-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Merhaba aklımda şöyle bir proje var... acaba nasıl tarif edebilirim buldum şu şekilde anlatmaya çalışayım:
Şimdi kullanıclar sisteme bir yazı kaydedecek ve ben php ile o yazının birkaç yerini otomatik değiştirecegim ve değiştirilmiş halini tekrar ekrana yazdıracağım. Mesela kullanıcının yazdığı bir sayıyı sistem harflere dönüştürecek ve ekrana yazacak. Kısacası php mantığı şöyle olacak "eğer yazıda şu kelime yazıldıysa bunu şuna çevir ve ekranda göster" İnşallah tarif edebilmişimdir. :)
Not: Php bilgim orta seviyede kısacası veritabanı işlemlerini if else gibi mantıksal fonksiyonları biliyorum fakat aklımdaki programı nasıl yapacağımı bilemedim ve henüz php girilen metindeki şu kelimleri şuna çevir gibi ifadeleri bilmiyorum bunu nasıl yapacağım konusunda yol gösterirseniz sevinirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılımcı Yolunda
-
-
Ad Soyad
K** C**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
$yazi=" Merhaba Bu Bir Test 33 ";
$text= array("Bu","33");
$replace= array("Arkadaş","Aşamasıdır");
$yeniyazi = str_replace($text,$replace,$yazi);
ekrana Yazdırınca Bu yerine Arkadaş 33 yerine Aşamasıdır Yazdırır
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Çok teşekkür ederim mantığını anladım localdede çalıştırd8m herhangi bir sorun olmadı :)
Bor sorum daha olacak merak ediyorum acaba şöyle bir mantığı nasıl yapabilirim: "şu kelimenin sonu eğer böyleyse bu kelimeden sonra gelen kelimenin son harfi şu şekilde olsun" Bunu nasıl yaptırabilirim?