Rootz
Rootzilla
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar.
Son zamanlarda kafama takılan Linux sunucu yönetimini, ince ayarlarını, güvenliğini vb. şeyleri kendi kendime sağını solunu kurcalayarak öğrenmek istiyorum. Evimde Türksat'ın 100 MBit download 10MBit upload olan paketini kullanmaktayım ayrıca sabit IP'de kiraladım. Raspberry Pi 3 alıp bir linux dağıtımı kurarak oradan çalışıp zaten benden başka kimsenin girmediği internet sitemi oradan yayınlamayı düşündüm ancak performansı hakkında pek emin değilim o yüzden şuan için askıya aldım.
WMWare üzerinden Linux kurup uzaktan SSH veya masaüstü bağlantısı yaparak yönetmek istiyorum. Bunun için neler yapmam gerekir ? Sanal makine olacağından dolayı elimdeki sabit IP ile bağlantı kurmamda sorun çıkarır mı ? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
ctaner
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Yazar&Eğitmen
-
-
Ad Soyad
C** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Dışarıdan SSH ile bağlanmak için NAT yapmanız lazım.
Ubuntu kullanımı kolaydır ama genelde kullanılan Centos'tur.
rafet55
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
JavaScript cO
-
-
Ad Soyad
R** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şimdi dostum Linux bir keyif işidir öncelikle bu keyfe başvurduğun için tebrikler.
Sana tavsiye
* Kendine bir linux türevi seç,
* Debian, Ubuntu, Centos, Fedora, FreeBsd
* Öncelikle hangisinde uzmanlaşman gerektiğine karar ver.
* Centos sektörde en çok kullanılır ancak genellikle kurulum kodları çok internete verilmez. Ancak debian genellikle yabancılar kullanır. Youtube çok fazla videolu eğitim vardır. Ayrıca ubuntu türevidir debian
* Kendine bir sayfa oluştur. Bir site ve öğrendiğin her yeni kodu buraya kaydet. Çünkü unutursun.
* Kendine vps kurma git bitane vps al yabancı firmalardan 2 dolara satılıyor putty, ssh öğren
* komutları öğren artık klavyen senin komutların olacak eğer grafik ekran kullanırsan mause kullanacaksın
* eğer direkt sunucu yapılandırmasına girersen devreleri yakarsın dostum,
* önce emekle, sanallaştırmayı boş ver
öğrenince aklına ne gelirsen yapacaksın
wi-fi şifreleri kıracak, darknet takılacak, ddos kralını bir kaç satır kod yazarak yapabileceksin Linux öğrenen her şeyi öğrenir demektir dostum ucu bucağı yoktur
başarılar
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
İnşaat Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
L** Ö**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
FreeBSD ve Debian önerebilirim.
Kendi bilgisayarınıza virtualbox kurup sanal sunucular yaratarak öğrenebilirsiniz.