokal çalışmaşta yani program ile gömüyorsun diye biliyorum.birazda eski bir yöntem.ben mssql de sqlconnection kullanıyorum.linq ile sorgulraımı yapıorum çok basit bir bağlantı tipi.linq ile tabloları class mantığı ile kullanıyorsun
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
.NET Developer
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Oledb connection'u access (ofis) veri tabanına bağlanırken kullanırsın. MSSQL bağlantısı yapmanız için teknolojilere göre farklılık göstermektedir. LTQ için datacontext çoğaltırsın vs. MSSQL ile veri tabanı bağlantısı yapmak istiyorsan webconfig üzerinde connection string yazman gerekir.
Nogitsun.com | Yazılım Çözümleri Üretir.