-
Üyelik
01.11.2015
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
WebProgramlama
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
H** F**
-
Mesajlar
410
-
Beğeniler
151 / 174
-
Ticaret
3, (%100)
Kategorilerdeki /category/ kısmını kaldırırsanız (eklentisi var). Urlleriniz daha sağlıklı olur.
-
Üyelik
01.11.2015
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
WebProgramlama
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
H** F**
-
Mesajlar
410
-
Beğeniler
151 / 174
-
Ticaret
3, (%100)
No Category gibi bir şeydi wordpressin eklenti arama bölümüne gir no category yaz çıkar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
09.11.2013
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
A** Z**
-
Mesajlar
932
-
Beğeniler
185 / 274
-
Ticaret
20, (%95)
%9.51 oranında içerik kod oranınız var, arttırılması lazım.
H kriterlerine hala uymuyor, h1'den h3'e atlayamazsınız.
Kelime yoğunluğu olarak bakıldığında da ana sayfanızda en çok kullanılan kelimeler ahmet, sayar, haziran şeklinde sıralanmış. Anahtar kelimeniz neyse ona göre optimize edin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
02.10.2014
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Full Stack Web Developer
-
Konum
Antalya
-
Ad Soyad
T** Ü**
-
Mesajlar
141
-
Beğeniler
14 / 66
-
Ticaret
5, (%100)
Site içi SEO'yu title, description, keywords, H etiketleri gibi temel şeylerden çok farklı düşünmek lazım. Bunlar zaten herkesin yaptığı, bildiği şeyler. Sıralamalarda rakiplerden bir adım öne çıkmak için site içi SEO'yu daha kapsamlı kullanmak, fark yaratmak lazım.
Google'nın özellikle şu son birkaç senedir site sahiplerine verdiği mesaj çok açık. Google hızlı site istiyor. Bunu açıkça söylüyor. Mobilde AMP projesini bu yüzden destekledi hatta yakın zamanda AMP sitelerin normal SERP sayfalarında da görüntüleneceğini söyledi.
Öncelikle siteni mümkün olduğu kadar hızlandırman lazım. Bunun için gereksiz sorgulardan kurtulmalı, özellikle sitenin boyutunu yükselten resim görsellerini optimize etmen lazım. Aynı şekilde CSS ve JS dosyalarını da birleştirerek minify etmeyi deneyebilirsin. Şuan mesela sayfanda çok az haber olmasına rağmen anasayfan yaklaşık 1 MB trafik yiyor. Yarın haber sayısı arttıkça bu rakam 2-3MB'yi bulacak.
Anasayfanda code-text ratio oranın çok düşük. Bir sorgu yaptığımda text oranın %4 görünüyor. Yani sitenin %96'sı kodlardan oluşuyor. Seninle benzer sitelerden bir adım öne çıkmak istiyorsan anasayfanda görünür içeriğe daha fazla önem vermen lazım. Bu oranın %20'lerde olması lazım.
Türkçe yayın yapan bir site olmana rağmen hostingin yurtdışında görünüyor ve shared hosting kullanıyorsun. Türkiye lokasyonlu bir hosting paketi alabilir, bir de Dedicated IP satın alarak +1 SEO puanı kazanabilirsin.
Google'nın da açıkça ifade ettiği üzere artık site içi SEO gibi site içi backlinkler de dışardan gelen bağlantılar kadar değerli. Özellikle haberlerin içinde paragrafların arasında benzer makaleler varsa oradaki hedef kelimelere link verebilirsin.
https kullanman güzel ama EV SSL olmadığı için hiçbir kıymeti yok. Şu an kullandığın SSL web sitenle ve kurumsal kimliğinle ilgili hiçbir bilgi vermiyor çünkü belge gerektirmiyor. Google bu konuda resmi bir açıklama yaptı zaten.
Sitenin trafiği Google için değerli. Sitende ne kadar ziyaretçi olursa ve bu ziyaretçi sitede kalırsa arama sonuçlarına olumlu yansıyor. AMP'de şuan fazla rekabet yok. İlgi çekici haberler, makelaler yayınlayıp AMP ile organik trafik kazanabilirsin. Esasen basit bir olay ama yeterince kod bilgin yoksa Wordpress'te bu konuda eklentiler mevcut. Onları kullanabilirsin.
Siteyi bu şekilde geliştirmeye devam ettikçe dışardan alacağın backlinklerle kısa sürede arama sonuçlarında iyi yerlere gelebilirsin. Kolaylıklar dilerim.