fizz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Arkadaşlar aklıma bir kaç soru takılıyor. Şu ortalıkta bir sürü adult ifşa paylaşımı yapan milyonlarca site var ve nedense bu kadar tehlikeye rağmen hiç birinede birşey olmuyor. Benim anlamadığım nokta bir siteye uyarı vermeden direk olarak dava açılamıyormu yada açıldıktan sonra bunlara neden birşey olmuyor? ve çoğu zaten siteler kapatılmış hepsine proxy olarak giriş yapılıyor. Bu işler bu kadar kolaymı oluyor ?
wpdenizi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bir siteye uyarı yapılmadan dava açılabilir.
Bir şeyin suç olduğunu bilmemek, cezayı ortadan kaldıran bir şey değildir.
Sitesi kapatılan ama ceza almayan kişilere gelirsek, kimsenin davasına girmedim, takipde etmedim o nedenle nasıl bir sürecin işlediğini bilemem. Bunu ancak bire bir yaşayan yada bir hukucu bilebilir sanırım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Kamu Görevlisi
-
-
Ad Soyad
O** H**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Mahkemelerin içerik uyarısı var diye biliyorum. Tabiki her sitenin iletişim bölümü ya da tebligat yapılabilecek net bir adresi olmadığından mahkemeler doğrudan kapatma kararı veriyor bu tür sitelere. Tebliğ yapma diye bir uyarısı da yok. Kısıtlama koyabilir. Daha sonra araştırır.
Kurduğumuz Tüm Hayallere Rağmen, Değişmeyen Dünyanın Şerefine...
Yaman
Yazıyor...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ş** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Bu tür siteler "Uyar - Kaldır" prensibiyle varlıklarını sürdürüyorlar diye biliyorum. Sitelerinin belli bölümlerine de ufacık ufacık yazarlar bunu. Belirttikleri mail adresine mail gönderirsiniz kaldırma işlemi yaparlar. He kaldırmamakta ısrarcılar o zaman dava açılabilir. Uyarmadan dava açılıp açılamayacağını bilmiyorum ama.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Webnesil master
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Hocam dava dedikleri siteleri kapattırıyorlar okadar... adama site sahibine birşey olmaz zaten adult içerik yada film siteleri yurt dışı hostingde barınırlar...
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
teknisyen
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Uyar kaldır prensibi kullanıyor bahsettiğiniz siteler.hosting genelde yurt dışına bağlıdır hayvan-cocuk istismarı gibi içerikler barindirilmadigi sürece kolay kolay bir şey olmaz
editörlük hizmetleri,Film ve Dizi siteleri için codec işlemleri yapılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Uyar kaldir diye bi zorunluluk yok yurt disi sunucu olduklari icin ancak erisim yasagi koyabiliyorlar